Beşiktaş yönetimi TFF'ye taşıyor, 'Maç tekrarlansın'

Beşiktaş yönetimi TFF'ye taşıyor, 'Maç tekrarlansın'

SPOR Haberleri

Hakem Barış Şimşek'in kural ihlali yaptığını düşünen siyah-beyazlılar, karşılaşmanın yeniden oynanması için bugün resmen itiraz edecek.

Şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren maçta Kasımpaşa'ya yenilen Beşiktaş'ta hasar büyük. Hem 3 puanı, hem ikincilik şansını hem de kırmızı kart gören Almeida ve Motta'yı kaybeden siyah-beyazlılar, olaylı Kasımpaşa maçını TFF'ye taşıyor. Karşılaşmaya damga vuran pozisyon 30. dakikada yaşandı. Beşiktaş, Almeida ile ceza sahası içinde gole giderken Kasımpaşalı Donk, tribünden gelen ve bir süre elinde tuttuğu meşin yuvarlağı Portekizli oyuncunun önündeki topa fırlatarak bir anlamda golü önledi. Oyunu durduran hakem Barış Şimşek Donk'a sarı kart gösterirken, oyunu hava atışı ile tekrar başlattı. Beşiktaş Yönetimi de bu kararın 'kural ihlali' olduğu gerekçesiyle TFF'ye başvurma kararı aldı. nbsp;Şimşek düdüğü önce çalmış!.. nbsp;
Beşiktaşlı yönetici Ahmet Kavalcı, maçın tekrarlanması gerektiğine inandıklarını söylerken, "Ortada bir kural ihlali var. Her maçta karşımıza olmadık bir şey çıkıyor. Beşiktaş'ı doğramaya çalışıyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu. Maçın ardından olağanüstü bir toplantı gerçekleştiren Beşiktaş Yönetimi bugün de sert bir bildiri yayınlayacak. TFF Başkanı Yıldırım Demirören de yönetim kurulu üyelerini acil toplantıya çağırdı. TFF'de sabah 10.00'da yapılacak toplantıya karşılaşmanın hakemi Barış Şimşek de çağrıldı. Genç hakem, maçla ilgili raporunu TFF'ye sunacak. MHK Başkanı Zekeriya Alp gözlemciyle maç sonrası görüştüğünü belirterek, "Barış Şimşek raporunu 'Donk topu elinden çıkarmadan önce ben düdüğü çalmıştım' şeklinde yazdı" açıklaması yaptı. Alp'in bu sözleri maçta kural ihlali olmadığı şeklinde yorumlandı. nbsp;
#x13;
Ryan Donk: Ne yapacağımı bilemedim
Maçta yaptığı hareketle geceye damga vuran adam olan Ryan Donk, yaşanan pozisyonla ilgili olarak, "Topu ilk başta dışarı çıkarmak istedim ama Almeida ceza sahasında yanıma gelince ne yapacağımı bilemedim. Ben de böyle bir harekette bulundum aslında yanlış bir karardı" diye konuştu.


OTORİTELERİN GÖRÜŞÜ
Penaltı olmalıydı!
Maça damga vuran pozisyon için eski hakem Bünyamin Gezer "Maçın tekrarına kadar gidebilir" yorumunu yaptı. İşte o görüşler: nbsp;
BÜNYAMİN GEZER (Eski Hakem-TV yorumcu) "İş maç tekrarına kadar gider. Hakem oyunu durdurmadı. Gelen top yabancı cisim hükmündedir. Almeida bariz gol şansı yakalamış değil. Kırmızı kart olmaz. Barış Şimşek penaltı vermeliydi, çünkü atılan top elin uzantısı sayılır. Sarı kartı göstermese hakem kendini kurtarmış olurdu."
LALE ORTA (Eski Hakem-Akademisyen) "Atılan bir cisim ile topa vurmanın cezası penaltı olmalıdır. Atılan bir cisim elin devamı sayılır."
AHMET GÜVENER (MHK Eski Başkanı) "Hakem için doktora tezi olacak bir vaka. Bence maç endirekt serbest vuruş ile başlamalıydı. Hakem atışı yapılacaksa da top Beşiktaşlılara verilmeliydi. En son top Beşiktaşlı oyuncudaydı."

Zekeriya Alp:
Şimşek'in kararı doğru
MHK Başkanı Zekeriya Alp, Kasımpaşa-Beşiktaş maçında tartışılan pozisyonla ilgili olarak hakem Barış Şimşek'in verdiği kararın doğru olduğunu söyledi. Alp; "Hakemin vermiş olduğu karar doğru. Çünkü kurallar ne diyor; 'Sahanın içerisinde birden fazla top varsa hakemin müdahalesi dışında futbolcunun topa müdahalesi sarı kart ile cezalandırılır.' Hakem kurallar çerçevesinde hareket etti. Hakem atışı ve sarı kart kararı yerinde" dedi. nbsp;

Kural ne diyor?
KURAL 12 - FAULLER VE FENA HAREKETLER
Topu Elle Tutmak
Topu elle tutmak, oyuncunun eli veya kolu ile topa kasti olarak temasını içerir. Bir ihlal olup olmadığı konusunda hakem aşağıdakileri göz önüne almalıdır:
gt; elde tutulan bir cisim ile (giysi ve tekmelik vb.) topa dokunmak bir ihlal olarak değerlendirilir.
gt; atılan bir cisim ile (ayakkabı ve tekmelik vb.) topa vurmak bir ihlal sayılır.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...