Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Türkiye, ABD'nin ölümlü olduğunu gösterdi'

/ Kaynak: AA
'Türkiye, ABD'nin ölümlü olduğunu gösterdi'

SPOR Haberleri  / AA

2014 FIBA Dünya Kupası'nda iyi bir oyun sergilemesine rağmen son periyotta direnci düşerek ABD'ye 98-77 mağlup olan Türkiye, İspanyol basınından övgü aldı.

"Türkiye, ABD'nin insan olduğunu, ölümlü olduğunu gösterdi" başlığını atan Marca gazetesi, "Amerikan pivot Faried farkı ortaya koyan oyuncu oldu. Türkiye, alan savunması sayesinde 3. periyoda kadar dayandı. İlk devre ne oyununu ne de fizik gücünü gösterebilen ABD, ilk ciddi testinde sorun yaşadı" ifadelerini kullandı. Maç sonunda ABD kadar Türkiye'nin de alkışlandığını hatırlatan haberde, "Türkler, 40 dakika dayanamadı ama ABD'yi yenmenin imkansız olmadığını gösterdi" diye yazdı.
AS gazetesi de "Türkiye, skorun 53-53 olduğu 25. dakikaya kadar ayakta" başlığını atarken, "Türkiye maçın bir bölümünde 'Rüya Takım'ın nasıl önlenebileceğini gösterdi. Sabır, çok yavaş oyun, pivotların da büyük desteğiyle alan savunması Türkiye'nin formülü oldu. Ama bu formülün 40 dakika süreyle devam etmesi çok zor. ABD buna Davis ve Faried ile karşılık verdi. Her şeye rağmen Türkiye, kendinden çok üstün olan ABD'nin nasıl mağlup edilebileceğine ilişkin bir yol gösterdi. Bugün resmi olarak yenilmezlikte 8. yılını dolduran ABD Milli Takımı'nı yenmek çok zor olsa da imkansız değil" yorumunda bulundu.
Bask bölgesinin gazetelerinden El Correo da manşetinde, "ABD, Türk hamamında terledi" başlığı altında "Türkiye şaşırttı ve çok güçlü bir takım olan ABD'yi en iyi silahlarını kullanmaya zorladı. Türkiye, İspanya'ya yol gösterdi" ifadelerine yer verdi.
Diğer İspanyol gazetelerinden El Pais, "Türkiye, ABD'yi terletti. Son şampiyon başlarda bilek güreşini kaybetti ve ikinci devre toparlandı", El Mundo ise "Faried ve Davis, ABD'nin siestasına son verdi. Amerikan takımı, geriden geldiği maçta ikinci devrenin yarısında açılabildi" ifadelerini öne çıkardı.
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...