Türkiye'nin Avrupa'da bir temsilcisi daha oldu!

Türkiye'nin Avrupa'da bir temsilcisi daha oldu!

SPOR Haberleri

Uluslararası haber ajansı AFP, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın oynanacak karşılaşmalar öncesinde dünyaya servis ettiği bir haberde ilginç bir hataya imza attı.

Üç Britanya ekibi Everton, Tottenham ve Celtic'in turnuvadaki kaderlerini belirleyecek maçlara çıkacaklarına vurgu yapılan haberde, Everton'ın yer aldığı H Grubu'ndaki Rus temsilcisi FC Krasnodar, Türk takımı olarak gösterildi.


Gruptaki Fransız ekibi Lille'in "Türk ekibi" Krasnodar'la zorlu bir deplasman mücadelesine çıkacağının altı çizilen haberde, takımların hangi durumlarda bir üst tura çıkacağı ise şu cümleyle okurlara anlatıldı:


"Lille, Türkiye'de kazanamazsa; Everton ve Wolfsburg'a beraberlik yetecek."


FC Krasnodar'ın Türk takımı olarak yansıtıldığı haber, FIFA'nın resmi sitesi dahil birçok yayın organı tarafından kullanıldı.


Bir Fransız ekibinin yer aldığı grupla ilgili hazırlanan haberde böyle bir hata yapılması, üstelik de haberin Paris'ten servis edilmesi dikkat çekti. Genelde bu tip hataların ardından kısa süre sonra düzeltme yayımlayan AFP'nin henüz böyle bir adım atmaması, yapılan hatanın da farkına varılmadığına işaret ediyor.
Türkiye'nin Avrupa'da bir temsilcisi daha oldu!

AFP'nin servis ettiği haber
Türkiye'nin Avrupa'da bir temsilcisi daha oldu!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...