F.Bahçe, camianın baskısı nedeniyle stratejisini değiştirdi

F.Bahçe, camianın baskısı nedeniyle stratejisini değiştirdi

SPOR Haberleri

Türkiye Kupası'nda yedek ve gençlerle mücadele eden sarı-lacivertliler, camiadan gelen tepkiler sebebiyle artık aslarla sahaya çıkma kararı aldı.

Yaklaşık 30 yıllık Türkiye Kupası hasreti nedeniyle rakiplerinin ağır şakalarına maruz kalan Fenerbahçe, 2011-12'de zafere ulaşarak eleştirilere nokta koymuş, ertesi yıl da unvanını koruyarak rahat bir nefes almıştı. Kupayı üst üste iki sezon kazanan sarı-lacivertliler, sonrasında ise beklenmeyen bir karara imza atarak sahaya yedeklerle çıkmaya başlamıştı. Başkan Aziz Yıldırım'ın kupa yarışındaki ödülün düşüklüğünü ve as futbolcularla sahaya çıkmanın yüksek maliyetini öne sürerek yaptığı bu protesto neticesinde Fenerbahçe geçen sezon ilk maçında Fethiyespor'a elenmişti. TFF, kupanın marka değerinin korumak ve bu tür olaylarını önüne geçmek adına bu sezon büyük takımların direkt grup mücadelesinden yarışa katılmasını sağladı. Fakat Fenerbahçe'nin tavrı değişmedi. Sarı-lacivertliler aynı gerekçeleri öne sürerek sahaya yine yedekler ve gençlerle çıktı.
Altınordu düşünsün
Bu sezon kupadaki ilk sınavını Kayserispor karşısında veren Fenerbahçe, bu maçın hemen öncesinde ligde oynadığı Eskişehir mücadelesinde forma giyen oyuncularına maç başı için 191 bin avro ödemişti. Kayseri karşısında ise gençler ağırlıklı bir kadro çıkınca maliyet 83 bin avroya düşmüş ve 108 bin avro kulübün kasasında kalmıştı. Ancak camia için önemli olan maddi kazanım ya da gençlere tanınan fırsat değil, maç sonucu oldu. Fenerbahçe'nin Kayseri'ye üstelik Kadıköy'de 2-1 yenilmesi tepkileri beraberinde getirdi. Bu yöndeki tepkiler, kazanılan Bayburt maçı sonrası dahi azalmayınca yönetim geri adım atma kararı aldı. "Madem taraftarımız bunu istiyor, biz de gerekeni yaparız" diyen Aziz Yıldırım ve kurmayları teknik heyete gereken talimatı iletti. Bunun üzerine aslara 'hazır olun' talimatı veren İsmail Kartal, yarın oynanacak Altınordu karşılaşmasında yıldızlarını sahaya sürmek için çalışmalara başladı. gt; M.Emin ULUÇ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...