Türk hakem Nuran'ın sevinci

/ Kaynak: AA
Türk hakem Nuran'ın sevinci

SPOR Haberleri  / AA

İspanya'nın ev sahipliğinde organize edilecek 2014 FIBA Dünya Kupası'nda görev alacak Türk hakem Rüştü Nuran açıklamalarda bulundu

Türk hakem Rüştü Nuran, "Dünya Kupası'nda görev yapacak olmam, hem gurur veriyor hem de beni fazlasıyla heyecanlandırıyor" dedi. Nuran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir hakemin kariyerinde ulaşabileceği en üst noktanın olimpiyatlar veya dünya kupası olduğunu belirterek, "Benim için bir ilk olacak. Daha önce Avrupa Şampiyonası'nda ve THY Avrupa Ligi 4'lü finallerinde görev aldım ama bu çok başka bir heyecan. Dünya Kupası'nda görev yapacak olmam, hem gurur veriyor hem de beni fazlasıyla heyecanlandırıyor" diye konuştu.


"Süreklilik önemli"
Rüştü Nuran, uluslararası organizasyonlarda milli takımların veya kulüp takımlarının devamlı yer almasının önemine değindi.
Hem takımlar hem de hakemler olarak uluslararası organizasyonlarda sürekli yer alınmasının basketbola büyük faydalar sağlayacağına dikkati çeken Nuran, "Bir şampiyonada olup bir diğerinde olamamak pek sağlıklı bir durum değil. Eğer basketbol ülkesi olarak anılmak istiyorsak, takımlarımızın da hakemlerimizin de bu önemli organizasyonlarda her sene bulunması gerekiyor. Bunun süreklilik kazanması çok önemli" ifadesini kullandı.
Memduh Öget, Recep Ankaralı ve Murat Biricik'ten sonra Dünya Kupası'nda görev yapacak dördüncü Türk hakem olduğunu vurgulayan Nuran, sözlerine şöyle devam etti:
"Bayrağı bir şekilde daha ileri taşımak gerekiyor. Umuyorum ki bundan sonraki tüm dünya kupalarında da Türk hakemler görev alacak. Türk hakemliğini ne kadar ileri taşırsak o kadar mutlu oluruz. Türkiye ligi, Avrupa'nın zor, sert ve sayılı liglerinden bir tanesi. Biz de bu ligde düdük çalan hakemleriz. Dolayısıyla Dünya Kupası'nda herhangi bir sıkıntı yaşamayacak ve tecrübemizle görevimizi layıkıyla yerine getireceğiz."


"Şansımız yüksek"
A Milli Basketbol Takımı'nın kupadaki şansını da değerlendiren Rüştü Nuran, sözlerini şöyle tamamladı:
"Sonuçta Türkiye oraya son Dünya Kupası ikincisi titriyle gidiyor, bu da çok önemli. Bu tip organizasyonlarda turnuva takımı olmayı başarmak gerekiyor. Böyle önemli turnuvaların havasını solumuş olmak da ayrıca bir tecrübe kazandırır. Her ne kadar çok zor bir organizasyon olsa da şansımız yüksek diye düşünüyorum."

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...