Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Metalis Kharkiv-Trabzonspor: 1-2 (MAÇ-SONUCU)

Metalis Kharkiv-Trabzonspor: 1-2 (MAÇ-SONUCU)

SPOR Haberleri

UEFA Avrupa Ligi'nde ülkemizi temsil eden Trabzonspor, L Grubu'nda ilk maçını bu gece deplasmanda Metalist Kharkiv ile karşılaştı. İşte maçın özeti.

Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Trabzonspor, Metalsit deplasmanında 90+4'te galibiyeti buldu. Temsilcimze çok önemli galibiyeti getiren isim Papadopoulos oldu. Lyviv'de oynan karşılaşmaya iyi başlayan taraf ekibimiz olurken, golü de bulmakta gecikmedi. 25. dakikada Medjani'nin kullandığı ornerde çok iyi yükselen nbsp; Constant bordo mavili ekibimizi öne geçiren isim oldu. İlk yarıyı bu skorla önde tamamlayan Trabzonspor, 59. dakikada Waris ile önemli bir pozisyonu kullanamadı. Dönen poziyonda ise Gomenyuk skora beraberliği getiren isim oldu.

Maçın böyle bitmesi beklenirken, son saniyede sahneye çıkan Papadapoulos Trabzonspor'a galibiyeti getiren isim oldu.
Maçı 2-1 kazanan bordo mavili temsilcimiz, haftayı 3 puanla tamamladı ..

METALİST 1 - 2 TRABZONSPOR

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

90' Asisti yapan Mustapha Yatabare.
90' GOOOLLL!!! Avraam Papadopoulos'un golüyle son saniyelerde golü buluyoruz ve durum şimdi 2-1.
90' Kevin Constant ile son saniyelerde serbest vuruş kullanıyoruz ve son bir gol şansı bizim için !
90' Maçtaki son oyuncu değişikliğini ev sahibi ekip gerçekleştiriyor ve Cleiton Xavier'in yerine Denys Kulakov oyuna dahil oluyor.
90' Köşe vuruşu sonrasında savunmamızdan seken top, ceza sahası dışına açılıyor ve kaleye hayli uzak mesafaden Vasyl Kobin'in yerden vuruşu doğrudan Onur Kıvrak'ın üzerine gidiyor.
90' Karşılaşmanın sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.
89' Kalemizde çok büyük tehlike atlatıyoruz ! Sağ kanatta topla buluşan Vasyl Kobin, yerden pasını müsait durumdaki arkadaşı Cristian Villagra'ya çıkarıyor ve boş kalan Cristian Villagra'nın vuruşu istediği gibi olmayınca derin bir nefes alıyoruz.
88' Vasyl Kobin, Carl Medjani'ye yaptığı faul sonrasında sarı kartla cezalandırılıyor.
86' Orta alanın hemen ilerisinde, sol kanattan Kevin Constant'ın ceza sahasına ortasını Metalist Kharkiv savunması kafayla uzaklaştırıyor. Mehmet Ekici, hava topunu alabilseydi tehlikeli olabilirdik.
85' Serbest vuruşu kullanan Cleiton Xavier'in vuruşu savunmamıza çarpıp havalanıyor ve dönen topa Marco Torsiglieri'in yaptığı vuruş üstten auta gidiyor.
83' İki 77 numaları futbolcunun mücadelesinde, Musa Nizam rakibi Vasyl Kobin'e sert giriyor ve Norveçli hakem oyunu durduruyor. Metalist Kharkiv serbest vuruş kullanacak.
82' Gecenin çalışkan isimlerinden Majeed Waris yerini genç futbolcu Yusuf Erdoğan'a bırakıyor. Böylece, son değişiklik hakkımızı da kullanmış oluyoruz.
82' Bir dönem Trabzonspor forması da giyen Jaja Coelho, oyundan alınıyor ve yerine Pavlo Rebenok oyuna dahil oluyor.
81' Etkili gelişen Metalist Kharkiv atağında, sağ kanattan ceza sahasına girmek isteyen Volodymyr Homenyuk, yerden penaltı noktasına doğru pasını vermek istiyor ancak son anda savunmamız araya giriyor ve mutlak bir gol şansını önlüyor.
80' Metalist Kharkiv ilk oyuncu değişiklik hakkını kullanıyor. Serhiy Bolbat kenara geliyor ve yerine Artem Radchenko kalan dakikalarda mücadele edecek.
79' Avraam Papadopoulos, rakibi Volodymyr Homenyuk'a yapmış olduğu sert müdahale sonrasında karşılaşmada sarı kart gören bir başka isim oluyor.
77' Mustapha Yatabare ile gole yaklaşıyoruz ! Mehmet Ekici'nin derinlemesine pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazda topun sahibi olan Mustapha Yatabare, yerden vuruyor ancak kaleci Oleksandr Goryainov için yavaş bir top oluyor ve mutlak bir gol şansından yararlanamıyoruz.
76' Bu dakikalarda kaptırdığımız toplarla, rakibe kontra atak şansı veriyoruz.
75' İkinci yarıda Metalist Kharkiv, sağ kanadı Cristian Villagra ile etkili kullanıyor.
73' Mehmet Ekici'nin orta alanın biraz ilerisinden, ceza sahası içine havadan gönderdiği pasla topla buluşmak isteyen Mustapha Yatabare, ofsayt pozisyonunda kalıyor.
71' Trabzonspor ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor ve Salih Dursun yerini Mehmet Ekici'ye bırakıyor.
71' Kevin Constant, rakibi Cristian Villagra'ya yapmış olduğu müdahale sonrasında sarı kart görüyor.
71' Carl Medjani'nin ara pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Sefa Yılmaz, kayarak topu içeri çevirmek istiyor ancak korner beklediğimiz bu pozisyonda topun en son Sefa Yılmaz'a çarpıtığını belirtiyor hakem ve ev sahibi ekip kale vuruşu kullanacak.
69' Kaleye yaklaşık 20 metre mesafeden hafif sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta, topun başına Cleiton Xavier geliyor ve vuruşu az farklı yandan auta gidiyor.
68' Essaid Belkalem'ın müdahalesi ile Jaja Coelho yerde kalıyor ve Metalist Kharkiv tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanacak.
65' Golden sonra tempo artıyor ve yine sağ kanatta yalnız kalan Cristian Villagra, ceza sahası içine gönderiyor ancak top savunmamızda kalıyor.
61' Vasyl Kobin asisti yapan isim.
61' GOL!! Maalesef topu ağlarımızda görüyoruz 1-1. Sağ kanatta Cristian Villagra'nın ortasını arka direkte Vasyl Kobin kafayla topu kale önüne doğru çeviriyor ve altıpasın içinde kaleye çok yakın bir noktada Volodymyr Homenyuk, kafayla topu ağlarımıza gönderiyor.
60' Majeed Waris ile gole yaklaşıyoruz ! Orta alanda kafalardan seken top Kevin Constant'ın önünde kalıyor ve Kevin Constant'ın akıl dolu ara pasıyla sol kanattan hızla ceza sahasına sokulan Majeed Waris, topu sağına çekip vuruşunu yapıyor ancak savunmayada çarpan top kaleci Oleksandr Goryainov'un üzerine gidiyor. Sağ kanatta müsait durumda Mustapha Yatabare bu pozisyonda pas bekliyordu fakat Majeed Waris, kendisi vurmayı tercih ediyor.
58' Maçtaki ilk oyuncu değişikliğini temsilcimiz gerçekleştiriyor. Oscar Cardozo oyundan alınıyor ve yerine bir başka gole yakın isim Mustapha Yatabare oyuna dahil oluyor.
57' Sefa Yılmaz ile duvar pası düşünen Zeki Yavru, pasın şiddetini ayarlayamayınca top auta gidiyor.
54' Metalist Kharkiv tehlikeli geliyor. Papa Gueye'nin pasıyla sağ kanatta topla buluşan Cristian Villagra, yerden penaltı noktasına doğru ortasını yapıyor ancak hiç kimsenin dokunamadığı top, doğrudan auta gidiyor.
52' Sefa Yılmaz'ın rakibine yaptığı pres sonrasında kazandığı top, eline çarpınca hakem oyunu durduruyor.
51' Kevin Constant'ın pası savunmadan sekiyor ve ceza sahası çizgisi üzerinde sağ çaprazda topla buluşan Sefa Yılmaz, çok kötü vuruyor ve top farklı şekilde auta gidiyor. Bu ataktan da sonuç alamıyoruz.
49' Topun başına tanıdık bir isim Jaja Coelho geliyor ve ortası farklı şekilde uzak kale direğinin üstünden doğrudan dışarı gidiyor.
48' Bu kez sağ kanatta topla buluşan Serhiy Bolbat'a Carl Medjani faul yapıyor ve ev sahibi ekip serbest vuruş kullanacak.
47' Rakip yarı alanda Musa Nizam'nın Jaja Coelho'ya yaptığı hareketi Norveçli hakem faul olarak değerlendiriyor.
46' İkinci yarı başlar başlamaz Kevin Constant'ın hatalı pası ceza sahası dışında bulunan Jaja Coelho'ya gidiyor ve Jaja Coelho'nun uzaklardan sert vuruşu farklı şekilde üstten auta gidiyor.
46' Tom Harald Hagen düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya Trabzonspor başlıyor.

İLK YARIDAN DAKİKALAR

45' Norveçli hakem ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor ve Metalist Kharkiv uzatma dakikasında köşe vuruşundan da yararlanamayınca, temsilcimiz ilk devreyi 1-0 önde kapatıyor.
45' İlk yarının sonuna en az 1 dakika ilave ediliyor.
45' Bu kez temsilcimiz köşe vuruşu kullanıyor. Kevin Constant'ın ceza sahasına ortasını, Metalist Kharkiv savunmasında Papa Gueye kafayla uzaklaştırıyor.
41' Köşe vuruşunu kullanan Vasyl Kobin, ceza sahasına ortasını yapıyor ancak bu ortayı savunmamız uzaklaştırmayı başarıyor.
40' Zeki Yavru'dan kaptığı topla hızlı hücumu başlatan Cleiton Xavier, pasını sol çaprazdaki arkadaşı Jaja Coelho'ya veriyor. Üç kişi arasından topu kurtarmayı başaran Jaja Coelho, yerden pasını ceza sahası önüne çıkarıyor ve Cleiton Xavier'in uzak kale direği dibine yaptığı harika plaseyi, Onur Kıvrak son anda parmaklarının ucuyla kornere göndermeyi başarıyor. Zeki Yavru'nun hatası pahalıya mal olabilirdi.
39' Cleiton Xavier'in pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Cristian Villagra, yerden plase bir vuruş deniyor ancak Onur Kıvrak, yatarak topun sahibi oluyor.
37' Sol kanattan aldığı pasla ceza sahası önünde sol çaprazda topla buluşan Serhiy Bolbat, ara pasla ceza sahası içindeki arkadaşı Vasyl Kobin'i düşünüyor ancak bayrak havada.
35' Majeed Waris ile çarpışan Cristian Villagra, kısa süreli bir sakatlık geçiriyor. Burnunu tutan Cristian Villagra için sağlık ekipleri sahaya davet ediliyor.
33' Serbest vuruşu kullanmak için topun başına Cleiton Xavier geliyor ancak vuruşunda top barajdan geri dönüyor.
33' Ceza sahası önünde yaşanan ikili mücadelede Salih Dursun, rakibi Cleiton Xavier'i düşürüyor ve Ukrayna temsilcisi çok tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanacak.
31' Orta alandan atağı başlatan Kevin Constant, bekletmeden pasını ceza yayı önündeki arkadaşı Majeed Waris'e veriyor. Majeed Waris de sol kanattan hareketlenen Oscar Cardozo'yu düşünüyor ancak Oscar Cardozo için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.
28' Metalist Kharkiv tehlikeli geliyor. Serhiy Bolbat ile Jaja Coelho, kısa paslaşmalar sonrasında ceza sahasımızın önüne kadar geliyor fakat savunmamız bu atağı kesmeyi başarıyor.
25' Asisti yapan isim Sefa Yılmaz.
25' GOOOLLL!!! Kevin Constant'ın attığı golle karşılaşmada 1-0 öne geçiyoruz. Sol kanattan kazandığımız köşe vuruşunda, Sefa Yılmaz'ın güzel ortasına altıpasın içinde hafif sol çaprazda, Kevin Constant kafa vuruşunu yapıyor ve topu ağlara gönderiyor.
25' Sol kanattan Musa Nizam'ın ceza sahasına yerden gönderdiği top kornere gidiyor.
22' Sağ kanatta topla buluşan Jaja Coelho, ceza sahası içine ayağının dışıyla çok sert bir orta yapıyor. Sonrasında savunmamız tehlikeyi uzaklaştırmayı başarıyor.
21' İki takımda kontra atak şanslarını cömertçe harcıyor. Son paslarda yapılan hatalar pozisyonları başlamadan bitiriyor.
19' Ceza sahası dışı hafif sağ çaprazdan Cleiton Xavier'in yerden vuruşunda top farklı şekilde auta gidiyor.
18' Orta yuvarlakta topla buluşan Majeed Waris, tek pasla ceza sahası içine hareketlenen Oscar Cardozo'yu topla buluşturmak istiyor ancak savunma bu pozisyonda Oscar Cardozo'ya geçit vermiyor.
15' Hızlı kullandığımız serbest vuruş sonrasında sağ kanatta bir anda boş kalan Sefa Yılmaz, yerden ceza sahası içine sert kesiyor ancak altıpasın hemen önünde Oscar Cardozo'dan önce Papa Gueye topu tehlikeli bölgenin dışına uzaklaştırıyor.
12' Sol kanattan başlayan atağımızda, Majeed Waris rakibinden güzel sıyrılıyor ve topu rakip yarı alana kadar taşıdıktan sonra Oscar Cardozo ile yaptığı verkaçta ceza sahasının hemen önünde tekrar topla buluşmak istiyor ancak son anda kayarak Oleg Krasnoporov araya giriyor ve mutlak bir gol şansını önlüyor.
10' Karşılaşmada 10 dakika geride kalırken, iki takımın temkinli oyunu dikkat çekiyor.
9' Sağ kanattan kazandığımız köşe vuruşunda topun başına Kevin Constant geliyor ve ceza sahasına yaptığı sert orta doğrudan kaleci Oleksandr Goryainov'un üzerine gidiyor. Temsilcimiz, bu köşe vuruşu şansını değerlendiremiyor.
8' Bu dakikalarda, savunmamızdan atılan uzun toplarla ileride gol pozisyonu arıyoruz.
4' Sağ kanatta Metalist Kharkiv yarı sahasında taç çizgisine yakın bir noktada yaşanan ikili mücadelede, Salih Dursun rakibi Serhiy Bolbat'a faul yapıyor.
3' Sol kanattan gelişen atakta topla buluşan Serhiy Pshenychnykh, ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunmamız bu ortayı uzaklaştırmayı başarıyor.
1' Majeed Waris'in pasıyla ceza sahası içinde topu şık bir hareketle önüne almak isteyen Majeed Waris, topun kontrolünü sağlayamayınca savunma araya girerek topu uzaklaştırıyor.
1' Norveçli hakem Tom Harald Hagen ilk düdüğünü çalıyor ve karşılaşmaya ev sahibi Metalist Kharkiv başlıyor.

MAÇ ÖNCESİ

- İki takım seramoni için sahada yer alıyor.
- Temsilcimiz Trabzonspor 2 haftası geride kalan Spor Toto Süper Lig'de topladığı 2 puanla 13. sırada yer alırken, 6 haftası geride kalan Ukrayna Premier Liginde 2 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik elde eden Metalist Kharkiv 7 puanla 8. sırada yer alıyor.
- Ev sahibi takımda ise sakatlıkları bulunan Juan Torres, Edmar Aparecida, Ayila Yussuf ve Vladimir Disljenkovic takımdaki yerlerini alamayacaklar.
- Temsilcimizde sakatlıkları bulunan Aykut Demir, Mustafa Yumlu, Jose Bosingwa, Özer Hurmacı ve Deniz Yılmaz kadroda bulunmuyor.
- Metalist Kharkiv ise play-off turunda Polonya'nın Ruch Chorzow'u her iki maç 0-0 eşitlikle bittikten sonra penaltı atışları sonunda eleyerek gruplara kalmayı başarmıştı.
- Temsilcimiz Trabzonspor, play-off turunda Rus ekip Rostov'u Hüseyin Avni Aker'de 2-0 yenerken, deplasmanda 0-0 berabere kalarak gruplara kalmayı başardı.
- Arena Lviv'de oynanacak olan mücadele 22:05'te başlayacak. Bu zorlu mücadeleyi Norveçli hakem Tom Harald Hagen yönetecek.
- UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda Ukrayna temsilcisi Metalist Kharkiv, temsilcimiz Trabzonspor'u konuk ediyor.

STAT: Arena Lviv
SAAT: 22.05
HAKEM: Tom Herald

METALİST: Goryainov, Villagra, Torsiglieri, Pshenychnykh, Gueye, Bolbat, Cleiton Xavier, Krasnopyorov, Kobin, Homenyuk, Jaja

TRABZONSPOR: Onur, Zeki, Belkalem. Papadopoulos, Musa, Sefa, Medjani, Constant, Salih, Waris, Cardozo

FIRTINA ZAMANI

Trabzonspor, geçen sezon başarılı bir grafik çizdiği UEFA Avrupa Ligi'nde grup maçlarına bu sezon da iyi başlamak istiyor. Bordo mavili takım, L Grubu'ndaki ilk maçında Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımıyla deplasmanda karşılaşacak. Ülkenin doğusundaki siyasi karışıklık nedeniyle maç, batıdaki Lviv kentinde oynanacak. Arena Lviv'deki karşılaşma saat 22:05'te başlayacak ve Norveçli hakem Tom Harald Hagen tarafından yönetilecek.

CARDOZO TAKIMLA ÇALIŞTI

Trabzonspor maç için son antrenmanını karşılaşmanın oynanacağı Arena Lviv'de yaptı. Çalışmaların başında teknik direktör Vahid Halilhodzic sahada futbolcularla bir toplantı gerçekleştirdi. Ukrayna'ya götürülen 19 futbolcu da antrenmanda yer aldı. Sakatlığı nedeniyle ligde Fenerbahçe ile oynanan karşılaşmada forma giyemeyen Cardozo takımla çalıştı. Paraguaylı golcünün Metalist karşısında ilk 11'de yer alması bekleniyor.


TRABZONSPOR METALİST KHARKİV MAÇI SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA NE ZAMAN?
Metalist Kharkiv de karşılaşma için son çalışmasını gerçekleştirdi. Ukrayna ekibinde eski Trabzonsporlu Jaja da bordo mavili takıma karşı forma giyecek. Bu sezon Ukrayna Ligi'ne kötü günler geçiren Metalist, ilk 6 hafta sonunda aldığı 7 puan 8. sırada yer alıyor.


Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi L Grubu ilk maçında bugün deplasmanda Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımıyla karşılaşacak. Geçen yıl Avrupa Ligi'nde tarihinde ilk kez gruplara kalan bordo-mavililer, Avrupa'ya iyi bir başlangıç yapmayı hedefliyor.Ukrayna'nın doğusunda yaşanan olaylar sebebiyle batıdaki Lviv şehrinde oynanacak karşılaşma TSİ 22.05'te başlayacak. Lviv Arena'daki karşılaşmayı Norveçli hakem Tom Harald Hagen yönetecek. Bordo-mavililerde Oscar Cardozo ile Papadopoulos'un bugün sahada olması bekleniyor. Grubun diğer maçında aynı saatte Legia Warşova-Lokeren karşı karşıya gelecek.

nbsp;Metalis Kharkiv-Trabzonspor: 1-2 (MAÇ-SONUCU)




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...