HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Göz tembelliği 0-6 yaş arasında tedavi edilmeli

Kaynak: İHA
Göz tembelliği 0-6 yaş arasında tedavi edilmeli

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Uzmanı Op. Dr. Varol Şen, halk arasında sık karşılaşılan göz tembelliğinin çocuk yaşlarda tedavi edilmesi gerektiğini vurguladı.

Memorial Kayseri Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Varol Şen, halk arasında sık karşılaşılan göz tembelliğinin çocuk yaşlarda tedavi edilmesi gerektiğini vurguladı. İlerleyen dönemlerde tedavi geciktiği takdirde istenmeyen sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti. Göz tembelliğinin görme azlığı şeklinde kendini gösterdiğini söyleyen Varol Şen, "Organik bir problem olmadan özellikle tek gözde görme azlığıyla seyreden bir tablodur. Genellikle çocukluk yaş döneminde ortaya çıkıyor. İki göz arasındaki görme kalitesini değiştiren her türlü durum, görme seviyesinin az olduğu taraftaki görme kalitesini önemli ölçüde azaltıyor" dedi.Göz tembelliğinin ortaya çıkmasında değişik olduğunu vurgulayan Şen, "Görmenin normal gelişimi için gözde algılanan görüntünün beyinde de algılanması gerekiyor. İki gözden gelen görüntü beyinde birleştiriliyor. Bu iki gözden gelebilecek görüntüyü bozan herhangi bir durum görme seviyesinin tek tarafta az olmasına sebep oluyor. Gözlük kullanımında ise bir gözde numara varken diğer gözde olmaması göz tembelliğinin olduğunu gösteriyor. Şaşılıkta yine aynı şekilde iki göz arası görme kalitesinin düşük olduğundan kaynaklanıyor" ifadelerini kullandı.

"İLK 6 YAŞ ÇOK ÖNEMLİ"
Göz tembelliğinin oluşmasında cinsiyet ayrımı olmadığını sözlerine ekleyen Şen, "Tüm toplumda görülme sıklığı değişiktir. Yüzde 1,5 ve 3,5 arasında oranında görülebiliyor. İlk 6 yaş tedavi için çok önemlidir. 6 yaşına kadar tedavide cevap alınabiliyor. 6 yaşından sonra cevap almak biraz daha zor" diye konuştu.İlaç tedavilerinin yanı sıra farklı tedavi yöntemlerinin olduğuna dikkat çeken Şen, tembel kalmış gözü diğer gözü kapatarak görmeye zorlamak en etkili tedavi şeklinden biri olduğunu söyleyerek sözlerini tamamladı.

SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...