2014 FIBA Dünya Kupası'nda B Grubu: Senegal

/ Kaynak: AA
2014 FIBA Dünya Kupası'nda B Grubu: Senegal

SPOR Haberleri  / AA

Senegal, İspanya'da ki 2014 FIBA Dünya Kupası'nda, B Grubu'nda Arjantin, Hırvatistan, Yunanistan, Porto Riko ve Filipinler ile mücadele edecek

FIBA Afrika Şampiyonası'nı 5 kez kazanan ve altyapıya verdiği önem sayesinde son yıllarda uluslararası arenada da adından söz ettiren Senegal'in kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, aday kadrosu ve Dünya Kupası geçmişiyle ilgili ayrıntılar şöyle:


Kupaya katılma mücadelesi
Cheikh Sarr yönetimindeki Senegal, 2013 FIBA Afrika Şampiyonası'nı 3. sırada tamamlayarak Dünya Kupası bileti almayı başardı.
Elemelerin ilk turunda evsahibi Fildişi Sahili, Cezayir ve Mısır ile A Grubu'nda eşleşen Senegal, tek mağlubiyet ve iki galibiyetle adını üst tura yazdırdı.
Son 16 turunda Ruanda, çeyrek finalde Nijerya'yı yenerek yarı finale çıkan Senegal, bu turda Mısır'a yenilmesine rağmen üçüncülük maçında Fildişi Sahili'ni de geçerek FIBA Dünya Kupası'na katılma hakkını elde etti.
Senegal, 2014 FIBA Dünya Kupası biletini şu sonuçlarla aldı:
1. tur:
Mısır-Senegal: 70-72
Senegal-Fildişi Sahili: 46-74
Senegal-Cezayir: 62-57
A Grubu:
TakımPGMASYSAvPuan
Fildişi Sahili330207155+526
Senegal321180201-215
Cezayir312171189-184
Mısır303195208-133
Son 16:
Senegal-Ruanda: 67-58
Çeyrek final:
Nijerya-Senegal: 63-64
Yarı final:
Mısır-Senegal: 70-63
Üçüncülük maçı:
Fildişi Sahili-Senegal: 56-57


Öne çıkan oyuncuları
Afrika kıtasının önemli temsilcilerinden Senegal, kadrosunda uluslararası liglerde forma giyen birçok oyuncuyu bulundurmasıyla dikkati çekiyor. Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) Minnesota Timberwolves'ta çaylak sezonunda iyi bir performans sergileyen Gorgui Dieng, takımın en kariyerli oyuncusu olarak göze çarpıyor. Takımın birçok oyuncusu, farklı kıtaların ve ABD'nin kolej liglerinde forma giyiyor. İspanya'daki FIBA Dünya Kupası'nda Afrika Şampiyonası'ndan çok daha farklı ve genç bir kadroyla parkeye çıkacak Senegal'in performansı, şimdiden merak ediliyor.


Dünya Kupası geçmişi
FIBA Dünya sıralamasında 41. sırada bulunan Senegal, Dünya Kupası'na 4. kez katılacak.
Son olarak 2006'da Japonya'da düzenlenen Dünya Kupası'na katılan Afrika temsilcisinin turnuva tarihindeki en önemli başarısı ise son 16 takım arasına adını yazdırmak oldu.
Senegal, FIBA Afrika Şampiyonası'nda gösterdiği başarılı performansı bu kez İspanya'da düzenlenecek turnuvaya da yansıtmak istiyor.


Kadro
Oyun kurucu: Xane Dalmeida (Tarbes-Lourdes-Fransa), Thierno Niang (Wisconsin Üniversitesi-ABD),
Şutör gard: Ibrahima Thomas (Azad Üniversitesi-İran)
Forvet: Mohamed Diop (Gaston Berger Saint-Louis Üniversitesi), Maleye Ndoye (Paris-Levallois-Fransa),
Uzun forvet: Abdou Badji (Union Neuchatel-İsviçre), Mouhammad Faye (Panelefsiniakos-Yunanistan), Maurice Ndour (Ohio Üniversitesi-ABD), Djibril Thiam (Toyama Grouses-Japonya), Mamadou Ndoye (Georgia Institute of Technology-ABD),
Pivot: Gorgui Dieng (Minnesota Timberwolves-ABD), Hamady Ndiaye (Delaware 87ers-ABD)


Maç takvimi
30 Ağustos (TSİ: 21.00): Yunanistan - Senegal
31 Ağustos (TSİ: 18.30): Senegal - Porto Riko
1 Eylül (TSİ: 13.30): Hırvatistan - Senegal
3 Eylül (TSİ: 18.30): Senegal - Arjantin
4 Eylül (TSİ 15.00): Senegal - Filipinler

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...