Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Beşiktaş maçı Arsenal'e mücadele ruhu kazandırdı'

/ Kaynak: DHA
'Beşiktaş maçı Arsenal'e mücadele ruhu kazandırdı'

SPOR Haberleri  / DHA

Arsenal'ın yıldız futbolcusu Alex Oxlade-Chamberlain "İstanbul'daki çatışma, mücadele edebileceğimizi gösterdi" dedi.

İngiltere'nin yüksek tirajlı gazetelerinden The Sun, "Beşiktaş içgüdüsü" manşetli iki sayfalık haberinde Arsenal'ın yıldız futbolcusu Alex Oxlade-Chamberlain'in "İstanbul'daki çatışma, mücadele edebileceğimizi gösterdi" sözlerini ön plana çıkardı.

Oxlade'in sözlerinin, Şampiyonlar Ligi mücadelesinde Arsenallı futbolcuların ölümüne mücadele edecek kadar kendilerini çelikleştirdiğini kanıtladığını yazan İngiliz gazetesi, İngiliz milli oyuncunun İstanbul'da Beşiktaş'a karşı takımın oynadığı mücadeleci oyundan memnun kaldığına dikkat çekti. Geçen yıl Arsenal'ın deplasman maçlarındaki başarısızlığına değinen Alex Oxlade-Chamberlain, takımının 10 kişi kalmasına rağmen mücadeleci ruhunu maçına sonuna kadar sürdürdüğüne işaret etti.

Geçen hafta 21. yaş gününü kutlayan Alex Oxlade-Chamberlain, play-off'u geçerlerse dışarda kendilerini zor maçların beklediğine değinirken, Beşiktaş maçında sınavı geçtiklerini belirterek, rövanşla ilgili şunları söyledi:

"Düşmanca karşılanacağımız zor yerlere giderken mücadeleci ruha sahip olmalıyız ve Beşiktaş maçında gösterdiğimiz mücadeleyi çıkarmalıyız. Beşiktaş, taraftarlarının büyük tezahüratı eşliğinde tuzaklardan fırlayarak üstümüze geldi. Maçın başında yedek kulübedeydim ve pek rahat olmadığımızı fark ettim. İnanılmaz bir atmosfer vardı. Her şeyle başa çıkabileceğimizi göstermek ve gol yememek zorundaydık. Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal'ın hep tur atlamasını bekleriz. Kulüpte bu herkes için çok önemli. Geçen sezon sonunda bu duruma gelmek için çok çalıştık ve bu aşamada fırsatı Beşiktaş'a hediye etmek istemiyoruz. Beşiktaş ile rövanş maçında takım arkadaşlarımın Şampiyonlar Ligi'ne kalmayı ne kadar istediklerini gelecek hafta göreceksiniz. Turu geçeceğimize dair kendimize güvenimiz var. Beşiktaş kaliteli bir takım, kolay olmayacak. Onlarla fizik ve mücadeleci olarak aynıyız ama teknik üstünlüğümüz sayesinde Emirates'de Beşiktaş'ı yenebiliriz ve tur atlayabiliriz."

Kalecilerinin İstanbul'da büyük kurtarış yaptığına değinen yıldız futbolcu, 10 kişi kaldıktan sonra yenilmemek için oynadıklarını belirtirken aldıkları beraberliğin iyi sonuç olduğunu söyledi.

İstanbul'daki maçın Arsenallı futbolculara mücadele motivasyonu verdiğine ve üç Alman futbolcunun takıma dönüşüyle takımın güçlendiğine işaret eden Alex Oxlade-Chamberlain, Sırp hakemin de iyi bir maç yönettiğini vurguladı. Oxlade-Chamberlain ayrıca, Arsenal'ın ancak birkaç maç sonra geçen sezon sonunda oynadığı futbolu yakalayacağını ileri sürdü.
SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...