Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Mesut Özil Real'de kalmak için çabalamalıydı'

'Mesut Özil Real'de kalmak için çabalamalıydı'

SPOR Haberleri

Eski Alman futbolcu Ballack: "Onun yeteneğinde bir oyuncu Real Madrid'de kalmak için çabalamalıydı"

Almanya Milli Takımı'nın unutulmaz isimlerinden eski futbolcu Michael Ballack, İngiliz kulübü Arsenal'da top koşturan vatandaşı Mesut Özil'in önceki takımı Real Madrid'de kalmak için çabalaması gerektiğini söyledi. İki yıl önce nokta koyduğu kariyerinde ülkesinin Bayer Leverkusen ve Bayern Münih kulüpleri dışında İngiltere'nin Chelsea takımında da oynayan Ballack, İngiliz Sky Sports televizyonuna, geçen sezon 50 milyon avro karşılığında Real Madrid'den Arsenal'e transfer olan ancak formsuzluğu yüzünden eleştirilen Mesut Özil hakkında açıklamalarda bulundu. 37 yaşındaki Ballack, Özil'in iyi oynadığını ama takıma uyum sağlaması için zamana ihtiyacı olduğunu belirterek, "Ona ne olduğunu bilmiyorum. Saha dışında bir şeyler yaşanmış olmalı çünkü başı çoğu zaman eğik ve vücut dilinden de Dünya Kupası'nı kazanmış bir oyuncu olduğu anlaşılmıyor. Onun yeteneğinde bir oyuncu Real Madrid'de kalmak için çabalamalıydı" ifadelerini kullandı. Özil'in İngiliz basınındaki eleştirilere sahada yanıt vermek konusunda yetersiz kaldığına değinen eski futbolcu şunları söyledi: "İniş ve çıkışlar her zaman olur. Fakat bunlarla başa çıkmalısınız. Mesut da İngiltere'de eleştiriliyor ama herhangi bir reaksiyon gösterdiğini görmüyorum. Onun yeteneğindeki bir futbolcu tepkisini sahada göstermeli. Bu onun zayıf noktası."
Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger'in Özil'i yanlış pozisyonda oynattığına da değinen Ballack, "Bir oyuncu alırken onun özelliklerini bilmelisiniz, Wenger de Mesut'un en iyi nerede oynadığını biliyor. Mesut, Schalke ve Werder Bremen'den beri ortada oynamaya alışık. Eğer çizgide oynayacaksa savunma yapmayı öğrenmesi lazım. Çünkü günümüz futbolunda bir kişi eksik oynama lüksünüz yok" değerlendirmesini yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...