Galatasaray 124 milyon liralık cezasını tartışıyor

/ Kaynak: DHA
Galatasaray 124 milyon liralık cezasını tartışıyor

SPOR Haberleri  / DHA

Galatasaray'da 124 milyon liralık vergi cezasının şoku yaşanıyor.

Geçen pazar günü yapılan mali kongrede sarı kırmızılı kulübün borç alacak farkının 550 milyon lira olarak açıklanmasının hemen ardından, sarı kırmızılı kulübe gelen 124 milyon liralık vergi cezası sarı kırmızılı camiayı şoka uğratmış durumda. Ünal Aysal yönetimini mali kongrede mali açıdan eleştiren birçok üye, vergi cezası konusunda da yönetimin ihmali ve rahatlığının neden olduğu görüşünü taşıyor. Yönetimi eleştiren üyeler, bu konuda Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmeye, mali işlerden sorumlu yönetici Adnan Nas'ın gitmediği ve icra kurulu başkanı Lütfi Arıboğan'ın gitmesinin bile konunun olumsuzluğa dönüşmesine etken olduğu görüşünde.


Sarı kırmızılı yönetimi eleştiren üyeler, yönetimin ihmalkarlığı sonucu olayın bu noktaya geldiğini ve bundan sonra uzlaşma çabalarının devletin insafına kaldığı görüşünde. Cezaya neden olan kombine ve bilet satışında uygulanan makbuz kesme yoluyla elde edilen gelirin kulübe bağış olarak kaydedilmesinin bütün kulüpler tarafından uygulanan bir yöntem olduğu iddiasının yanı sıra bütün uyarılara rağmen Ünal Aysal ve ekibinin ilgili bakanlık ile sağlıklı diyalog kuramamasının vergi cezasını maksimum düzeye çektiği görüşü de hakim. Bir iddiaya göre de Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın Yargıtay'a yaptığı başvurunun reddiyle, Galatasaray'a verilen vergi cezasının ayna zamana gelmesi de son günlerin moda deyimiyle "manidar" karşılanmış durumda.


Galatasaray yönetimi ise, 124 milyon liralık bu ağır ceza için devlet kurumları ile uzlaşma yoluna gidileceğini resmi siteden açıkladı. Sarı kırmızılı yöneticiler devlet ile bu konuda uzlaşma çareleri için girişimlere başlayacak. Ancak sarı kırmızılı kulüp ile devlet bürokrasisinin ilişkilerinin Türk Telekom Arena'nın açılışından beri iyi yürümediği de ayrı bir gerçek. Devlet ile Sarı Kırmızılı kulüp arasında Türk Telekom Arena'nın devri ve çatısının yapımı ile ilgili birçok konu mahkemelik olmuş durumda.

SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...