Fenerbahçe 1-0 Gaziantepspor (MAÇ SONUCU)

Fenerbahçe 1-0 Gaziantepspor (MAÇ SONUCU)

SPOR Haberleri

Fenerbahçe gergin maçta Gaziantepspor'u Emre'nin penaltı golüyle geçti, 3 puanı kaptı!

Sarı lacivertliler, ikinci yarısı Emre-Emenike ve taraftar-Emenike gerginliğine sahne olan maçta rakibini 82. dakikada Emre'nin penaltıdan attığı golle 1-0 yendi. Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 7'ye yükseltti. nbsp;Ligin ilk haftasında Kadıköy'de Kardemir Karabükspor'u 3-2 mağlup eden Fenerbahçe, ikinci haftada Trabzonspor deplasmanında 0-0 berabere kalmıştı. Misafir Gaziantepspor da rakibiyle aynı performansı çizmiş ve ilk haftada deplasmanda Sivasspor'u 2-1 mağlup edip, ikinci haftada sahasında Erciyesspor ile 2-2 berabere kalmıştı. Kısacası Kadıköy'deki mücadele iki takımın da kazanıp ligde liderlik koltuğuna oturmayı amaçladığı bir mücadeleydi
ANLAŞMA GEÇ KALINCA, KADIKÖY DE BOŞ KALDI

Passolig ile sadece bilet satışını kapsayan sınırlı bir işbirliği sözleşmesi imzalandığını duyuran sarı-lacivertli kulüp, maç öncesi yaptığı açıklamada, kombine bileti olmayan taraftarın da stada girebilmesi için yaşanan sorunun giderilmesine ilişkin geçici bir çözüm üretilemediğini, sadece kombine bileti olanlara verilen elektronik bilete sahip taraftarların karşılaşmayı izleyebileceğini bildirdi. Gaziantepsporlu futbolcular, seremoniye "İstanbul İtfaiyesi 300 yaşında" yazılı pankartla çıktı.

İSMAİL KARTAL 11'İNDEN VAZGEÇMEDİ

Kalede Mert'i oynatan Kartal, savunmanın sağında Gökhan, solunda Caner, ortada Bekir ve Bruno Alves, savunmanın önünde Mehmet Topal, merkezde Emre Belözoğlu, 10 numara bölgesinde Diego Ribas, sağ açıkta Kuyt, sol açıkta Moussa Sow ve önde Emenike'yle maça başladı.

Sarı-lacivertli takımda cezalı kaleci Volkan Demirel'in yanı sıra sakatlığı bulunan Meireles ve Egemen Korkmaz ile Serdar Kesimal da maç kadrosunda yer almadı.

Gaziantepspor teknik direktörü Okan Buruk ise savunma ağırlıklı bir 11'le sahaya çıktı. Kalede Eray Birniçan, savunmanın sağında Şenol Can, solunda Koray Arslan, savunmanın ortasında Elyasa ve Arokoyo, savunmanın önünde aslen stoper olan Gilles Binya ve Chico, sağda Mustafa Durak, solda Oğulcan Çağlayan, orta sahanın önünde serbest rolde İbrahim Akın ve forvette Muhammet Demir görev aldı.

F.BAHÇE, DIEGO'YA ALIŞMAYA ÇALIŞIYOR

Fenerbahçe, mücadeleye topa sahip olarak başladı. Orta sahasında iki stoperle oynayan Gaziantepspor ise İbrahim Akın ve Oğulcan'ın üreticliğinde ve ileride Muhammet Demir'le kontraatak arayışındaydı.

Sarı lacivertliler, Diegolu sisteme alışma çabalarının sürdüğünü sahada belli ederken, ön alanda saha paylaşımı sorunu yaşadı. Diego'nun varlığı ve taktiksel eksiklik nedeniyle hücumlarda yavaşlık vardı. Bu yavaşlık, Sow ve Kuyt içe geldiğinde çözüldü ancak bu kez de Gaziantepspor içe yığılınca oyun sıkıştı.

CANER ÇOK ÜRETKEN AMA SONUÇ GELMEDİ

Caner Erkin, tüm devre boyunca sayısız bindirme yaparken, 15 orta yaptı ancak takım arkadaşlarına topu aktarmakta güçlük çekti. Merkez güçlü ve fizikli kalan Gaziantepspor, tüm ortaları topladı.

Önceki haftalarda tartışılan Fenerbahçe'nin hücum ikilisi Emenike ve Sow da yine etkisiz kaldı. Moussa Sow disiplinli bir şekilde takım savunmasına da yardımcı olurken, Emenike ise hücumda daha istekli bir görüntü çizdi. Fakat, her iki oyuncu da geçen seneki görüntüsünden oldukça uzattı.

İlk yarı boyunca sadece birkaç uzaktan şut taraftarları heyecanlandırdı ancak tribünlerdeki sayılı taraftarı ayağa kaldıracak bir pozisyon yaşanmadı.

İKİNCİ YARIYA TARTIŞMA VE ISLIK DAMGA VURDU

İkinci yarıda Fenerbahçe'nin temposu daha çok düşerken, Gaziantepspor daha etkili gelmeye başladı. Fenerbahçe savunmasını az adamla yakalayan Gaziantepspor, Oğulcan Çağlayan ile çok net bir pozisyon da yakaladı ancak golle buluşamadı.

Fenerbahçe'de ise Emenike ile Emre arasındaki bir tartışma maça damgasını vurdu. Emenike, bir pozisyonda topu sektirdikten sonra topukla pas vermeye çalışırken top kaybı yaptı. Emre Belözoğlu bu duruma sinirlenince, ikili arasında tartışma çıktı. Daha sonra Fenerbahçe taraftarı da tartışmaya müdahil oldu. Top Emenike'ye ne zaman gelse ıslıklanmaya başladı. Islıkların dinmemesi üzerine, Emenike bir pozisyonda topu bırakarak tribünlerine "Daha fazla" hareketi yaptı. Bunun üzerine takım arkadaşları Emenike'yi sakinleştirmeye, tribünlere ise "Yapmayın" demeye başladı.

F.BAHÇE OYUNDAN DÜŞTÜ AMA PENALTI...

Bu pozisyondan sonra Emenike, Diego ile birlikte oyundan alınırken Webo ile Alper oyuna dahil oldu. Ancak, değişikliklere rağmen Fenerbahçe oyundan koptu. Tribünden tepki almaktan çekinen oyuncular sorumluluk almadan oynamaya başladı ve sarı lacivertliler oyunda hiçbir varlık gösteremedi.

Tam, "Maç böyle bitecek" denirken, Fenerbahçe Webo'nun gayretiyle tehlikeli geldi. Webo'nun takiip ederek kazandığı topta, Gökhan Gönül ceza sahası içine girdi ve Şenol Can'ın formasını çekmesi sonrası yerde kaldı. Maçın hakemi Ali Palabıyık tereddüte düşerken, çizgi hakemi Sinan Cem İyihuylu'nun uyarısıyla penaltı noktasını işaret etti. 82. dakikada topun başına gelen Emre, sol köşeye yaptığı vuruşla takımını bu zorlu maçta 1-0 öne geçirdi.

Maçın kalan bölümünde Gaziantepspor hücuma kalkmak istese de savunma ağırlıklı bir kadro sahada olduğu için düzgün paslaşmalar yapamadı ve genellikle kalesinde cılız kontraataklar gördü. Temposuz başlayan maç, temposuz bir şekilde noktalandı.

FENERBAHÇE 1-0 GAZİANTEPSPOR (MAÇ SONUCU)


M.S.Fenerbahçe, Emre Belözoğlu'nun penaltıdan kaydettiği golle Gaziantepspor'u 1-0 mağlup etti.

M.S.Son düdük çaldı ve karşılaşma sona erdi.
90'Mert Günok bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor.
90'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada bir karambol daha oluştu ama Mert topun sahibi olmayı başardı.

90'Gaziantepspor gole yaklaştı. Ceza alanına gönderilen topta kale sahasın ön bölümünde karambol oluştu ama son anda savunma topu kornere gönderdi.
90'Sağ kanattan gelişen Gaziantepspor atağında savunma arkasına sarkan İbrahim'e atılan pasta ofsayt bayrağı kalktı ama düdüğü duymayan İbrahim topu alıp ceza alanına girdi ve vuruşunda topu ağlara gönderdi ama ofsaytta olduğunu daha sonra fark etti.

90'Maçın sonuna 4 dakika ilave edildi.

89'Bu kez gelişen Gaziantepspor atağında ceza alanı ön bölümünde topla buluşan Elyasa'nın ortasında savunmaya çarpan topu Mert kurtardı.

88'Bir başka Fenerbahçe atağında ceza alanı dışında yerden seken topa Kuyt gelişine vurdu ama kaleci Eray topun sahibi oldu.
87'Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Caner, ceza alanına girip şutunu çekti ama sonuç çıkmadı.

86'Mücadelede artık son 5 dakikanın içindeyiz. Tempo iyice düşmeye başladı.
84'Fenerbahçe yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Kuyt'a sert bir müdahalede bulunan Mustafa Durak sarı kart gördü.
83'Gaziantepspor'da ise Gilles Binya'nın yerine Emmanuel Chibuike oyunda.
83'Fenerbahçe'de Moussa Sow'un yerine Selçuk Şahin oyunda.
82'Emre Belözoğlu kullandığı penaltı vuruşunda topu sol ayağıyla sol köşeye gönderdi ve durumu 1-0'a getirdi.

82'GOL! Emre Belözoğlu (p)


81'Gaziantepspor'da Şenol Can sarı kart gördü.

80'Penaltı! Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında ceza alanına yerden pasında Webo'nun Gökhan'a pasında Gökhan rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı karar penaltı.75'Gaziantepspor kalecisi Eray Birniçan zaman geçirdiği gerekçesiyle sarı kart gördü.

74'Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Caner'in ceza alanına ortasında top doğrudan dışarıya gitti.

73'Fenerbahçe yarı alanında sol kanatta topla buluşan Caner'in sağ kanada uzun pasına hiçbir arkadaşı hareketlenmedi.

72'Gaziantepspor savunmasından atılan uzun topa Oğulcan sağ kanattan hareketlendi ama araya giren savunma topu taca gönderdi.

71'Gaziantepspor'da Muhammet Demir oyundan çıkarken Muhamed İldiz oyunda.

70'Oyunun temposu son bölümde yine düşmeye başladı. Topa daha fazla sahip olan takım Fenerbahçe.

69'Gelişen Fenerbahçe atağında rakip yarı alanda topla buluşan Emre, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
68'Gelişen Gaziantepspor kontra atağında rakip ceza alanı ön bölümünde topla buluşan Muhammet'in savunma arkasına sarkan İbrahim'e pasında ofsayt bayrağı kalktı.
64'Maçın en net pozisyonuna Fenerbahçe girdi. Sağ kanattan ceza alanına yapılan ortada oldukça müsait durumda olan Sow'un yakın mesafeden kafa vuruşu sol direğin hemen yanından dışarıya gitti.

63'Gaziantepspor çok hızlı bir atak geliştirdi. Rakip yarı alanda topu alan İbrahim, rakibini, geçip sol çapraza pas atmak istedi ama çok kötü bir pas attı ve top savunmada kaldı.
61'Sarı lacivertliler sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortada kale sahası ön çizgisinde topa yükselen Mehmet'in kafa vuruşu yandan dışarıya gitti.


60'Bu dakikaya kadar Fenerbahçe 304, Gaziantepspor 104 başarılı pas yaptı.
59'Fenerbahçe'de Emmanuel Emenike ve Diego Ribas'ın yerine Pierre Webo ve Alper Potuk oyunda.58'Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede rakibine sert bir faul yapan Bekir İrtegün sarı kart gördü.
57'Fenerbahçe'de birazdan Pierre Webo oyuna dahil olacak.
56'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda kale sahası içine yapılan ortada kaleci Eray, topu yumrukladı.
55'Fenerbahçe sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Ceza alanına yapılan ortada Sow'dan önce Grando topu kornere gönderdi.
53'Bu arada Emre ve Emenike arasında bir gerginlik yaşandı ve ardından top Emenike'nin ayağına her geldiğinde tribünden ıslık yükseliyor.
51'Fenerbahçe'de Kuyt, bir sakatlık geçirdi ve şu anda oyun alanının kenarında tedavisi yapılıyor.
50'Fenerbahçe savunmasında yapılan top kaybı sonucunda topu alan İbrahim'in uzak mesafeden şutunda kaleci Mert topu iki hamlede kontrol etti.
49'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanı dışındaki Emre'ye yükseltilen topta Emre topa gelişine vurdu ama top yandan dışarıya gitti.
48'Bir başka Fenerbahçe atağında sağ kanattan ceza alanına yapılan ortada topu alan Sow, pasını Diego'ya verdi. Diego, ceza alanı içi sol çaprazından şutunu çekti ama savunmaya çarpan top kornere gitti.
47'İkinci yarının ilk atağı Fenerbahçe'den geldi. Sağ kanatta topla buluşan Emenike'nin ceza alanına yerden pasında savunma araya girdi.


46'Mücadelenin ikinci yarısı Fenerbahçeli oyuncuların vuruşuyla başladı.
45'İlk yarıda artık son anlar... Gelişen Fenerbahçe atağında ceza alanı dışı hafif sağ çaprazında topla buluşan Emenike, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
45'Bu kez gelişen Gaziantepspor atağında sağ kanatta son çizgide topu alan Oğulcan, rakibinden çok iyi sıyrılıp ceza alanına girdi ve pasını yeden Muhammet'e verdi ama Muhammet'in vuruşu üstten dışarıya gitti.
45'İlk yarının sonuna 2 dakika ilave edildi.
44'Aynı noktadan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunmanın karşıladığı topu ceza alanı dışında alan Mehmet'in kaleye şutunda top kaleci Eray'da kaldı.
43'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunmanın karşıladığı topu yine sol kanatta alan Caner bir orta daha yaptı ama savunma topu bir kez daha kornere gitti.
42'Fenerbahçe'de Diego, rakio yarı alanın ilk bölümlerinde buluştuğu topu ceza alanına koşu yapan Emenike'ye gönderdi ama araya giren savunma topu kornere gönderdi.
41'Yine sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında topla buluşan Caner'in ceza alanına ortasında Kuyt'ın vuruşu yandan dışarıya gitti.
40'Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Caner'in ceza alanına ortasında Diego topa göğsüyle kontrol edip kaleye şutunu çekmek istedi ama savunma izin vermedi.


39'Oyunun son bölümünde tempo biraz daha düşmüş durumda.
37'Bu arada Gaziantepspor forması giyen Elyasa Süme sarı kart gördü.
36'Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada Bruno Alves, topa vurmak isterken ellerini kullandı.
35'Gaziantepspor yarı alanında topla buluşan Gökhan, hafif sağ çaprazda Mustafa'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
34'Fenerbahçe, sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.

33'Bir başka Fenerbahçe atağında Emre, topla birlikte hafif sol çaprazdan ceza alanına kadar gitti ve kaleye şutunu çekti ama top sağ direğin yanından dışarıya gitti.
32'Sarı lacivertlilerin atakları sıklaşmaya başladı.
31'Bu kez gelişen Fenerbahçe atağında sol kanatta topla buluşan Caner'in ceza alanına ortasında Emenike topa hareketlendi ama kaleci Eray çıktı ve topu yumruklayarak uzaklaştırdı.


30'Gelişen Gaziantepspor atağında ceza alanı dışında topla buluşan Mustafa'nın kaleye şutunda top Mert'te kaldı.
29'Fenerbahçe yarı alanında topla buluşan Mustafa, Mehmet'ten sıyrılmak isterken Mehmet faul yaptı.
27'Fenerbahçe'nin atakları sıklaşmaya başladı. Ceza alanı içi sol çaprazında topla buluşan Diego, topu ceza alanı dışına taşıyıp yerden pasını Emenike'ye verdi. Emenike'nin sağ ayağının dışıyla çektiği şut üstten az farkla dışarıya gitti.
26'Gelişen Fenerbahçe atağında ceza alanı dışı sol çaprazında topla buluşan Diego'nun uzak mesafeden sağ ayağıyla sert şutu yandan az farkla dışarıya gitti.
25'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada kaleci Mert topun sahibi oldu.
24'Bu kez gelişen Gaziantepspor atağında sol çaprazda topla buluşan Mustafa, ceza alanına ve biraz daha sağına doğru hareketlenip şutunu çekti ama bu güzel şutu kaleci Mert aynı güzellikle kornere çeldi.
23'Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Diego'nun pasında topla buluşan Caner'in ceza alanına yerden pasında savunma topu uzaklaştırdı.
22'Bu arada Gaziantepspor kalecisi Eray Birniçan bir sakatlık geçirdi ama oyuna devam edebilecek.
21'Bir başka Fenerbahçe atağında ceza alanına sarkan Emenike'ye atılan ara pasında Emenike topa hareketlendi ama top savunmanın kontrolünde kalecide kaldı.


20'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.
19'Fenerbahçe etkili geldi. Sağ kanattan ceza alanı uzak noktasına gönderilen topu alan Diego, topu ayağında fazla tutunca savunma topa müdahale etti. Ardından ceza alanı dışında topu alan Mehmet'in kaleye şutunda savunmaya çarpan top kornere gitti.
17'Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Caner'in ceza alanına ortasında kaleci Eray yükselip topun sahibi oldu.
16'Gaziantepspor sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. İbrahim'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.
15'Gelişen Fenerbahçe atağında sağ kanatta topla buluşan Gökhan, son çizgi yakınlarında bulunan Mehmet'e pasını attı ama Mehmet, Elyasa ile girdiği mücadelede topu oyun alanında tutamadı. Mehmet kornere bekledi ama hakem kale vuruşunu gösterdi.
14'Orta alanda gerçekleşen top kapma mücadelesinde Bekir, rakibine faul yaptı ve Gaziantepspor serbest vuruş kullanacak.
13'Bir başka Fenerbahçe atağında rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Mehmet Topal, ceza alanına biraz daha yaklaşıp sert bir şut çekti ama top üstten dışarıya gitti.
12'Sağ kanattan gelişen Gaziantepspor atağında Kuyt'ın kale sahasına yaptığı ortada kaleci Eray topun sahibi oldu.
11'Sarı lacivertliler rakip yarı alana yerleşmiş durumda. Gaziantepspor tüm hatlarıyla savunmada.


10'Gelişen Fenerbahçe atağında ceza alanı dışında topla buluşan Emenike, ceza alanına girdi ama Elyasa ile mücadelesinde faul yaptı.
9'Geride kalan bölümde Fenerbahçe topa daha fazla sahip olan daha çok gol arayan taraf.
8'Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Caner'in ceza alanına ortasında Kuyt'ın etkisiz kafa vuruşu yandan dışarıya gitti.
7'Bir başka Fenerbahçe atağında ceza alanı dışında topla buluşan Emenike'nin kaleye sert şutu sol direğin hemen yanından dışarıya gitti.

6'Kullanılan serbest vuruşun sol kanada gönderilen topu alan Caner'in ceza alanındaki Sow'a pasında Sow, topa istediği gibi dokunamadı.
5- nbsp;Orta alanda topla buluşan Diego topu kontrol etmek isterken Chico tarafından faul ile durduruluyor.


2- nbsp;Sol kanattan gelişen Gaziantepspor atağında Şenol'un ceza alanına ortasında savunmanın karşıladığı topu ceza alanı dışında kontrol eden İbrahim'in kaleye şutu önce savunmaya çarptı ve ardından son anda Mert topu kornere gönderdi.
1- Mücadele Gaziantepsporlu oyuncuların vuruşuyla başladı...

İŞTE İLK 11'LER

Fenerbahçe: nbsp;Mert Günok, Gökhan Gönül, Bruno Alves, Bekir İrtegün, Caner Erkin, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Diego Ribas, Dirk Kuyt, Moussa Sow, Emmanuel Emenike
Gaziantepspor: nbsp;Eray, Koray, Arokoyo, Elyasa, Şenol, Chico, Binya, İbrahim, Mustafa, Oğulcan, Muhammed Demir

STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEM: Ali Palabıyık
SAAT: 20.00
YAYIN: LİG TV



FENERBAHÇE GAZİANTEPSPOR MAÇINDAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor ile yaptıkları mücadelede, Trabzonspor maçının 11'ini değiştirmedi.

Geçen hafta deplasmanda bordo-mavili ekibe karşı Mert Günok, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Emenike, Diego, Kuyt ve Sow'dan oluşan 11'i sahaya süren Kartal, Gaziantepspor mücadelesinde de aynı kadroyu görevlendirirken, sadece hücum hattındakı oyuncuların yerleşiminde değişiklik yaptı.

Kuyt daha önce olduğu gibi orta alanın sağında, Sow da solunda görev yaparken, forvette Emenike yer aldı.

Sarı-lacivertli takımda cezalı kaleci Volkan Demirel'in yanı sıra sakatlığı bulunan Meireles ve Egemen Korkmaz ile Serdar Kesimal da maç kadrosunda yer almadı.

- Kombine biletli taraftarlar izledi

Fenerbahçe Kulübü, passolig sistemi için anlaşma yapmasına rağmen, bu maç öncesi bilet satışı için çözüm bulunamadığı için karşılaşmayı sadece kombine biletli taraftarlar tribünden izleyebildi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda özellikle kale arkası tribünlerin büyük bölümü boş kaldı.

Passolig ile sadece bilet satışını kapsayan sınırlı bir işbirliği sözleşmesi imzalandığını duyuran sarı-lacivertli kulüp, maç öncesi yaptığı açıklamada, kombine bileti olmayan taraftarın da stada girebilmesi için yaşanan sorunun giderilmesine ilişkin geçici bir çözüm üretilemediğini, sadece kombine bileti olanlara verilen elektronik bilete sahip taraftarların karşılaşmayı izleyebileceğini bildirdi. nbsp;Gaziantepsporlu futbolcular, seremoniye "İstanbul İtfaiyesi 300 yaşında" yazılı pankartla çıktı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...