Erman Toroğlu'ndan şaşırtan açıklama! 'Ölme eşeğim ölme'

Erman Toroğlu'ndan şaşırtan açıklama! 'Ölme eşeğim ölme'

SPOR Haberleri

Ünlü yorumcu Erman Toroğlu, bugün yayımlanan yazısında, Galatasaray Dortmund maöı ile ilgili şaşırtan değerlendirmelerde bulundu.

Türk futbolunun geldiği noktaya değinen Toroğlu, "Ölme eşeğim ölme, yonca biçersin... Türk futbolu şu anda resmen can çekişiyor. Tu. Tu. Tu...Türk futboluna nazar değmesin!.." dedi.


İşte Erman Toroğlu'nun yazısı...
Ölme eşeğim ölme


Galatasaray'ın dün akşamki Dortmund maçını izleyince, şu cümle karşınıza çıkıyor: Ölme eşeğim ölme, yonca biçersin... Türk futbolu şu anda resmen can çekişiyor. Tu. Tu. Tu...Türk futboluna nazar değmesin!..


Neresinden başlasam hikaye...
Hiçbir tarafın tutar yanı yok... Önce şunu söylüyoruz. Galatasaray'ın bu maçı kazanması lazım.
Eğer şampiyonlar ligi'nde devam etmek istiyorsa. Ama dün akşamki karşılaşmayı seyredince şu cümle karşınıza çıkıyor: Ölme eşeğim ölme, yonca biçersin...
Biz resmen hala hayal alemlerinde geziyoruz. Bazı gerçekleri kabul etmiyoruz. Galatasaray'da Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak bu kadrodan sadece 3 tane oyuncu var. Bunlar da Fernando Muslera, Felipe Melo ve Wesley Sneijder...
Galatasaray'ın yerlileri 18 kişilik kadroya giremezler. Bunlara yabancılardan Pandev ve Dzemaili'yi de katmanız gerekir.
Karşılaşma başlıyor, 3 dakika sonra çok net bir biçimde şunu görüyoruz:
G.Saray'ın, Dortmund'a göre fizik olarak zayıf. Kimya olarak zayıf. Biyolojisi zayıf, sosyolojisi zayıf. Psikolojisi de zayıf...
Arkadaşlar mücadele 4-0, G.Saray hücum ediyor. Dortmund defansında 5 kişi var ve Burak Yılmaz ofsayt. Sizce daha başka bir şey anlatmaya gerek var mı?


İNŞALLAH, MAŞALLAH!.. nbsp;
Galatasaray ikinci yarıya başlıyor.
Yaptığı sadece yan top, geri top.
Psikolojik olarak futbolcuların düşünceleri şu: Skor 7-8 olmasın...
Hiç olmazsa böyle bitirelim.
Bir şeyi kabul ederseniz, düzeltirsiniz.
Ama "Biz hala çok iyiyiz" derseniz, düzeltemezsiniz. Türk futbolu şu anda resmen can çekişiyor.
Aslında ben bunu şuna benzetiyorum... Hayvan ölse de kurtulsak... Yeni bir doğumla sıfırdan başlasak, kademe kademe onu alıp büyütsek, yükseltsek.
Biz hala bunları düşünmeden rötuş yapıyoruz. Kulüplerimiz rezalet.
Federasyon rezalet. Milli Takım Allah'a emanet!..
Otobüsler ve kamyonların arkasında şu yazıyor: İnşallah... Maşallah...
Ben ilave yapıyorum: Nazar değmez inşallah... Tu. Tu. Tu...Türk futboluna nazar değmesin.
Erman Toroğlu'ndan şaşırtan açıklama! 'Ölme eşeğim ölme'

SURATLARI KÖSELE!
Karşılaşma İle ilgili lgili şunu diyebilirsiniz; Cesare Prandelli... İyi de Prandelli'yi getiren Galatasaray yönetimi, Fatih Terim'i yolladı. Veya Fatih Terim, Abdullah Avcı'nın üzerine oynayarak, Milli Takım'a gitti. Peki Galatasaray ile Milli Takım'ın arasındaki veya Prandelli ile Terim arasındaki farklar nelerdi: Benim cevabım çok basit. Alın birilerini, vurun ötekilerine...
NEDEN ÇEKİLSİNLER Kİ!.. nbsp;
Yani bu şartlar altında kimse, kesinlikle uyanıklık yaparak, kendisini bu ortamdan kurtarmaya kalkmasın. Eğer Türk futbolu bu hale getirilmişse, artık onların kesin kes sahneden çekilme zamanı gelmiş demektir. Ama sizce çekilirler mi? Hayır. Neden? Çünkü onlardaki surat kösele. Neden çekilsinler?..
TİYATRO-SİNEMA
Maç 3-0 olduktan sonra çok sayıda Galatasaraylı taraftar, stadı terk ediyor. Bence yanlış yapıyor. Bu bir tiyatro, sinema. Dortmund sahnede güzel bir oyun sergiliyor. Onu seyredin, neden gidiyorsunuz? Biz güzeli, kaliteliyi, benden daha güçlü olanı sevmiyoruz. Gücün Fenerbahçe'ye yetiyor. O da futbol oynayarak değil. Sneijder'ın iki süper vuruşuyla.
nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...