Tekvando Milli Takımı, rakiplerini dize getiriyor

/ Kaynak: AA
Tekvando Milli Takımı, rakiplerini dize getiriyor

SPOR Haberleri  / AA

Tekvando Federasyonu Başkanı Şahin: 'Gelecekte Nur Tatar, Servet Tazegül gibi, ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek sporcular yetişiyor' dedi

Meksika'da 46 ülkeden yaklaşık 500 sporcunun katılımıyla düzenlenen 9. Poomse Dünya Tekvando Şampiyonası'nı 2'si altın 11 madalyayla tamamlayan Türkiye, ferdi ve takım müsabakalarında 20 sporcusundan 19'unun madalyaya ulaşmasıyla ilgi odağı oldu.
Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meksika'da büyük başarı elde ettiklerini belirterek, sporcuların şampiyona öncesi iyi hazırlık dönemi geçirdiğini söyledi.
"Şampiyonada ikili ve üçlü yarışmalarda 19 sporcumuz madalya aldı" diyen Şahin, poomse kategorisinin tekvandonun altyapısını oluşturan önemli bir branş olduğunu kaydetti.
Şahin, bu branşın gelecekte olimpikleşme ihtimali bulunduğunu dile getirerek, "Burada gösterilen başarı, Türk tekvandosunun altyapısının ne kadar güçlü geliştiğinin göstergesidir. Bunun içinde gençler ve büyüklerde her kategoride yarışan sporcu arkadaşlarımız var. Her yaş grubunda bir madalya alınmış ve dünya şampiyonu olmuş. Bu, 'Türkiye'de tekvandonun gelişmesi ve dünyada söz sahibi ülkelerin önüne geçilmesi' demektir. Dünyada en güçlü ülkelerle yarışılıyor. Bu, gelinen durumun bir göstergesidir" diye konuştu.
"Yeni Nur Tatar ve Servet Tazegüller yetişiyor"
Başarıların devamını sağlamayı hedeflediklerini anlatan Şahin, bünyelerindeki kaliteli sporcuları arttırmak istediklerini aktardı.
Şahin, bu başarıların bünyelerindeki sporcular arasında önemli isimlerin yer aldığını gösterdiğine işaret ederek, "Federasyon olarak yaptığımız çalışmaların isabetli olduğunu gösteriyor. Poomse tekvandonun dövüş grubunda değil ama bu sporcuların içerisinden çok önemlileri 2020 için çıkacak. Kaliteli sporcuların şampiyonların içinden çıkacağını biliyoruz. Onun için genç nesil, 2020'ye doğru çok iyi hazırlanıyor. Dünyada söz sahibi olacak kabiliyetler şu anda elimizde var. Gelecekte Nur Tatar, Servet Tazegül gibi, ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek sporcular yetişiyor. Milli sporcularımız o kadar iyi çalışıyor ki Meksika'da rakiplerinin stresten damarları çatlıyor" seklind ekonustu

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...