Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ateş Avrupa'yı sardı! Karabük, Mevlüt Erdinçli St. Etienne'i devirdi

Ateş Avrupa'yı sardı! Karabük, Mevlüt Erdinçli St. Etienne'i devirdi

SPOR Haberleri

"Mavi ateş" Mevlüt Erdinçli St. Etienne'i Kumbela'nın golüyle devirerek, Avrupa kupalarındaki ilk galibiyetini aldı

Kardemir Karabükspor Avrupa'da fırtına gibi esmeye devam ediyor. UEFA?Avrupa Ligi 3. Eleme turunda Norveç'in güçlü temsilcisi Rosenborg'u eleyen temsilcimiz, dün de St. Etienne'i play-off turu ilk maçında 1-0 mağlup etmeyi başardı. Tarihinde ilk defa bu sezon Avrupa arenasına çıkma şansı yakalayan mavi-kırmızılılar, böylelikle bu arenada ilk galibiyetini de almış oldu. 17. dakikada Ahmet İlhan'ın şutu direğin dibinden auta giderken, Fransız ekibi 28'de iki defa gole çok yaklaştı. Hamouma'nın kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda Watermann kurtarışıyla gole izin vermedi. Köşe vuruşunda Sall'ın kafa şutu direkte patladı. nbsp;
KUMBELA'DAN MÜTHİŞ VURUŞ
Ahmet İlhan 36'da fileleri havalandırdı ancak ofsayt kararıyla gol geçerli sayılmadı. Fransız temsilcisinin yıldızı Mevlüt Erdinç 42'de bomboş pozisyonda topu auta gönderdi. Devrede özellikle orta alanda yaptığı agresif presle rakibine boş alan bırakmayan Tolunay Kafkas'ın öğrencileri, zafer golünü de bu baskıyla buldu. 60'da Traore'nin presi sayesinde topu kazanan Yiğit İncedemir, Kumbela'yı ceza sahası dışında topla buluşturdu. Kongolu golcü çaprazda ve zor pozisyonda olmasına rağmen harika bir vuruş yaptı ve top direğe çarparak ağlarla buluştu:?1-0. Bu maçın rövanşı 28 Ağustos'ta St.Etienne'de yapılacak.
Tolunay Kafkas:?İşimiz hâlâ zor
Karabükspor'un Teknik Direktörü Tolunay Kafkas maç sonrası temkinli konuştu. Tecrübeli çalıştırıcı, "Oyunun genelinde çok iyi bir futbol ortaya koyduk. Sadece sonlarda kontrol rakipteydi. Tur için işimiz hâla çok zor" dedi. St. Etienne Teknik Direktörü Christophe Galtier ise "Karabükspor çok güçlü bir ekip ama rövanşın daha farklı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.
Kumbela gurur dolu
Fransa Ligi'nde liderliği paylaşan St. Etienne karşısında Karabük'e tarihi zaferi getiren golü atan Kumbela maç sonrası çok mutlu olduğunu söyledi. Karabük'ün Avrupa'da kazandığı ilk maçta ilk golü attığı için gurur dolu olduğunu söyleyen Kongolu futbolcu, rövanş maçında da turu geçecek skoru elde edeceklerine inandığını söyledi. nbsp;
Mevlüt çok nbsp;etkisizdi
St. Etienne forması giyen milli futbolcu Mevlüt Erdinç, Karabükspor'a karşı etkili olamadı. Fransa Ligue 1'in ilk 2 haftasında attığı 3 golle yıldızlaşan Mevlüt Erdinç, dünkü maçta fazla topla buluşma şansı yakalayamadı. Karşılaşmanın 42. dakikasında en net fırsatı yakalayan golcü futbolcu, kötü bir vuruşla pozisyonu autla sonuçlandırdı.

nbsp;Ateş Avrupa'yı sardı! Karabük, Mevlüt Erdinçli St. Etienne'i devirdi


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...