Portekizli hakem Proença Beşiktaş'ı yaktı

Portekizli hakem Proença Beşiktaş'ı yaktı

SPOR Haberleri

Beşiktaş'a gerçekten çok yazık oldu. Maçın en tartışmalı pozisyonu 41. dakikada Arsenal ceza sahasında yaşandı.

Olcay'ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Motta şut çekmeye hazırlandığı sırada Wilshere'in müdahalesiyle yerde kaldı. Portekizli hakem Pedro Proença pozisyona devam dedi. Ramon Motta yaklaşık 2 dakika yerde kalırken, oyunun durmasının ardından tedavisi yapıldı ve maça devam edebildi. Mücadeleyi İngiltere'de yayınlayan Sky Sport kanalındaki yorumcular da, yaptıkları değerlendirmede penaltı verilmesi ve kırmızı kart çıkması gerektiği yönünde görüş bildirdi. Bu pozisyondan kısa süre sonra Beşiktaş, Alexis Sanchez'in golü ile Arsenal karşısında 1-0 geriye düştü ve soyunma odasına moralsiz gitmek zorunda kaldı.
"Hakeme karşı oynadık"
Mücadelenin ardından İngilizlerin yıldızı Jack Wilshere'dan flaş bir açıklama geldi. Maç sonunda konuşan ve karşılaşmanın ilk yarısında ceza alanı içinde Motta'yı düşürdüğünü itiraf eden Wilshere, "Penaltı pozisyonunda Motta'ya müdahalem vardı" ifadelerini kullandı. Beşiktaş yöneticisi Mete Vardar da, "Ben gurur duyuyorum çocuklarla. Beşiktaş iyi şeyler yapacak, göreceksiniz. Gururluyum. Çok fazla söyleyecek bir şey bulamıyorum. Hakkımız bu değildi bizim. Değinmek istemiyorum ama bugün hakeme karşı oynadık. İlk maçta da aynısı oldu. Taraftarımızdan özür diliyoruz. Tur atlamayı çok istedik" sözlerini kullandı. nbsp;
SÖZDE UEFA'NIN EN 'ELİT' HAKEMİ...
1970 doğumlu Proença, UEFA'nın bir numaralı hakemi olarak gösteriliyor. Portekizli Proença, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası finalleri yöneten ilk hakem unvanının sahibi. Proença, 2013 yılında Borussia Dortmund'la Bayern Münih arasında oynanan Şampiyonlar Ligi ve 2012'de İspanya-İtalya Avrupa Şampiyonası finalini yönetmişti. Proença'nın neredeyse tek doğru kararı 75'te Debucy'yi ikinci sarı karttan oyundan atmasıydı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...