Kronik böbrek yetmezliği bütün vücudu etkiliyor

Düzenleyen:
Kronik böbrek yetmezliği bütün vücudu etkiliyor

SAĞLIK Haberleri

İlhan İrem’in böbrek yetmezliğine eşlik eden kalp yetmezliği ve solunum sıkıntısı sonucu hayatını kaybetmesi dikkatleri diyaliz işlemlerine çekti.

Ziyneti KOCABIYIK

Kronik böbrek yetmezliğinin çoklu organ yetmezliklerine yol açabileceğine dikkat çeken Sağlık Bilimleri Üniversitesi Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nefroloji Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Melike Betül Öğütmen “Kronik böbrek yetmezliği tüm vücudu etkiliyor. Son dönem böbrek yetmezliği adı verilen, kronik böbrek yetmezliğinin en ileri safhası olan böbrek işlevlerinin tamamına yakını bozulduğu durumlarda ise böbrek yerine koyma tedavileri gündeme geliyor" dedi.

Prof. Dr. Öğütmen, "Son 5 yıllık ortalamaya bakarsak tüm böbrek yetmezliği hastalarının yüzde 4’ü periton diyalizi, yüzde 22’si böbrek nakli, yüzde 74’ü ise hemodiyaliz tedavisi oluyor. Dolaşım yetersizliği, kalp yetmezliği veya damar giriş yolu problemleri nedeni olan hastalar periton diyalizini özellikle tercih edebilir” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...