'Gazze'yi kurtarın' bilekliğine yasak!

'Gazze'yi kurtarın' bilekliğine yasak!

SPOR Haberleri

İngiltere Kriket Milli Takımı oyuncusu Moeen Ali, Hindistan maçında Gazze'ye destek veren bileklik taktı. Uluslararası Kriket Konseyi bilekliği yasakladı.

Pakistan asıllı İngiliz kriketçi Moeen Ali, Hindistan maçına üzerinde 'Gazze'yi kurtarın' ve 'Özgür Filistin' yazan bileklikler takarak çıktı. Uluslararası Kriket Konseyi (ICC), bu davranışı sebebiyle 27 yaşındaki sporcuya soruşturma açtı ve Moeen Ali'nin uluslararası maçlarda Filistin'e destek mesajı içeren bileklik takmasını yasakladı.
İngiltere Kriket Federasyonu'nun basın sözcüsü, "Moeen Ali, bizce herhangi bir ceza gerektirecek davranışta bulunmadı. Bu tamamen insancıl bir davranış" ifadelerini kullandı. Buna karşın ICC yaptığı açıklamada organizasyon kuralları gereği karşılaşmalar esnasında politik mesaj içeren herhangi bir eylemde bulunulamayacağını ve uluslararası mücadelelerde bunu tekrarlamaması için Moeen Ali'nin uyarıldığını duyurdu.
Gazze'de zarar görenler için bağış da toplayan Moeen, İngiltere ve Galler Kriket Federasyonu'ndan destek aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...