Diego'ya 10 puan

Diego'ya 10 puan

SPOR Haberleri

Fenerbahçe'nin yeni 10 numarası ilk maçında izleyenleri büyüledi.

Alman disiplini, İspanyol sürati, Fransız atletikliği, Brezilya kıvraklığı, İtalyan katılığı ve İngiliz soğukkanlılığını bünyesinde barındıran Diego'nun kazanma arzusu da en az biz Türkler kadar yüksek



Herkes onu Brezilyalı olarak biliyor. Oysa onun kökleri İtalya'ya dayanıyor. Fenerbahçe'nin İtalyan asıllı Brezilyalısı Diego Ribas, genetik özelliklerini futboluna da aynı şekilde yansıyor. Sarı-lacivertlilerin hücumda sambacı gibi kıvrak, savunmada İtalyan gibi sert bir görüntü çizen yeni 10 numarası, sarı-lacivertli formayla çıktığı ilk maçta izleyenlerden 10 tam puan aldı. Tam 6 farklı dil konuşan 29 yaşındaki dünya yıldızı, neredeyse konuştuğu her dilin farklı özelliğini de sahaya yansıtmayı başarıyor. Alman disiplini, İspanyol sürati, Fransız atletikliği, Brezilya kıvraklığı, İtalyan katılığı ve İngiliz soğukkanlılığını bünyesinde barındıran Diego Ribas'ın kazanma arzusu da en az biz Türkler kadar yüksek. Sepehan maçında yaptığı asistle galibiyetin mimarlarından olan sambacı, sahada kaldığı 69 dakikada Fenerbahçe'nin maestrosu olacağını çok net şekilde gözler önüne serdi.
Evet bir Alex değil!
Ersun Yanal'ın "Oyun şablonumuza uygun dediği" Diego, antrenmanlarda sergilediği "40 yıllık Fenerli" görüntüsünü sahaya da fazlasıyla yansıtırken, bu sezon Fenerbahçe'nin en büyük kozu olacağını gösterdi. Transferinin ilk gününden itibaren vatandaşı Alex'le kıyaslanmaya başlanan sambacı, efsane kaptandan farklı olarak sadece hücumda değil, savunmada da etkili olduğunu ortaya koyarken, kendinden emin hali ve isabetli pas oranındaki yüksek yüzdesiyle dikkat çekti. Neredeyse sıfır top kaybıyla oynayan Diego'nun ikili mücadelelerdeki direnci ve sıcak havaya rağmen gösterdiği performans da Alex'ten daha güçlü yorumlarını beraberinde getirdi. Klasik 10 numaralardan farklı olarak savunma yönü de güçlü olan, koşan, mücadele eden Brezilyalı bu sezon Fenerbahçe'nin en büyük silahı olacağını gösterirken, taraflı tarafsız herkese futbol ziyafeti sunacağını da ispat etti. gt; M.Emin ULUÇ


ONU İZLEMEK nbsp;BÜYÜK ZEVK
Portekiz, Almanya, İtalya ve İspanya'da yaşadığı tecrübelerin ardından Fenerbahçe'ye transfer olan Brezilyalı yıldız Diego Ribas ilk maçında büyüleyici bir performans sergiledi. 10 numaranın hakkını fazlasıyla veren sambacının, 69 dakikalık resitali adeta yeni sezonda yapacaklarının tanıtım filmi niteliğindeydi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...