Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Formula 1'in en genç pilotu Verstappen

Formula 1'in en genç pilotu Verstappen

SPOR Haberleri

Yeni sezonda Formula 1'in en genç sürücüsü Max Verstappen olacak. Henüz 16 yaşındaki Hollandalı pilot, Toro Rosso takımıyla anlaştı

Toro Rosso gelecek sezon Formula 1 tarihinin en genç pilotunu piste çıkaracak. Eski Formula 1 pilotu Hos Verstappen'in oğlu Max Verstappen henüz 17 yaşında Formula 1 macerasına başlayacak. Önümüzdeki yıl 17 yaşına basacak Verstappen, Fransız Jean-Eric Vern'in yerine Daniil Kvyat'ın yeni takım arkadaşı olarak piste çıkacak. Geçen yıla kadar karting yarışlarına katılan Verstappen, sonrasında Formula 3'te mücadele etti ve 8 kez zafere ulaştı. Verstappen ayrıca, Hollanda tarihinin en başarılı Formula 1 pilotu Jos Verstappen'in de oğlu... 7 yaşından beri Formula 1'de yer almanın hayalini kurduğunu belirten genç pilot, yeni sezonu iple çektiğini ifade etti.
Toro Rosso takımı ise, "Max çok yetenekli bir genç... Gelecekte Formula 1'in en iyi pilotlarından olacağına eminiz. Formula 1 heyecanına bu kadar erken dahil olması onun gelişimini hızlandıracak" açıklamasını yaptı.
Max Verstappen'dan önce Formula 1 tarihinin en genç sürücü unvanı 19 yaşında piste çıkan Red-Bull'un İspanyol pilotu Jaime Alhersuar'a aitti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...