Atletico Madrid adım adım şampiyonluğa...

Atletico Madrid adım adım şampiyonluğa...

SPOR Haberleri

Atletico Madrid şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Simeone'nin öğrencileri; kalan dört haftada üç galibiyet alması halinde yıllar sonra şampiyon olacak.

Vicente Calderon'da Elche'yi 2-0 mağlup ederek üst üste 8. galibiyetini elde eden Madrid ekibi; 18 yıl sonra ilk kez mutlu sona bu kadar yakın. nbsp;Elche karşısında ilk yarıda pozisyon bulmakta zorluk çeken Atletico, ikinci yarıda Miranda ve Diego Costa'nın penaltı golüyle maçı kazanıp; puanını 85'e çıkardı. Lig tarihinde ilk kez 27. galibiyetini alan Atletico Madrid, bu maçta David Villa'nın ayağından bir de penaltı kaçırdı. Kaleci Manu Herrera'nın kurtardığı vuruşun ardından; Atletico'nun bu sezon değerlendiremediği penaltı sayısı dörde çıktı.

La Liga'da son olarak 1996 yılında şampiyonluk yaşayan Atletico Madrid'e kalan dört maçta alacağı 9 puan yeterli olacak. Diego Simeone'nin öğrencileri; üst üste iki deplasman maçında Valencia ve Levante'yi; ardından da Malaga'yı kendi sahasında mağlup etmesi halinde şampiyon olacak. Bu senaryonun gerçekleşmesi halinde; son hafta oynanacak Barcelona maçı formalite manası taşıyacak ve Atletico Madrid Nou Camp'a "şampiyon takım" unvanıyla çıkacak. La Liga'da 2003-04 sezonunda mutlu sona ulaşan Valencia'dan bu yana aradaki 9 şampiyonluk Barcelona ile Real Madrid arasında paylaşılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...