Gökhan Gönül: 7 yıldır böyle bir şey hatırlamıyorum

Gökhan Gönül: 7 yıldır böyle bir şey hatırlamıyorum

SPOR Haberleri

Fenerbahçe'nin Sevilla'ya 2-0 mağlup olduğu mücadelenin ardından takımın tecrübeli isimlerinden Gökhan Gönül açıklamalarda bulundu.

Sevilla ile yaptığı hazırlık maçını 2-0 kaybeden Fenerbahçe'nin ünlü oyuncusu Gökhan takımın henüz hazır olmadığını söyledi. Teknik direktör Ersun Yanal da özellikle zorlu takımları rakip olarak seçtiklerini Galatasaray süper kupa maçına hazır olmaya çalıştıklarını söyledi. Fenerbahçeli Gökhan Gönül, kendisinin ve takım arkadaşlarının henüz hazır olmadıklarını belirterek, " Takım olarak çıktığımız maçı kazanmak zorundayız ama 15 gün gibi kısa bir süre oldu. Hiçbir arkadaş fiziki ve kondisyon olarak hazır değiliz. Önümüzde 1 ay var. Bir futbolcunun hazırlanması için en az 6 hafta gerekiyor. Bu maç bir ölçü olmasın. Takıma 5 -6 gün önce katılanlar oldu. Eksiklerimiz var. Takımın 3 te biri dünya kupasına katıldı. nbsp;Maçlara değil lige hazırlıyoruz kendimizi. Bugün alışmış olduğumuz taktikten farklı bir taktikle hocamız sahaya sürdü. Başarılı olamadık belki ama dediğim gibi hazır değiliz. Ben takımın 25 ağustosta hazır olacağını söylüyorum. Bilimsel olarak bir futbolcunun hazırlanması için 6 hafta gerekiyor. Ben 7 yıldır buradayım böyle ciddi maçlar oynadığımız bir sezon başı hatırlamıyorum. Takım gücüne güç katacaktır. Oturmuş olarak bir sistem var. Bu sene daha da geliştirerek 90'ıncı dakikalarda değil, 80'inci dakikalarda netice almaya çalışacağız. Geçen yıl şampiyon olmuş bir takım kalitesi tartışılmaz. nbsp;Her kes takımın hakkını vermişti. Takım böyle oynayacak değil. bir gazeteci arkadaşımızı kaybettiğimizi öğendim tüm spor camiasının ve yakınlarının başı sağ olsun"dedi.


CANER RAKİBİ REZİL ETTİ!
Ersun Yanal'da, hataları olduğunu ancak takımı daha da geliştirmek için güçlü rakipler seçtiklerini belirterek, Sabah gazetesi muhabiri yakınlarına ve spor camiasına başsağlığı diledi. Yanal "8'in ci günümüzü tamamladık. Bazı oyuncularımız sonradan başladılar. Geçen yılın Avrupa şampiyonuna karşı oynadık onların 5'inci maçı. Bizim üçüncü maçımız. Zaman, zaman tempoya karşılık verdiğimiz anlar oldu. Birkaç oyuncumuz nbsp;ilk defa 90 dakika sahada kaldı. Bazılarının oyun süresini 65-70 dakika uzatmaya çalıştık. Arzu ettiğimiz yerde yükselmeye devam edeceğiz. Bu türlü denemeler devam edecek. Turnuvalarda 45 dakika iki maç oynayacağız. Bazı oyuncuların hazır olmaması normal. Denemeler devam edecek. Galatasaray süper kupa maçına bir nebze hazır olacağımıza inanıyorum. Sevindirici olan hiç sakatlanan oyuncumuz yok.Oyuncularımız bana iyi geldiler. Güçlü ve hazır bir takıma karşı oynadık. Bazı basit hatalarımız oldu. Hatalar giderilecektir ben memnunum" dedi. Yanal, Emre'nin maçın başında kart görmesi konusunda sorumuza da nbsp;"Oyun sert başladı. Bazı oyuncularımızın sakatlanma korkusu var. Bazen böyle sert tepkiler gösteriyorlar. Emre ve Diego gibi oyunculara baskı yaptılar. Rakip çok sertti. Kıymetli oyuncuları sakatlamadan hazırlık yapmamız gerekiyor. Zor rakipler seçtik gelişmek için bu şarttı. Elimizdeki takımı kullanabilir miyiz diye bakıyoruz. Özellikle böyle zorluk derecesi yüksek maçlarda ne yapabiliriz diye bakıyoruz. Daha çok çalışmamız gerekiyor"dedi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...