Bilic: Gerçek bir derbi oldu

/ Kaynak: İHA
Bilic: Gerçek bir derbi oldu

SPOR Haberleri  / İHA

Slaven Bilic, Fenerbahçe ile oynanan ve 1-1 sonuçlanan derbi maçın ardından, sahada derbi maçlarına yakışacak her şeyin olduğunu söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, geçen haftalarda us medyasına bir röportaj verdiğini hatırlatarak, "Türkiye'de yanlış yansımaları olmuş. Türkiye'de yüksek seviyeli futbol görmediğim ve bundan mutsuz olduğum yönünde lanse edilmiş. Bu röportaj Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin oynandığı günlerdeydi. Ben de derbi ile ilgili hayal kırıklığına uğradığımı söylemiştim. Derbiler futbol festivalidir. Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin beklentilerimi karşılamadığını söylemiştim. Derbilerde goller olur, kırmızı kartlar olur, tartışılan pozisyonlar olur. Bu anlamda bugün gerçek bir derbi oynandı. Bugün sahada her şey vardı. İki takımı da ortaya koydukları performanstan dolayı kutluyorum. Sadece ilk 15 dakikadan memnun değilim. 30 dakikadan sonra üstünlüğü kurduk. İkinci yarıda kırmızı kart gördük. Ama rakibimizden daha iyi fırsatlar yakaladık. Yaptığımız değişikliklerle de kazanmaya çalıştık. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Sonuçtan memnun değilim ama ortaya koyduğunuz performans gurur verici. Lidere karşı 10 kişi mücadele etmek kolay değil" dedi.

"BÜYÜK MAÇ TECRÜBEMİZ EKSİK"

İlk 15-20 dakikada Fenerbahçe lehine çok fark olduğunu vurgulayan Bilic, "Fenerbahçe stabil, derli toplu bir takım. Biz de genç bir takımız. Tecrübe eksiğini gidermek için çalışıyoruz. Maçtan önce çok gergindik. Zirve yarışı veren takımların kadrolarına baktığınızda Galatasaray'da ve Fenerbahçe'de çok tecrübeli isimler var. Kalite noktasında iki takımla denk durumdayız ama büyük maç konusunda aynı tecrübelere sahip değiliz. Bu eksiği gidermek için elimizden geleni yapıyoruz. Rakibin yapmadığı bireysel hataları biz yapabiliyoruz. Bunu ortadan kaldırmak için ciddi bir şekilde çalışıyoruz. Bu nedenle yedek kulübesinde sürekli aktif olmam ve futbolcuları oyunun içinde tutabilmek için yakın olmam gerekiyor" diye konuştu.

"BANA SÖZ VERDİLER"

Bilic, lig mücadelesinde hiçbir bahanenin arkasına sığınmadıklarını ifade ederek, "Maçtan önce Beşiktaş'ın stadı yok gibi bir bahaneyi kabul etmediğimi söyledim. Burası bizim evimiz. Sivasspor maçında 4 oyuncumuz eksik olacak. Ama Ömer ve Holosko geri dönecek. Bizim fazla forma şansı bulamayan futbolcularımız da yeri geldiğinde ellerinden geleni yapıyorlar. Bunun en güzel örneği Elazığspor maçıdır. Biz ligi ikinci bitirmek için elimizden geleni yapacağız. Futbolcularıma kalan 4 maça odaklanmalarını söyledim. Bana söz verdiler. Şampiyonluğu yüzde 99 garantilemiş bir takıma karşı bugün çok iyi bir mücadele sergiledik. Kalan maçlarımızı da kazanarak ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının, mücadelenin son anlarında yaşanan pozisyonu değerlendirmesini istemeleri üzerine Bilic, "Bence maçın son anlarındaki pozisyonun tartışılmasından çok Fenerbahçeli futbolcuların yaptığı jest konuşulmalı. Takım olarak çok centilmence, şapka çıkarılacak bir hareket yaptılar. Maçtan sonra da soyunma odalarına giderek kendilerine teşekkür ettim" dedi.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...