Galatasaray gerçekten morardı

Galatasaray gerçekten morardı

SPOR Haberleri

Welbeck hat-trick yaptı, Cimbom, Burak'ın penaltı golüyle teselli buldu. G.Saray "mor" formayla çıktığı maçta gerçekten morardı.

Mancini gidene kadar doğru sistemi, kadroyu arayıp durdu. Cesare de arıyor cesaretle (!). İnanılır gibi değil. Sivas maçındaki üçlü defanstan sonra futboldan anlayan her yorumcu feryat etmişti, "Bu sistemle Arsenal önünde facia olur" diye. İtalyan inadı işte. En önemli özelliği öldürücü pas, isabetli şut olan Sneijder sık sık defanstan top çıkarıyor (!). Welbeck gibi fuleli, süratli, çevik oyuncuyu tutacak olan Melo (!). Takımın yarıdan fazlası (Melo, Sneijder, Veysel, Telles, Chedjou, Semih) alışık olmadığı mevkide. Oyuncuların saha içi psikolojisinden 'sisteme inanmadıkları' o kadar belli ki. G.Saray'ı çift forvet gördüğümde Prandelli; Dortmund maçında İmmobile ve Mkhitaryan'ın hurdaya ayırdığı Mertesacker-Koscielny tandemine baskı planladı sandım. Yanıldım... Buraya doğru dürüst top ulaşmadı bile ilk yarıda. Atacak adam (Sneijder) arkada defans yapmakla meşguldü çünkü. Sanchez Veysel'i sürklase etti. İlk üç gol de Veysel-Chedjou çizgisinden geldi, ikisinde yeni merkez defans (!) Melo'nun hatası vardı. 22'de Alexis Sanchez'in pasında Welbeck, Melo'nun gafletinden yararlandı: 1-0. Dakika 30... Yine Welbeck, Melo'yu ekarte edip geçti, köşeye bıraktı: 2-0. 41'de Mesut'un pasında Sanchez ilk yarının skorunu ilan etti: 3-0.

Geç gelen teselli

İkinci yarıda Prandelli taktik değiştirdi (!). Dörtlü defansa döndü. Melo-Sneijder asıl yerlerine geçti. Maç normalleşti. G.Saray top yapıp; kalitesini gösterir oldu. İlk yarıdaki Arsenal'in topla oynama yüzdesi hızla düştü. Tansiyonun düşmesi gibi, kendine geldi Cimbom. 57'de Chemberlain asistledi, Welbeck hat-trick yaptı: 4-0. 67'de Hamit'in bazukasını izledik, az farkla olmadı. 60'ta Szczesny Burak'ı indirdi kırmızıyla atıldı, penaltıydı. Burak farkı üçe indirdi: 4-1. 70'te Dzemali, 4 dakika sonra Sneijder şutladı, heyecan yaptık, gol diyemedik. 80'de Umut ortaladı, Burak'ın kafasını Ospina inanılmaz çıkardı. Ardından Hamit füze savurdu, yine Ospina engelledi, Sneijder'in bazukası direği sıyırdı. İki dakika sonra bir füze daha attı Hollandalı; Ospina 'yemem' diyordu sanki. Son dakikada Cazorla Muslera'nın üzerinden aşırdı, Semih 5. golü çizgiden çıkardı. Cimbom'a yazık oldu. İnsanın sorası geliyor: Ne oluyor Sinyor?..

Muslera isyan etti
Galatasaray'ın başarılı kalecisi Muslera da dün gününde değildi. Uruguaylı yediği iki golde hatalıydı. Muslera 4. golden sonra takım arkadaşlarına bağırırken, yapılan hatalar nedeniyle isyan etti. Maç sonunda tecrübeli file bekçisinin oldukça moralsiz olduğu gözlendi.

Melo'dan gönderme
Savunmada görev yapmasıyla ilgili konuşan Melo, "Ben bu takımda kaleci olarak da oynadım. Burada pozisyon değil Galatasaray için görev yapmak önemli. Herkesin bunu yapması gerekiyor. Benim için Galatasaray çok önemli" diyerek takım içinde bazı isimlere gönderme yaptı.

ÖMER ÇETİN ENGİN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...