HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bir daha asla çöpe atmayacaksınız: Kendisi kadar kabuğu da şifa deposu! Kemikleri güçlendirip çelik gibi yapıyor

Düzenleyen: /
Bir daha asla çöpe atmayacaksınız: Kendisi kadar kabuğu da şifa deposu! Kemikleri güçlendirip çelik gibi yapıyor
Yumurta Kabuğu, Yumurta Kabuğu Tozu, Yumurta Kabuğu Tozu, Yumurta Kabuğu Maskesi, Yumurta Kabuğu Hapı, Sağlık Haberleri, Haber

SAĞLIK Haberleri

Yumurtayı kullandıktan sonra kabuklarını çöpe atmadan önce bir kez daha düşünün. Yumurtanın kabukları kemik erimesini önlemekten cilt hücrelerini yenilemeye kadar pek çok şey için fayda sağlıyor. Üç ayrı katmanı olan bu kabukların her bir katmanı vitamin ayrı vitaminler içeriyor. İşte yumurta kabuklarının daha önce hiç duymadığınız faydaları…

Yüksek besin değeri sayesinde oldukça faydalı bir besin olan yumurta neredeyse her kahvaltının vazgeçilmezi. Ancak yedikten sonra yumurtanın kabuklarını atıyorsanız yanlış yapıyorsunuz! Çünkü kabuğunda da birçok vitamin mevcut.  Gün içinde tükettiğiniz yumurtaların kabuklarından da faydalanmak için sizler için önemli bilgileri bir araya getirdik.

DİŞ SAĞLIĞINI KORUYOR

Yumurta kabukları yüksek oranda kalsiyum içeriyor. Bu yönüyle dişlerin çürümesini engelliyor. Öte tandan sahip olduğu mineraller sayesinde ağız kokusunu önlüyor ve ağız içinde oluşabilecek iltihapların önüne geçiyor. Ağız ve diş sağlığı için popüler bir besin olan yumurta güçlü ve beyaz dişlerin oluşmasına da olanak sağlıyor.

KEMİK ERİMESİNİ ÖNLÜYOR

Protein ve kalsiyum içeren yumurta kabukları, kemik sağlığı için inanılmaz faydalı. Yumurta kabukları, birçok kemik onarıcı ve eklem onarı ilaçların yapımında kullanılıyor. Kemik erimesi ya da eklem ağrısı problemi olanlar için yüksek besin değeri içeriğiyle yumurta kabukları doğal destek sağlıyor.

CİLT HÜCRELERİNİ YENİLİYOR

Yumurta kabukları, hücre yenilenmesinde önemli rol üstleniyor. Yumurta kabukları ile hazırlanan cilt maskeleri yüzün ışıldamasını ve canlı bir görünüme kavuşmasını sağlıyor. Yumurta kabuğu ile hazırlanan maske için 1 kaşık ezilmiş yumurta kabuğu, 1 kaşık yoğurt, 1 kaşık yumurta akı ve 3-4 damla limon suyunu karıştırın. Temiz ve hafif nemli cildinize uygulayın. Birkaç dakika beklettikten sonra yüzünüzü yıkayın. Cildinizdeki değişimi kısa süre sonra göreceksiniz.

DOĞAL KALSİYUM TAKVİYESİ

Güçlü kalsiyum kaynaklarından biri olan yumurta kabuğu zayıf kemiklerin düşmanı.  Yapılan bir çalışmaya göre D vitamininin yanında magnezyum ile birlikte yumurta kabuğu tüketimi kemikleri güçlendiriyor ve kemiklerdeki mineral yoğunluğunu artırıyor. Çorba ya da yemeklere eklenen yumurta kabuğu tozu ile daha besleyici öğünler geçirebilirsiniz.

SAÇLARI BESLİYOR

Saçlara uygulanan yumurta kabuğu maskesi, saçların daha hızlı uzamasını sağlıyor. Yumurta kabuğundaki vitaminler, saçları dipten uca kadar besliyor ve saçların onarımını sağlıyor.

YUMURTA KABUĞU NASIL TÜKETİLİR?

Yemek borusu ve boğazı incitmemek için yumurta kabuklarını büyük parçalarda yutmamak gerekiyor. Ancak toz haline getirildiğinde rahatlıkla tüketilebiliyor. Yumurta kabuklarından fayda sağlamak için yoğurdun içine ekleyip direkt kullanabilirsiniz. Dilerseniz ekmek ya da börek hamurlarına katabilirsiniz. Yumurta kabuğu tozunun üzerine limon sıkıp eriterek salatalara katabilirsiniz. Bunların yanı sıra bir baharat gibi toz haline getirdiğiniz yumurta kabuklarını direkt yiyeceklerin üzerine ekleyebilirsiniz.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...