Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fenerbahçe 200 bin TL'lik e-bilet cezası

Fenerbahçe 200 bin TL'lik e-bilet cezası

SPOR Haberleri

Taraftar kart gelirinden mahrum olmak istemeyen fenerliler kuracağı veri bankasıyla yola devam edecek. Fener 2 maç için 200 bin lira ceza ödemeyi göze aldı

E-bilet uygulaması olarak bilinen Passolig'e ilk darbe Fenerbahçe'den geldi. Süper Lig'de gelirlerin paylaşımları konusunda sürekli yakınan, naklen yayın havuzundan çıkmak için formüller arayan sarı-lacivertliler, Passolig havuzunda en başından yer almayacak. Taraftar Kart uygulamasından büyük bir gelir elde eden Fenerbahçe, Aktifbank'la anlaşamadı ve şu ana kadar Kasımpaşa haricindeki tüm takımların dahil olduğu Passolig'e girmeme kararı aldı. Sarı-lacivertliler, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Kanunu'nun getirdiği e-bilet projesi kapsamında bir yenilik olan Passolig çalışmasını yürüten Aktifbank'ın restine aynı şekilde karşılık verince ortaya yepyeni bir durum çıktı.

200 Bin TL ceza ödeyecek

Aktifbank'la bir görüşme yapan ve sisteme dahil olmak için yıllık 10 milyon dolar talep eden Fenerbahçe bu teklifin kabul görmemesi nedeniyle başka bir bankayla çalışmayı düşünmüştü. Ancak bu da mümkün olmadı. Bunun üzerine sarı-lacivertliler kurulması için büyük çaba harcadıkları ve yıllık yaklaşık 12 milyon lira gelir elde ettikleri taraftar kart sistemini sürdürmek için radikal bir karar alarak havuz dışında kalmayı tercih etti. Beklenmedik bir hamle yapan Fenerbahçe, kendi sahasında oynayacağı iki maç için toplam 200 bin lira ceza ödemeyi de göze aldı. Aktifbank'la bir anlaşma olmaması halinde Fenerbahçe yeni sezonda ise kendi sistemini geliştirerek taraftar kart uygulamasını devam ettirecek.

Kanuna aykırı değil

Buna göre kendi veri bankasını oluşturacak olan Fenerbahçe, biletleri taraftar kart üzerinden satacak. Taraftar kartı olmayan bilet alamayacak. Sarı-lacivertliler satılan her biletle ilgili istenilen bilgileri e-bilet sistemine yükleyecek ve satıştan kazandığı parayı kasasına koyacak. Kanuni yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirdiği sürece bu uygulamadan dolayı Fenerbahçe'ye bir yaptırım söz konusu olmayacak. Ancak, verilerde hata veya eksik olması durumunda sarı-lacivertlilere maç başı 100 bin lira ceza kesilebilecek. nbsp;

Beklenmedik rest şaşırttı

Saracoğlu Stadı'nda bu uygulamayı yürürlüğe koyacak olan Fenerbahçe, deplasman maçlarında da taraftarlarını mağdur etmemek adına kendi adına ayrılan biletlerin satışını da yapacak. Böylece sarı-lacivertli taraftarlar Passolig'e hiç ihtiyaç olmadan sadece taraftar kartla Fenerbahçe'nin tüm maçlarını seyredebilecek. Ancak, ilk etapta Fenerbahçe'nin taleplerini reddeden Aktifbank'ın yaşanan gelişmelerin ardından yeniden bir durum değerlendirmesi yaptığı da gelen haberler arasında. Havuzda sızıntı istemeyen banka yetkililerinin sarı-lacivertlilerin bu beklenmedik resti karşısında geri adım atıp, talepleri kabul ederek Fenerbahçe'yi sisteme dahil etmek için çaba harcayacakları belirtiliyor.
M.EMİN ULUÇ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...