Fenerbahçe gayriresmi şampiyon

Fenerbahçe gayriresmi şampiyon

SPOR Haberleri

Beşiktaş ile Fenerbahçe birbirlerini üzmedi. Fenerbahçe mutlu son için yeterli puana ulaştı ama...Averaj hesapları şampiyonluk turu atmasına engel oldu.

Spor Toto Süper Lig'deki sezonun son derbisinde Beşiktaş'la 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, şampiyonluk kutlamalarını Kadıköy'e bıraktı. Şampiyonluk merdiveninin son basamağına yaklaşan Fenerbahçe ile bütün hesaplarını Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılmak üzere kuran Beşiktaş'ın, İkitelli'deki mücadelesine sarı-lacivertliler baskılı başladı. Kısa sürede oyunu ileri yıkan Fenerbahçe, 24. dakikada Jones'un hatasını affetmedi. Amerikalı oyuncunun kaptırdığı topla hücuma çıkan sarı-lacivertlilerde Sow, çaprazdan aldığı topu filelere göndererek durumu 1-0 yaptı. Golden sonra kendine gelen Beşiktaş, baskıyı atlatarak ileri çıkmaya başladı. Motta'nın şutuyla gole yaklaşan siyah-beyazlılar, ilk yarının son dakikasında Brezilyalı oyuncunun golüyle skoru eşitledi. Veli'nin direkten dönen topunu sert bir şutla tamamlayan Motta, ilk yarının skorunu 1-1 olarak belirledi.

Beşiktaş 9 kişi kaldı

İkinci yarıya galibiyet için hızlı başlayan Beşiktaş, 58. dakikada Motta'nın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Gökhan-İsmail değişikliğiyle oyuna müdahale eden Beşiktaş, yağmurun da etkisiyle baskısını kaybetmeye başladı. İleri çıkmakta güçlük çeken siyah-beyazlıların üstüne rahat gelen Fenerbahçe, üst üste pozisyonlar bulmaya başladı. Ancak Bilic'in Olcay-Mustafa Pektemek değişikliği sarı-lacivertlilerin hızını kesti. 80. dakikada Alves'in kafa vuruşuyla gole çok yaklaşan Fenerbahçe, 84. dakikada Volkan'ın kurtarışıyla geriye düşmekten kurtuldu. Maçın son anlarında İsmail Köybaşı'nın da ikinci sarıdan kırmızı kart görmesiyle sahada 9 kişi kalan Beşiktaş, bütün hatlarıyla savunmada kaldı. Galibiyet için saldıran F.Bahçe'nin baskısı golü getirmeyince haftanın en kritik mücadelesinde puanlar da paylaşılmış oldu.
(HÜSEYİN EROĞUL)
Fenerbahçe gayriresmi şampiyon
Olimpiyat ruhu!

Beşiktaş-F.Bahçe derbisine Fair-Play'lik davranışlar damga vurdu. Caner topu dışarı attı, Bilic F.Bahçe'yi tebrik etti
Derbinin 88. dakikasında Türkiye'nin pek alışık olmadığı bir an yaşandı. Hava atışında hakem Halis Özkahya, topu Dany'nin önüne yuvarladı. Kamerunlu stoper topu ayağıyla sektirdikten sonra kafasıyla kaleci Tolga'ya verdi. Bu durum üzerine Özkahya, futbolun ruhuna aykırılık gerekçesiyle Dany'ye sarı kart gösterip F.Bahçe lehine endirekt serbest vuruş verdi. Atışı kullanan Caner, durumdan faydalanmak yerine Fair-Play'lik bir davranış sergileyerek topu dışarı attı. Beşiktaşlı taraftarlar da Caner'i uzun süre alkışladı. Maç sonunda bu derbinin örnek alınması gerektiğini belirten Caner, "Camialarımız savaş ortamından futbola dönmeli. Böyle şeyler ön plana çıkmalı. Futbolcular bunu başlatmalı. Biz futbolcular olarak sadece futbol oynansın istiyoruz. İnşallah bundan sonra bu tür olayları bütün derbilerde görürüz" dedi.

Slaven Bilic tebrik etti

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic ise, "F.Bahçe iyi niyetli oyunculardan kurulu bir takım. Hatırlasanız Caner, sezonun ilk yarısında oynanan maçta, bir korner pozisyonunda da aynı jesti yaptı. Bunu Caner yaptı da diyebilirsiniz, F.Bahçe de yaptı diyebilirsiniz. Futbol dünyasında artık böyle hareketler görmek fazlasıyla zor" diye konuştu.
Kaleyi karşısında gören ve o bölgelerden iyi frikik kullanan Caner, topu dışarı bırakınca tribünlerden alkış aldı
Fenerbahçe gayriresmi şampiyon
Caner-Emenike kapıştı

Derbide F.Bahçeli Emenike ve Caner tartıştı. Emre'nin sakatlandığı pozisyonda Caner'in üzerine yürüyen Nijeryalı golcüyü önce Kuyt, ardından kaleci Volkan sakinleştirdi. Emenike, takım arkadaşını pas vermemekle suçlarken, Caner uzun süre gerekçelerini anlattı.

Başkana hediye ediyoruz

F.Bahçe'nin sağ beki Gökhan Gönül, "Bize haksız kazandığımız bir atış gibi geldi. Caner'in topu dışarı atmasını ben söyledim. Gol olsa içimizde yara kalacaktı" derken, "Aziz Yıldırım'a yapılan bunca şeyden sonra şampiyonluğumuzu ona armağan etmek istiyorum" sözlerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...