Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

KKTC'de ilk yapay kalp nakli gerçekleşti

/ Kaynak: İHA
KKTC'de ilk yapay kalp nakli gerçekleşti

SAĞLIK Haberleri  / İHA

KKTC başkenti Lefkoşa'da Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde KKTC'nin ilk yapay kalp nakli yapılan hastanın durumunun iyi olduğu açıklandı.

YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, YDÜ Hastanesi Başhekimi Dr. Sevim Erkmen başarılı geçen ameliyat ve hasta durumuyla ilgili basına açıklamalarda bulundu. Erkmen, "Dün başarılı yapay kalp takılması işlemi geçiren hasta geceyi rahat geçirdi. Entübasyondan çıkarıldı. Hayati bulguları normal hudutlarda seyrediyor. Şu an sağlık durumu iyi" dedi. Operasyona başkanlık eden Prof. İlhan Sanisoğlu ise hastanın yoğun bakımda olduğu ve ilk 24 saatin önemli olduğunu kaydetti. Şu an itibarıyla her şeyin normal seyrettiğini ifade eden Prof. Sanisoğlu, bu tür operasyonların ardından hastaların bir hafta yoğun bakımda gözetim altında tutulduğunu belirtti. Sanisoğlu, iki hafta normal serviste kalacak olan hastanın üçüncü hafta taburcu edilebileceğini söyledi. YDU Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel de operasyonu gerçekleştiren hocalar ile birlikte yapay kalp nakli yapılan hastayı ziyaret ederek iyi dileklerini iletti.
(CC-ÖZ-D)

SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...