Beşiktaş'ın kurtarıcısı Bursa'da da sahneye çıktı! Olcay 'Şahan'e

Beşiktaş'ın kurtarıcısı Bursa'da da sahneye çıktı! Olcay 'Şahan'e

SPOR Haberleri

Geçen hafta Rize karşısında 1 puanı kurtaran Olcay Şahan, dün de attığı nefis golle Bursa'yı yıktı ve Kartal'a iki haftada 4 puan kazandırdı.

Beşiktaş, galibiyet serisi başlatmak için geldiği zorlu Bursa deplasmanında neye uğradığını şaşırdı. Karşılaşmaya baskılı başlayan Bursaspor, ilk 45 dakikada siyah-beyazlı takıma orta sahanın kendisine ait tarafını göstermezken, Beşiktaş hücum fırsatı yakaladığı dakikalarda şaşkın bir görüntü çizdi. Oğuzhan'ın varlıkla yokluk arasındaki ince çizgiden vazgeçememesi üzerine ileriye top taşımakta sıkıntı yaşayan Kartal'da ligde ilk resmi maçına çıkan Demba Ba da savunmaya yardım etmek zorunda kalınca Bursa kalecisi Harun için ilk 45 dakika can sıkıntısıyla geçti. Yeşil-beyazlılar 9'da Bakambu, 20'de Fernadao ile gole çok yaklaştı. Bilic daha fazla tahammül edemediği Oğuzhan'ı 43. dakikada kenara alırken yerine Sosa'yı oyuna sürdü.
Sosa-Olcay işbirliği nbsp;
İkinci yarıya Necip-Serdar değişikliğiyle başlayan Beşiktaş, Sosa'nın ağırlığını koymasıyla Bursaspor baskısını atlattı. Arjantinli oyuncunun topu ileri taşıması nedeniyle hücumda kendini gösteren siyah-beyazlılar, ilk ciddi pozisyonunu 60'ta yakaladı ancak Olcay'ın sol köşeden vuruşu dışarı çıktı. Final paslarındaki yanlış tercihler yüzünden sonuca gidemeyen Bursaspor, 73'te Demba Ba ve Olcay'ın paslaşarak bulduğu pozisyonla kalesinde tehlike yaşasa da Şener'in müdahalesi Beşiktaşlıları sevindirmedi. Karşılaşma berabere bitecek derken Sosa-Olcay ikilisi 86'da sahneye çıktı. Sosa taçtan gelen topu topuk pasıyla Olcay'ın önüne bırakırken siyah-beyazlıların istikrar abidesi sol çaprazdan nefis bir plaseyle topu ağlara gönderdi ve Bursa'da kâbus gören Beşiktaş'a 3 puanı getiren isim oldu.

OLCAY ŞAHAN PERFORMANSIYLA PARMAK ISIRTIYOR

O bir istikrar abidesi
Bursa deplasmanında attığı golle silik bir görüntü çizen Beşiktaş'ı parlatan ve takımına 3 puan kazandıran Olcay Şahan, kritik anlarda masaya vurmaya devam ediyor. Siyah-beyazlı ekipte 3. sezonunu geçiren ve transfer olduğundan beri her maçta forma giyerek istikrar abidesi haline gelen Olcay Şahan, dün akşam siyah-beyazlı formayla 21. golünü kaydetti. Beşiktaş'la 81 maçta görev yapan başarılı oyuncu, 16 golün de asistini yaptı. Olcay maç sonrası, "Maça çok kötü başladık. Bursaspor 3-0 öne geçse hiçbir şey yapamayacaktık. Devre arasında hocamız hatalarımızı gösterdi. Bir tane yüzde yüz pozisyon kaçırdım. Kafam o pozisyona takılmıştı ama zoru başardım yine. Böyle kritik maçta kazandığımız için çok mutluyum" açıklaması yaptı.



BURSASPOR'UN HOCASI ŞENOL GÜNEŞ:

Bizim eksiğimiz oyundan kopmak
Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ilk yarıda gol atamamalarının büyük bir dezavantaj olduğunu belirtti. Güneş, "Maçın tamamına baktığımızda kaybetmeyi hak etmedik diyebilirim. İlk yarı çok üstündük. Pozisyonlar bulduk ama atamadık. İlk yarıda gol atmalıydık. Yenilgiye gerçekten çok üzgünüz. Oyuncularım ikinci yarı hakem kararlarıyla oyundan düştüler. Üç maçtır takım iyi futbol oynuyor. Hakemlere sinirlenip oyundan kopuyorlar; bu bizim eksiğimiz" dedi.



Motta kesik yedi
Sezon başından beri düşük performans sergileyen Ramon Motta, Bursaspor karşılaşmasında Teknik Direktör Slaven Bilic'ten kesik yedi. Siyah-beyazlıların sezon başında sözleşme imzaladığı Brezilyalı oyuncu, özellikle son haftalardaki formsuz görüntüsü sürünce formasını İsmail Köybaşı'na kaptırdı.
10 bin taraftar izledi
Beşiktaş taraftarının stada alınmadığı maçı yeşil-beyazlı 10 bin taraftar izledi. 21.30'da başlayacak karılaşma için Atatürk Stadı'nın kapıları saat 19.00'da açıldı. Bursaspor'da geçen sezondan kalan cezası sebebiyle Şamil Çinaz ile Gençlerbirliği maçında burnu kırılan Ozan İpek kadroda yer almadı.
Yalnız bırakmadılar
Holiday İnn Otel'de kamp yapan Beşiktaş kafilesi buraya gelen 50 taraftarının meşaleleri yakmasıyla uğurlandı. Yol boyunca geniş güvenlik önlemlerinin alınması dikkat çekti. Siyah-beyazlı kafile sıkıntısız bir şekilde stada girdi. Kafile tedbir amaçlı olarak stada Atatürk Spor Sarayı içerisinden geniş güvenlik önlemleri altında alındı. nbsp;


Jose Sosa ilk asistini yaptı
Beşiktaş'ta ilk asistini yapan Arjantinli Jose Sosa, "Çok mutluyum. Bu maçta galibiyet olması ve benim de oynamam tüm takım gibi beni de çok sevindirdi. Golde iyi yerdeydim. 2-3 oyuncunun bana geleceği belliydi. Olcay tek başınaydı, ona bırakmam gerekiyordu. Ben de ona bıraktım. Fizik olarak henüz hazır değilim" açıklaması yaptı.


Beşiktaş'ın kurtarıcısı Bursa'da da sahneye çıktı! Olcay 'Şahan'e

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...