Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Aziz Yıldırım kupayı görebilecek mi?

Aziz Yıldırım kupayı görebilecek mi?

SPOR Haberleri

Fenerbahçe fiilen şampiyon oldu ama resmen şampiyonluğunu ilan etmedi. Peki Aziz Yıldırım kupayı görebilecek mi?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 5. Daire'de onanan karara itirazı reddetti. Anayasa Mahkemesi, "Adil yargılanmadı" derse Yıldırım, hapse girmez ve TFF'nin 19 Mayıs'ta vereceği kupayı özgürce görebilir.Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Şike Davası'nda itirazları reddetti, F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın hapis cezasının infaz süreci başladı. Başsavcılık, dosyayı ilk mahkemeye gönderdi. Dosyanın 3 iş gününde yani en geç pazartesi günü mahkemeye ulaşması gerek. Özel Yetkili Mahkemeler kapatıldı. Dosya önce İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi yerine İstanbul Adliyesi'nde tevzi edilerek normal Ağır Ceza Mahkemesi'ne gidecek. Mahkeme, infaz işlemlerini tamamlayıp dosyayı İnfaz Savcılığına ulaştıracak. nbsp;

YILDIRIM'A DAVETİYE ÇIKARILACAK
İnfaz Savcılığı, Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu ceza alan sanıklar için infaz süresi hesaplayarak, gerekenler için yakalama kararı çıkaracak. Cezanın miktarı 3 yıldan fazla olduğu için 10 günlük tebligat işlemi uygulanmayabilir. Yıldırım'a derhal yakalama kararı çıkarılırsa cezanın infaz süreci başlayacak. Ancak 3 yılın üzerinde ceza alan ve cezası onanan kişi, toplumdaki konumu ve yeri itibarıyla kaçmayacak durumdaysa bu kişi hakkında da davetiye çıkarılıyor. Yaklaşık 1 yıl cezaevinde kalan Yıldırım, cezasının geri kalanını da çekecek. Bu süreci sadece Anayasa Mahkemesi durdurabilir.

KUPA CEZA EVİNE GİDEBİLİR
F.Bahçe fiilen şampiyon oldu ama resmen şampiyonluğunu ilan etmedi. Sarı-Lacivertli takımın tur atması için Beşiktaş derbisi de dahil bir maç daha kazanması gerekiyor. TFF, F.Bahçe'ye şampiyonluk kupasını lig bitince yani 19 Mayıs ve sonrasında verecek. Eğer Anayasa Mahkemesi, itirazını kabul ederse Aziz Yıldırım, F.Bahçe Başkanı olarak özgürce şampiyonluk kupasını görebilecek. Anayasa Mahkemesi, karar vermeden infaz gerçekleşirse şampiyonluk kupası Yıldırım'ın hapis yatacağı cezaevine gidecek.
(Akşam)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...