Beşiktaş derbide yeni sayfa açmak istiyor

/ Kaynak: AA
Beşiktaş derbide yeni sayfa açmak istiyor

SPOR Haberleri  / AA

Spor Toto Süper Lig'de yarın derbi maçta Fenerbahçe'yi konuk edecek Beşiktaş, rakibi karşısında yeni sayfa açmanın peşinde olacak.

Ligin 7. haftasında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor karşısında aldığı 3-2'lik yenilginin yanı sıra kırmızı kart gören Gökhan Töre'yi kaybeden siyah-beyazlı takım, Fenerahçe maçını yeni bir fırsat olarak değerlendirmeye çalışacak. "Kara Kartallar", yarınki karşılaşmayı kazanarak hem geçen hafta aldığı yenilgiyi telafi etmeyi hem de liderliğini sürdürmeyi amaçlıyor. Lige iyi bir başlangıç yapan ve 5. haftada Balıkesirspor'u 1-0 yenerek liderlik koltuğuna oturan Beşiktaş, 3 haftalık zirve iddiasını da bu galibiyetle sürdürmeyi hedefliyor. Beşiktaş, geride kalan 7 haftada 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi alarak 14 puan topladı. Rakip filelere 10 gol atan siyah-beyazlı ekip, kalesinde ise 7 gol gördü.
- Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ilk peşinde
Siyah-beyazlı ekip, yeni sayfa açma yönünde Fenerbahçe karşısında bir ilki daha gerçekleştirmeye çalışacak. Stat inşaatı nedeniyle bu sezon da farklı yerlerde iç saha maçlarını yapmak zorunda kalan Beşiktaş, yarın kazanarak Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bu sezonki ilk galibiyetine ulaşmayı istiyor. İkitelli'deki statta bu sezon iki lig maçı yapan "Kara Kartallar", ikisinde de galibiyete ulaşamadı. Çaykur Rizespor ve Eskişehirspor'u burada konuk eden Beşiktaş, iki maçtan da 1-1'lik skorlarla ayrılarak sadece 2 puan elde edebildi. Sivasspor'u Ankara'da konuk eden siyah-beyazlı ekip, rakibini 3-2 yenmeyi başarmıştı.
- 35 gün sonra İkitelli'de oynayacak
Beşiktaş, 35 gün sonra Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bir lig mücadelesine çıkacak. Siyah-beyazlı ekip, Eskişehirspor ile 27 Eylül'de yaptığı lig maçının ardından stat zeminindeki yenileme çalışmaları nedeniyle Sivasspor maçını Ankara'da oynadı. Beşiktaş, stattaki yenileme çalışmalarının ardından Fenerbahçe'yi konuk edecek.
- Hakem Bülent Yıldırım yönetecek
İki ekip arasındaki karşılaşmayı hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Yıldırım'ın yardımcıları, Ekrem Kan ve Asım Yusuf olacak. Serkan Gençerler'in dördüncü hakemlik yapacağı karşılaşmada ilave hakemler olarak Ali Palabıyık ve Hüseyin Sabancı görev alacak.
Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki karşılaşma, saat 19.00'da başlayacak.
- Gökhan Töre cezalı
"Kara Kartallar"da Kayseri Erciyesspor ile yapılan maçta hakeme yönelik sözleri nedeniyle kırmızı kart gören ve 3 maç ceza alan Gökhan Töre, yarınki maçta takımını yalnız bırakacak. Genç oyuncunun yerine, geçen hafta iki gol birden atan Kerim Frei Koyunlu'nun forma giymesi bekleniyor. UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan Partizan maçında sakatlanan Serdar Kurtuluş da yarınki maçta forma giymeyecek.
- Sosa iyileşti
Ligin 5. haftasında Balıkesirspor ile yapılan maçta sakatlanan ve 2 maçta takımından uzak kalan Jose Sosa, forma giymeye hazır hale geldi. Sakatlığının geçmesinin ardında hafta içinde takımla çalışmalara başlayan Sosa'nın Fenerbahçe maçında kadroda yer alabileceği öğrenildi.
- Savunma düşüşte
Fenerbahçe maçı öncesi teknik direktör Slaven Bilic'i en çok endişelendiren konu, savunmadaki düşüş olacak. Ligin ilk beş haftasında kalesinde sadece 2 gol gören Beşiktaş, son iki haftada ise 5 gol yedi.
- Her maçta gol sevinci yaşadı
Beşiktaşlı oyuncular, bu sezon oynadığı tüm lig maçlarında gol sevinci yaşadı. Mersin İdmanyurdu, Çaykur Rizespor, Bursaspor, Eskişehirspor ve Balıkesirspor karşısında birer kez rakip fileleri havalandıran siyah-beyazlı ekip, son 2 maçta ise 5 gol kaydetti. Sivasspor'a 3 gol atan "Kara Kartallar", Kayseri Erciyesspor maçında ise 2 gol buldu.
- Veli Kavlak, ceza sınırında
"Kara Kartallar"da Fenerbahçe maçı öncesi Veli Kavlak, sarı kart sınırında bulunuyor. Çaykur Rizespor, Bursaspor ve Kayseri Erciyesspor maçlarında sarı kart gören siyah-beyazlı oyuncu, derbide sarı kart gördüğü takdirde İstanbul Başakşehir karşılaşmasında cezalı duruma düşecek.
- İlk 11
Siyah-beyazlı ekibin Fenerbahçe karşısına şu olası 11 ile çıkması bekleniyor:
Tolga Zengin, Necip Uysal, Ersan Adem Gülüm, Pedro Franco, Motta, Veli Kavlak, Atiba Hutchinson, Olcay Şahan, Oğuzhan Özyakup, Kerim Frei Koyunlu, Demba Ba.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...