Afrika'da Süper Lig'den 4 futbolcu kaldı

/ Kaynak: AA
Afrika'da Süper Lig'den 4 futbolcu kaldı

SPOR Haberleri  / AA

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Afrika Uluslar Kupası'na giden 11 futbolcudan 4'ü, milli formayla çeyrek finale çıkma başarısı gösterdi.

Ekvator Ginesi'nde düzenlenen kupada Cezayir, Gana, Gine, Kongo, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Tunus, Fildişi Sahili ve evsahibi Ekvator Ginesi adlarını son 8 takım arasına yazdırdı.
Trabzonspor adına Cezayir'den Carl Medjani ve Gine'den Kevin Constant, Fildişi Sahilli'nden Çaykur Rizesporlu Ousmane Viera ile devre arasında Gençlerbirliği'ne transfer olan Gine'den Guy Michel Landel, turnuvada takımlarıyla yollarına devam etmeyi başardı.
Galatasaray'dan Aurelien Chedjou (Kamerun), Fenerbahçe'den Moussa Sow (Senegal), Trabzonspor'dan Mustapha Yatabare (Mali), Kardemir Karabükspor'dan Abdou Razack Traore (Burkina Faso), Kayseri Erciyesspor'dan Georges Mandjeck (Kamerun), Çaykur Rizespor'dan Leonard Kweuke (Kamerun) ve Mersin İdmanyurdu'ndan Prejuce Nakoulma (Burkina Faso) ise takımları kupaya gruplarda veda ettiği için Türkiye'nin yolunu tutan isimler oldu.
Cezayir, C Grubu'nu 2. bitirdi
Trabzonspor'un savunmacısı Carl Medjani'nin görev yaptığı Cezayir Milli Takımı, C Grubu'nu Gana'nın ardından 2. sırada bitirerek çeyrek final bileti aldı. Cezayir, grupta Güney Afrika'yı 3-1, Senegal'i 2-0 yendi, Gana'ya 1-0 kaybetti.
Medjani, takımının grupta oynadığı 3 maçta da 90 dakika görev yaptı.
Fildişi Sahili, D Grubu'nu lider bitirdi
Çaykur Rizespor'un defans oyuncusu Ousmane Viera'nın mücadele ettiği Fildişi Sahili Milli Takımı, D Grubu'nu 5 puanla lider bitirerek son 8 takım arasına kaldı. Fildişi Sahili, grupta Gine ve Mali ile 1-1 berabere kaldı, Kamerun'u 1-0 mağlup etti.
İlk iki maçta forma giymeyen Viera, Kamerun karşısında Eric Bertrand Bailly'nin yerine 28. dakikada oyuna dahil oldu.
Gine kurayla çeyrek finale çıktı
Trabzonspor'un orta saha oyuncusu Kevin Constant'ın görev yaptığı Gine, kura sonucunda D Grubu'nda ikinciliği elde ederek çeyrek finalin yolunu tuttu. Gine'nin grupta Fildişi Sahili, Kamerun ve Mali ile oynadığı maçlar 1-1 sona erdi. Üçer puan topladıkları grupta averaj, atılan ve yenilen gol sayıları eşit olan Gine ile Mali arasında bir üst tura çıkacak takım, kurayla belirlendi. Kurayı kazanan Gine, çeyrek finale yükseldi.
Ülkesinin gruptaki 3 maçına da ilk 11'de başlayan Constant, Mali karşısında 14. dakika penaltıdan bir gol kaydetti.
Devre arasında PTT 1. Lig ekibi Orduspor'dan Gençlerbirliği'ne transfer olan bir diğer Gineli Guy Michel Landel ise grup maçlarında forma şansı bulamadı.
Türkiye'ye dönenler
Fenerbahçeli golcü Moussa Sow'un mücadele ettiği, Beşiktaşlı Demba Ba'nın kadrosunda yer bulamadığı turnuvanın favorilerinden Senegal, gruptan çıkmayı başaramadı. Senegal Milli Takımı, C Grubu'nu Gana ve Cezayir'in arkasında 4 puanla 3. tamamladı.
Turnuvada 2 maçta forma giyen Sow, grubun açılış mücadelesinde Gana karşısında 90+3. dakikada takımına galibiyeti getiren golü attı. Galatasaray'dan Aurelien Chedjou, Kayseri Erciyesspor'dan Georges Mandjeck ve Çaykur Rizespor'dan Leonard Kweuke'nin forma giydiği Kamerun Milli Takımı, 3 maçta topladığı 2 puanla D Grubu'nu son sırada bitirdi.
Chedjou, takımının 3 maçında da 90 dakika sahada kalırken, Mandjeck ve Kweuke, yalnızca Fildişi Sahili mücadelesinde görev yaptı.
Mali Milli Takımı kadrosunda bulunan Trabzonspor'un golcüsü Mustapha Yatabare, ülkesinin grupta oynadığı 3 maça da ilk 11'de çıktı. Mali, D Grubu'nda kurayla belirlenen çeyrek final hakkını, Gine'ye kaptırarak elenmekten kurtulamadı.
Kardemir Karabükspor'dan Abdou Razack Traore ve Mersin İdmanyurdu'ndan Prejuce Nakoulma'nın yer aldığı Burkina Faso, A Grubu'nu 1 puanla son sırada tamamlayarak turnuvaya veda etti.
Nakoulma'nın Burkina Faso adına 3 maçta da süre aldığı grup maçlarında, Traore sadece Kongo karşısında görev yaptı.
Çeyrek final maçları
Afrika Uluslar Kupası'nda oluşan çeyrek final eşleşmeleri şöyle:
Yarın:
Kongo-Demokratik Kongo Cumhuriyeti
Tunus-Ekvator Ginesi
1 Şubat Pazar:
Gana-Gine
Fildişi Sahili-Cezayir

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...