Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Halis Özkahya, üçüncü derbi maçına çıkacak

/ Kaynak: AA
Halis Özkahya, üçüncü derbi maçına çıkacak

SPOR Haberleri  / AA

FIFA kokartlı hakem Özkahya, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe maçıyla kariyerindeki üçüncü derbiyi yönetecek

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 20 Nisan Pazar günü oynanacak karşılaşmada görev alacak Yalova bölgesi hakemi Özkahya, kariyerinde daha önce iki derbide düdük çaldı. Süper Lig'de 2006-2007 sezonundan bu yana hakemlik yapan 1980 doğumlu Özkahya, 2011-2012 sezonunda Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Süper Final Şampiyonluk Grubu maçıyla ilk kez derbide görev yaptı.
Özkahya, Fenerbahçe'nin sahasında siyah-beyazlı takımı 2-1 yendiği karşılaşmada 13 kez sarı kartına başvurdu. 34 yaşındaki hakem Fenerbahçe'den 4, Beşiktaş'tan ise 9 futbolcuya sarı kart gösterdi. Öğretmenlik mesleğini de sürdüren Özkahya, 2012-2013 sezonunda Galatasaray'ın, Fenerbahçe'yi 2-1 yendiği maçla kariyerinde ikinci kez derbi tecrübesi yaşadı.
Özkahya, Fenerbahçe'nin Portekizli futbolcusu Meireles'i 83. dakikada ikinci sarıdan oyun dışına gönderdi. Genç hakem, ayrıca sarı-lacivertli ekipten 3, Galatasaray'dan da 2 oyuncuya sarı kart çıkardı. Bu sezon ilk kez derbi maçta görevlendirilen Özkahya, Merkez Hakem Kurulu tarafından geride kalan 29 haftada ise 16 karşılaşmaya atandı. Özkahya, görev aldığı müsabakalarda 67 kez sarı, 7 kez de kırmızı kartına yöneldi. Sezonun son derbisini yönetecek Halis Özkahya, bu sezon 6 kez de beyaz noktayı gösterdi.
- Halis Özkahya ile kaybetmediler
Özkahya, bu sezon Beşiktaş'ın bir, Fenerbahçe'nin ise iki maçında düdük çaldı. Özkahya'nın yönettiği ilk hafta karşılaşmasında Beşiktaş, Trabzonspor'u 2-0 mağlup ederek sezona galibiyetle başladı. Fenerbahçe de Halis Özkahya'nın sahada olduğu maçlarda Kayseri Erciyesspor'u 2-1, Gaziantepspor'u da 3-0 yendi.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...