Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu bedavaya gidebilir!

Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu bedavaya gidebilir!

SPOR Haberleri

Beşiktaş, Arsene Wenger'in de hayran olduğu futbolcuyla sözleşme yenilemedi.

Sezon başında Şampiyonlar Ligi'nin kapısından dönen ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden Beşiktaş'ta flaş bir gelişme yaşanıyor. Beşiktaş'ın 2013'ün Temmuz ayında kadrosuna kattığı Atiba Hutchinson için İngiliz kulüpleri devreye girdi. Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek oyuncu için West Ham United ve bir kaç İngiliz kulübünün de devrede olduğu iddia edildi. Özellikle Arsenal maçlarında ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu bir kez daha kanıtlayan Kanadalı yıldız Arsenal teknik direktörü Arsene Wenger'den de takdir almıştı. Wenger Beşiktaş maçı sonrası en çok hangi oyuncuyu beğendiniz sorusuna Atiba yanıtını vermişti.


İNGİLİZ KULÜPLERİ DEVREDE


Takımın en önemli oyuncularından biri olan Atiba İle Beşiktaş yönetiminin henüz sözleşme uzatmaması oyuncu ve menajeri tarafından belirsizlik yaşatırken İngiliz kulüplerinden gelen tekliflerin oyuncuyu ikna edebileceği aktarılıyor. Eğer Beşiktaş Kanadalı yıldızın sözleşmesini uzatmaz ise oyuncu sezon sonunda istediği kulübe bonservis bedeli olmadan imza atabilecek. Atiba Hutchinson geçen sezon Beşiktaş formasıyla 33 maça çıkmış ve bu maçlarda 1 gol atarken 4 de asist yapmıştı. Eurosport

Beşiktaş'a 9.3 milyon dolarlık ihmal faturası!


Siyah beyazlı kulüpten 9.3 milyon dolarlık alacağını 6.5 milyona indirmeyi kabul eden Aktif Reklam, taksitte aksaklık yaşanması üzerine, "Ödemeler zamanında yapılmazsa paranın tamamı tahsil edilir" maddesini yürürlüğe soktu.


70 milyon dolarlık kredi arayışını neticelendiremeyince stat inşaatında, ödemelerde ve borçların yapılandırılmasında sıkıntı yaşayan Beşiktaş, Aktif Reklam ile yine mahkemelik oldu. Daha önce mahkeme kararıyla söz konusu firmaya 9.3 milyon dolar ödemek zorunda bırakılan siyah-beyazlılar, ardından muhataplarıyla oturup anlaşmış ve meblağı 6.5 milyon dolara çekmişti. Borç taksitlendirilirken yeni anlaşmaya, "Ödemelerin zamanında yapılması, yapılmadığı takdirde meblağın tamamının tahsili" şartı da konulmuştu. Ancak Beşiktaş, 700 bin dolarlık son taksiti ödemekte gecikince başı ağrıdı.


SÜRE İSTEDİ AMA...


1.5 ay önce yaşanan olayda siyah-beyazlı idareciler, Aktif Reklam'dan ödeme için birkaç gün süre istedi. Ancak karşı taraf söz konusu maddeyi yürürlüğe sokarak, anlaşmayı tek taraflı bozdu ve Beşiktaş'tan 9.3 milyon doların tamamının ödenmesini talep etti. Bunun üzerine taraflar yeniden mahkemelik oldu. Siyah-beyazlı kulübün yetkilileri konu hakkında, "Ödemede bir problem vardı. Aktif Reklam'la görüştük ve birkaç gün müsaade istedik. Onlar, sözleşmeyi tek taraflı bozma yolunu tercih etti. Muhataplarımızla yeni bir yargı süreci yaşanacak" açıklamasını yaptılar.

BEŞİKTAŞ 4 MİLYON DOLARA ÇÖZEBİLİRDİ


Beşiktaş, 2004'te stadın reklam alanlarını pazarlamak için Aktif Reklam'la anlaşmış ancak daha sonra sözleşmeyi feshetmişti. Aktif Reklam da Beşiktaş'ı mahkemeye vermiş, siyah-beyazlılar davayı kaybetme durumu belirince, karşı tarafla masaya oturmuştu. 4 milyon dolara anlaşmaya yaklaşılırken bazı yöneticilerin, "Biz davayı kazanırız, neden bu parayı verelim?" telkini üzerine, görüşmeler sonlandırılmış, mahkeme sonucunda Beşiktaş 9.3 milyon dolar ödemeye mahkum edilmişti. Orman döneminde yeniden Aktif Bank'la masaya oturulmuş borç 6,3 milyon dolara indirilmişti. SABAH

Beşiktaş - Çaykur Rizespor maçı saat kaçta hangi kanalda?

Spor Toto Süper Lig'de yeni sezona deplasmanda Mersin İdmanyurdu'nu yenerek 3 puanla başlayan Beşiktaş, 2. hafta maçında 15 Eylül pazartesi günü Çaykur Rizespor'la karşılaşacak.Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Hüseyin Göçek yönetecek. nbsp;Karşılaşma Lig TV'den canlı olarak yayınlanacak.


Siyah-beyazlılar, Çaykur Rizespor'u yenerek, ligde yollarına kayıpsız devam etmek ve 18 Eylül Perşembe günü UEFA Avrupa Ligi'nde yapacakları Asteras maçı öncesi moral bulmak istiyor.


- Sosa sakat, Demba Ba'nın durumu belirsiz


Beşiktaş'ta sakatlığı bulunan yeni transfer Jose Ernesto Sosa, Çaykur Rizespor karşısında forma giyemeyecek.


Bu arada sakatlığı nedeniyle hafta boyunca takımdan ayrı çalışan Demba Ba'nın durumu ise belirsizliğini koruyor. Senegalli futbolcunun, Çaykur Rizespor karşısında ilk 11'de sahaya çıkması beklenmiyor.


- Tolga kaleyi devralıyor


Mersin İdmanyurdu ile yapılan ilk hafta maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen kaleci Tolga Zengin, Çaykur Rizespor karşısında takımdaki yerini alabilecek.


Geçen sezonun son haftasındaki Gençlerbirliği maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle iki maç ceza alan Oğuzhan Özyakup ise yarınki mücadelede forma giyemeyecek.


Beşiktaş'ın Çaykur Rizespor maçına şu muhtemel 11 ile çıkması bekleniyor:


Tolga Zengin, İsmail Köybaşı, Sivok (Franco), Ersan Adem Gülüm, Motta, Gökhan Töre, Veli Kavlak, Hutchinson, Olcay Şahan, Mustafa Pektemek ve Cenk Tosun.

"Beşiktaş'tan çekinmiyoruz"

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak Çaykur Rizespor'un kulüp basın sözcüsü Aykut Ferah, Beşiktaş deplasmanına puan veya puanlar için gittiklerini söyledi.


Ferah, Mehmet Cengiz Tesislerinde teknik direktör Mehmet Özdilek yönetiminde yapılan antrenmanla Rize'deki hazırlıkları tamamladıklarını belirtti. Ferah, ağabeyinin cenazesi için Nijerya'da bulunan Godfrey Oboabona, cezalı olan Oğuzhan Berber, sakatlığı bulunan Liban Abdi ile Sezer Özmen, Tevfik Köse ve Ludoviç Sylvestre'nin kadroda yer almayacağını ifade etti.


Lige sahalarında Gençlerbirliği beraberliğiyle başladıklarını anımsatan Ferah, "Gençlerbirliği karşısında aldığımız beraberlik beklemediğimiz bir sonuçtu. Ligin henüz başındayız. Bu kayıpların telafisi var. Her geçen hafta futbolseverlere keyif veren, mücadele eden bir takım izlettireceğiz" dedi.


Ferah, Beşiktaş'ın ligin en hazır takımlarından biri olduğuna işaret ederek, "Beşiktaş, kaliteli ve geniş bir kadroya sahip. Avrupa maçları nedeniyle sezona çok erken başladı ve ligin en hazır takımlarından biri. Aynı zamanda şampiyonluğun da en önemli adaylarından. Biz de kendi gücümüzü biliyoruz. Beşiktaş deplasmanına puan veya puanlar için gidiyoruz. Rakibe saygı duyuyoruz ama rakipten çekinmiyoruz" diye konuştu.


Aykut Ferah, Beşiktaş maçı sonrası kafilenin İstanbul'da kalarak, üçüncü hafta deplasmanda oynayacakları Mersin İdmanyurdu maçı hazırlıklarını burada sürdüreceğini sözlerine ekledi.


Karadeniz ekibinin Beşiktaş karşısına Serkan Kırıntılı, Koray Altınay, Ousmane Viera, Giray Kaçar, Ali Adnan, Kıvanç Karakaş, Kağan Söylemezgiller, Murat Duruer, Filip Holosko, Lualua ve Kweuke muhtemel 11'i ile çıkması bekleniyor.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...