İtalyan basını: Prandelli acı çekti!

/ Kaynak: AA
İtalyan basını: Prandelli acı çekti!

SPOR Haberleri  / AA

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın evinde Anderlecht ile berabere kalması, İtalyan basınında da geniş yer buldu.

İtalya'nın önde gelen gazetelerinde yer alan haberlerde, Galatasaray ile ilk Şampiyonlar Ligi deneyimini yaşayan İtalyan teknik adam Cesare Prandelli'nin performansı değerlendirilmeye alındı. La Gazzetta dello Sport, sarı-kırmızılılarda Burak Yılmaz'ın 90+1. dakikada bulduğu beraberlik golünü öne çıkararak, "Galatasaray son nefeste kurtardı" başlığını atarken, Wesley Sneijder ile Prandelli arasında hafta sonu oynanan lig maçında yaşanan "el sıkmama krizinin", Hollandalı oyuncunun Anderlecht karşısındaki iyi performansının ardından aşıldığını yazdı. Haberde, maçla aynı gün ABD'li şarkıcı Lady Gaga'nın İstanbul'da konseri olmasına rağmen gençlerin Galatasaray atkılarıyla Türk Telekom Arena'yı doldurduğu ve Galatasaray'ın 90 dakika boyunca Anderlecht'ten daha kötü bir performans göstererek gençleri seçiminden pişman ettiği ileri sürüldü. Taraftarların ıslıklı tepkisini değerlendiren İtalyan teknik adamın, "Bu takım ıslıklanmayı hak etmiyor. Bu beraberlik son dakikada kazanılmış zafer gibi" ifadelerine yer verilirken, ekimde Arsenal ile karşılaşacak Galatasaray'ın zorlu bir maç oynayacağı da vurgulandı. Corriere dello Sport gazetesi ise "Prandelli acı çekti, Yılmaz ıslıklara son verdi" başlığıyla verdiği haberde, Prandelli'nin Şampiyonlar Ligi'deki son maçını, 2009-2010 sezonunda Fiorentina'yı çalıştırdığı dönemde Bayern Münih karşısında yaşadığı hatırlatılırken, uzun yılların ardından çıktığı ilk "Devler Ligi" maçının "coşku, gerilim, hayal kırıklığından oluştuğu" ifade edildi. Maçın ilk yarısındaki en net pozisyonun Olivier Deschacht ile Anderlecht'in yakalamasına rağmen Galatasaray'ın file bekçisi Fernando Muslera'nın gole izin vermediği, ikinci yarının başlarında Dennis Praet'in golünün "Türk Telekom Arena'yı dondurduğu" yorumunda bulunuldu. Haberde, Sneijder'in yakaladığı mutlak gol fırsatını değerlendiremeyerek hafta sonu yaşadıkları tartışmadan ötürü Prandelli'yi cezalandırdığı öne sürülürken, Burak Yılmaz'ın son dakikada attığı golle İtalyan teknik adamın rahat bir nefes aldığı değerlendirmesinde bulunuldu. Tuttosport ise "Çok kötü oynayan Galatasaray'ı, Burak'ın son dakika golü kurtardı" başlığını öne çıkararak, evsahibi takımın golüne rağmen tatmin edici bir performans sergileyemediğini ve yeni transferler Blerim Dzemaili ve Goran Pandev'in hayal kırıklığına neden olduğu şeklinde görüş belirtti.
La Repubblica da sarı-kırmızılıların Türk Telekom Arena'da Anderlecht'i korkutamadığını ve Belçika ekibinin oyunu domine ettiğini yazdı.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...