Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Galatasaray'da tehlikede! Didier Drogba ve Izet Hajrovic...

Galatasaray'da tehlikede! Didier Drogba ve Izet Hajrovic...

SPOR Haberleri

Galatasaray, Drogba nedeniyle 28 Ocak'ta CAS'ta duruşmaya gidecek, olumsuz bir durumda transfer yasağı ve tazminat gündeme gelebilir.

Hajrovic için de savunmasını veren Cim-Bom, sebepsiz zenginleşmeye vurgu yaptı, kaybetmesi durumunda aradaki farkı ödemek istediğini bildirdi. Galatasaray'ı önümüzdeki günlerde önemli iki dava bekliyor. Bunlardan ilki, Didier Drogba için Şangay Shengua'nın Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) açtığı dava... FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, daha önce Drogba'yı haklı bulmuş, Galatasaray'ı da sorumluluktan kurtarmıştı. Ancak Çin kulübü, golcüsünü ayarttığı için Cim-Bom'u, yerinde karar vermediği için FIFA'yı ve haksız fesih nedeniyle de Drogba'yı mahkemeye verdi. 28-29 Ocak 2015'te görülecek davada Drogba'nın feshi haksız bulunur ve bunda sarı-kırmızılıların kusuru olduğu belirtilirse, Cim-Bom, Şangay takımının istediği iki dönem transfer yasağı ve bonservis bedeliyle karşı karşıya kalacak. Ancak sarı-kırmızılı hukukçular, CAS'ta bu davanın aleyhe dönmesinin çok zayıf bir olasılık olduğu belirtildi. İşte savunma İkincisi de, İzzet Hajrovic davası... nbsp;
Geçen sezonun devre arasında Grasshopper'dan alınan İzet Hajrovic, 3.5 milyon euro bonservis bedeliyle sarı-kırmızılılara transfer olmuştu. Ancak ücretinin zamanında ödenmemesini gerekçe gösterip sözleşmesini tek taraflı fesheden Boşnak futbolcu, Werder Bremen'e transfer olmuş, kalan 4 yılı için 4.6 milyon euro isteğiyle mahkemenin yolunu tutmuştu. Galatasaray, önümüzdeki günlerde CAS'ta görülecek dava öncesi sağlam bir savunma dosyası hazırladı. Hukukta yer alan "Sebepsiz zenginleşme"yi koz olarak kullanan Cim-Bom, Bosnalı futbolcunun Alman kulübünden aldığı rakamın tespit edilmesini isteyerek, davayı kaybetmesi durumunda iki kulüp arasındaki farkı ödemesi gerektiğine vurgu yaptı. Karşı dava açıldı nbsp;
Bununla da yetinmeyen Cim-Bom, ödediği 3.5 milyon euroluk bonservis bedeli için karşı dava açtı. Hajrovic'in alacakları için FIFA'ya şikayet etmesinin ardından uzlaşarak 400 bin euro ödeyen Galatasaray, bunun bir iyi niyet göstergesi olduğuna dikkat çekti, buna rağmen futbolcunun takımdan ayrılmasının manidar olmasına dikkat çekti.
nbsp;
Skorer
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...