Fenerbahçe'de yıldızlar kazan kaldırıyor, oyundan çıkan trip atıyor

Fenerbahçe'de yıldızlar kazan kaldırıyor, oyundan çıkan trip atıyor

SPOR Haberleri

Sarı-lacivertlilerde takım bütünlüğünden eser kalmadı, yıldızlar kazan kaldırıyor, oyundan çıkan 'trip atıyor'

O hem Aykut Kocaman hem de Ersun Yanal'ın yardımcı hocalığını yaptı. Fenerbahçe'nin unutulmaz futbolcularından olan İsmail Kartal, teknik ekipte de problem çözen adam olarak parladı. Ancak ne zaman teknik direktör olup kaptan köşküne oturdu, o zaman işler sarpa sarmaya başladı. Sezona Süper Kupa zaferiyle başladığında alkışları toplayan İsmail Kartal, ligdeki 4 haftalık performansın ardından eleştiri yağmuruna tutuldu. Kötü futbola, kötü sonuç da eklenince koltuğu sallanmaya başlayan Kartal'ın pozisyonu da sorgulanmaya başladı. Taraftar sitelerinden superfb.com'un düzenlediği ankette İsmail Kartal'ı yetersiz bulanlar yüzde 90.8'e yükselirken, antu.com'daki güven anketinde yüzde 42.6'lık kesim hocanın arkasında durabildi. Peki, Kartal'a yöneltilen eleştirilerin detayları ne? Hep beraber inceleyelim:

Çözüm üretemiyor

Takımın geçen sezondan bu yana oturmuş bir sistemi var. Ancak İsmail Kartal, pratikteki bu durumu uygulamada yetersiz kalıyor. Diego'ya yer açmak için şampiyonluğa ulaşan sistemi değiştiren Kartal'ın oyuncu tercihleri de tartışılıyor. Kapanan rakipler karşısında alternatif hamleler yapamıyor. Rakipler topla oynama oranında değil, ancak oyun anlamında Fenerbahçe'ye bariz üstünlük kuruyor. Pozisyon üretmekte zorlanan Fenerbahçe, rakiplerinin pozisyon üretmesine ise engel olamıyor.

Takım bütünlüğü yok

Fenerbahçe'nin en büyük gücü olarak gösterilen takım bütünlüğünden eser yok. Futbolcular ve teknik heyet her ne kadar aksini dile getirse de futbolcular arasında gruplaşmalar oluştu. Özellikle herkes Emenike'ye karşı cephe almış durumda. Gaziantep maçında Emenike'yle tartışma yaşayan kaptan Emre idmanlarda dahi Nijeryalı oyuncunun yüzüne bakmıyor. Bu arada Kadlec, Hasan Ali, Serdar gibi yedekler de küskünleri oynuyor.

Disiplinden eser kalmadı

Takımda herkes kendi borusunu öttürmeye çalışıyor. Neredeyse her maç saha içinde bir kavga yaşanıyor. Trabzon'da Sow ve Diego, Gaziantep maçında Emre ile Emenike tartışmaları malum. Bunun yanı sıra Emenike'nin Diego'ya omuz atması. Emenike'den sonra Bruno Alves'in de oyundan alınınca sinirlenip direkt soyunma odasına gitmesi otorite boşluğunun en net örnekleri olarak gözler önüne seriliyor. Maç içinde oyuncuların birbirlerine bağırıp çağırmasının "Kazanma hırsı" olarak lanse edilmesine kimse inanmıyor.

Yıldızlar ayrı bir havada

Aykut Kocaman, Santos, Cristian, Alex gibi isimleri dize getirmişti. Ersun Yanal, Sow'un gözünün yaşına dahi bakmadı. Ancak İsmail Kartal, formsuzluklarına rağmen yıldızlarından vazgeçemiyor. Haftalardır saç baş yolduran Moussa Sow her şeye rağmen 11'deki yerini koruyor. Emenike ise ancak 4. haftada 'Azizsilin' etkisiyle kulübeye çekilebilmiş durumda.

Korkularının esiri oldu

İsmail Kartal'a yöneltilen en ağır eleştiri ise, kaybetme korkusuna yenik düştüğü. Geçen sezon bütün istatistikleri alt üst ederek şampiyon olan Fenerbahçe'nin bu sezon tepetaklak olmasının en büyük nedeni olarak İsmail Kartal'ın korkuları gösteriliyor. Kartal, maçları kaybetme korkusundan doğru bildiğini uygulamıyor. Endişeleri, panik hali İsmail Hocayı hata yapmaya sevk ediyor. Dahası 'Takımı zaten başkan yapıyor' yakıştırmalarından yakasını kurtaramıyor. Özetle, İsmail Kartal baskıyı kaldıramıyor. Bütün iyi niyetine rağmen Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü İsmail Hoca'ya bol geliyor. nbsp;
M.EMİN ULUÇ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...