Türk basketbolu zirve yaptı

Türk basketbolu zirve yaptı

SPOR Haberleri

G.Saray Odeabank'ın İspanyol yıldızı Alba Torrens, Dünya Şampiyonası'ndaki en büyük rakiplerinin artık Türkiye olduğunu söyledi.

Kadınlar Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa ulaşarak Türk basketbol tarihinde bir ilki gerçekleştiren G.Saray Odeabank'ın İspanyol yıldızı Alba Torrens, Rusya'dan şampiyonluk kupasıyla dönmenin mutluğunu yaşadıklarını söyledi. Turnuvaya başlarken favori gösterilen Ekaterinburg'u yarı finalde, F.Bahçe'yi ise finalde yenmeleriyle ilgili olarak Torrens, "Şampiyonluğa giden yolda en önemli şey, bizim takımdaki oyuncular olarak bireysel anlamda da çok iyi bir oyun ortaya koyabilmemizdi. Ayrıca her iki maçta da çok iyi savunma yaptık. Diğer takımlardan bizi ayıran ve yukarıda tutan şeyler bunlar oldu. Kazandığımız şampiyonluk, kendi adıma da çok büyük bir hedefti. Bu başarıyı kariyerimde ikinci kez yaşadım" diye konuştu.
Elde edilen şampiyonluğun, son dönemde Türk basketbolunun giderek yükselen grafiğinin bir sonucu olduğunu ve Türk Milli Takımı'nın da bu sene Dünya Şampiyonası'nda başarılı sonuçlar alacağına inandığını anlatan Torrens, "Türkiye artık kadın basketbolunda söz sahibi ülkelerden biri oldu. Giderek yükselen bir grafiği var. Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapmaları büyük bir avantaj. Biz de İspanya olarak her zaman savaşan bir takımız. İlk hedefimiz gruptan çıkmak" sözlerini kullandı. nbsp;
Gelecek sezon için adının Rus ekipleriyle anılmasıyla ilgili olarak ise Torrens, "Sezon henüz bitmiş değil ve bizim başka bir hedefimiz var. O da lig şampiyonluğu. Lig bitmeden benim bir şey söylemem doğru olmaz. Şu anda hiçbir şey belli değil. Yapmamız gereken önce ligi şampiyon tamamlamak ve sonra önümüze bakmak" dedi. nbsp; gt; Turgay SAKARYA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...