Bir dünya yıldızı daha Real Madrid'in oldu - James Rodriguez

Bir dünya yıldızı daha Real Madrid'in oldu - James Rodriguez

SPOR Haberleri

Bir dünya yıldızı daha Real Madrid'e transfer oldu. Rodriguez 80 milyon bonservis bedeli ve yıllık 7.5 milyon avro maaşla Real Madrid'e 6 yıllık imza attı.

Kadrosunda Ronaldo, Benzema ve Bale gibi süper isimler bulunan eflatun-beyazlı ekip, Alman Milli Takımı'nın yıldızı Toni Kroos'un ardından 2014 Dünya Kupası'nın flaş ismi James Rodiguez'i de renklerine bağladı. İspanyol basınında yer alan haberlerde imzaların 80 milyon avro karşılığında atıldığı belirtiliyor. Dünya Kupası'nda attığı 6 golle Altn Ayakkabı'nın sahibi olan Kolombiyalı, 6 yıllık sözleşmeye imza attı. Yıllık 7.5 milyon avro kazanacak olan23 yaşındaki yıldız oyuncu, 2013 yılında 45 milyon avro karşılığında Porto'dan Monaco'ya transfer olmuştu. Futbola ülkesi Kolombiya'nın Envigado takımında başlayan 23 yaşındaki futbolcu 2007-08 senesini Envigado alt yapısında geçirirken sonrasında Banfield'e transfer oldu ve 2010'a kadar burada oynadı. 2010-2013 yılları arasında Porto'da forma giyen ve ligde çıktığı 65 maçta 25 gol kaydeden Kolombiyalı, Monaco'nun dikkatini çekti. Geçen sezonu Fransa'da geçiren başarılı futbolcu 2014 Dünya Kupası'nda sergilediği başarılı futboldan sonra Avrupa'nın devlerinin kıskacına girdi ancak mutlu sona ulaşan Real Madrid oldu.

Ronaldo'yu çok seviyor

Rodriguez geçtiğimiz sezon Real Madrid'inŞampiyonlar Ligi yarı finalindedeplasmanda Bayern Münih'i 4-0'la devirdiği maçı tribünden takip etmişti. Kolombiyalı yıldız maç sonunda da hayranı olduğu Ronaldo ile bu hatıra fotoğrafını çektirmişti.

Formalar kapış kapış
Kolombiyalı yıldız Rodriguez daha Madrid'e gelmeden formaları satışa sunuldu. İspanyol devinde 10 numaralı formayı giymesi beklenen yıldız oyuncunun formalarının birkaç saat içerinde tükendiği öğrenildi.

En güzel gol ona ait

2014 Dünya Kupası'nın en çok parlayan yıldızı olan James Rodirguez, aynı zamanda dev organizasyonda atılan en güzel golün de sahibi. FIFA'nın internet sitesinden yapılan oylama sonucunda, Rodirguez'in Uruguay ile oynanan 2. tur maçında G.Saray'ın kalecisi Muslera'ya attığı gol, 2014 Dünya Kupası'nın en güzel golü seçildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...