Diego'nun 7. dili Türkçe

Diego'nun 7. dili Türkçe

SPOR Haberleri

Yıldız oyuncu takım arkadaşlarıyla çabuk kaynaştı. Tam 6 dil bilen İtalyan asıllı Brezilyalı, Türkçe öğrenmek için de çalışmalara başladı.

Topuk Yaylası'ndaki kampın ilk günlerinde takım kaptanlarıyla yaptığı toplantıda yeni transfer Diego Ribas'ın uyum sürecini en kısa sürede aşması için destek isteyen Ersun Yanal'ın yüzü gülüyor. Çünkü Diego kısa sürede hem arkadaşlarıyla kaynaştı, hem de Türkçe öğrenmek için çalışmalara başladı. Ana dili Portekizcenin yanı sıra ata dili olan İtalyancayı, ayrıca İngilizce, Fransızca, Almanca ve İspanyolcayı da konuşabilen Diego Ribas'ın Sow'la Fransızca, Emre'yle İtalyanca, Mehmet Topal'la İspanyolca anlaşmasının ardından özellikle takım yemeklerinde Türkçe konuşma çabası gözlerden kaçmadı. Yayladaki basın toplantısına "Merhaba" diyerek başlayan sambacı, "Günaydın, afiyet olsun, iyi geceler" gibi günlük hayatta kendisine yardımcı olabilecek kelimeleri hemen öğrenirken, İstanbul'a döner dönmez kendisine Türkçe öğretmeni tutacağını söyledi. nbsp;
HEM ÖNEMLİ, HEM ZEVKLİ
Bugüne kadar futbol oynadığı ülkelerde yerel dilleri öğrenmek için özel bir gayret gösteren ve bu konuda son derece başarılı olan Diego'nun Türkçeyi de kısa sürede sökmesi bekleniyor. Samimi ve mütevazı tavırlarıyla kısa sürede bütün takımın saygısını kazanan yıldız oyuncu antrenmanlarda arkadaşlarıyla bol bol şakalaşırken, özellikle Mehmet Topal, Mehmet Topuz, Caner ve Bekir'le iyi anlaşıyor. "Bugüne kadar gittiğim hiçbir yerde uyum sorunu yaşamadım" diyen Diego, "Yerel dili öğrenmek hem önemli hem de eğlenceli. Yaşadığım ülkenin insanını, kültürünü, anlamanın işimi daha iyi yapmamı sağladığını düşünüyorum. Aynı dili konuştuğumuzda daha verimli olacağımıza inanıyorum. Fenerbahçe'ye başarılı olmak, takıma katkı sağlamak için geldim. Bunun için de kendimi geliştirmem gereken her dalda çalışmaktan keyif alırım" ifadesini kullandı.
BEYİN RİBAS!

Ersun Yanal F.Bahçe'ye dün ilk defa taktik çalıştırdı. Taktik çalışmada yeni transfer Diego Ribas'ın orta sahada liderlik görevini üstlendiği görüldü. Dünya Kupası'na erken veda eden Kamerunlu Pierre Webo, tatilini kısa keserek soluğu kampta aldı. Sabah sağlık kontrolünden geçen Webo akşam antrenmanında özel program doğrultusunda çalıştı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...