Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Beşiktaş 41 maçta 37 gol yedi!

/ Kaynak: AA
Beşiktaş 41 maçta 37 gol yedi!

SPOR Haberleri  / AA

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Balıkesirspor ile 2-2 berabere kalan Beşiktaş, bu sezon kalesini savunmakta zorlanıyor.

Siyah-beyazlılar, Süper Lig'de oynadığı son 5 maçta da kalesinde goller gördü. En son 26 Ocak'ta Gençlerbirliği ile oynadığı 17. hafta maçında sahadan 2-0 galip ayrılan Beşiktaş, daha sonra yaptığı 5 lig karşılaşmasında 7 kez rakip oyuncuların gollerine engel olamadı. Bu dönemde maç başına 1,4 gol yeme ortalamasıyla oynayan siyah-beyazlılar, 3 galibiyet, 1 mağlubiyet alıp, 1 kez de berabere kaldı.


41 maçın maçın 28'inde gol yedi
Bu sezon Spor Toto Süper Lig, Avrupa kupaları ve Ziraat Türkiye Kupası'nda toplam 41 resmi maça çıkan "Kara Kartallar", bu karşılaşmaların 28'inde kalesinde gol gördü, sadece 13'ünde gol yemedi. Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında 4, Süper Lig'de 7, Türkiye Kupası'nda da 2 maçta kalesini gole kapatabildi. Avrupa kupalarında Arsenal (0-0), Partizan (4-0), Tottenham (1-0) ve Liverpool (1-0), Spor Toto Süper Lig'de Mersin İdmanyurdu (1-0), Bursaspor (1-0), Balıkesirspor (1-0), Kasımpaşa (2-0), Trabzonspor (3-0), Gaziantepspor (1-0) ve Gençlerbirliği (2-0), Ziraat Türkiye Kupası'nda da Sarıyer (4-0) ve Çaykur Rizespor (0-0) maçlarında kalesinde gol görmedi.


41 maçta 37 gol
Beşiktaş, bu sezon oynadığı 41 resmi maçta 37 kez topu filelerinden çıkarmak zorunda kaldı. Maç başına 0,9 gol yeme ortalamasıyla oynayan siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında 12 maçta 9 (maç başına 0,75), Süper Lig'de 22 maçta 22 (maç başına 1), Türkiye Kupası'nda ise 7 maçta 6 (maç başına 0,85) gol yedi.


1 maçta en çok atan Kayseri Erciyesspor
Beşiktaş'a bu sezon bir maçta en çok golü Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor attı. Ligde 16. sırada bulunan Kayseri Erciyesspor, 7. haftada Kayseri'de oynanan maçta siyah-beyazlıları 3-2 mağlup etti. Beşiktaş, bu karşılaşma dışında oynadığı 40 maçta başka takımdan bir maçta 3 gol yemedi. Bu arada Beşiktaş karşılaşmasına kadar maç başına 1 gol ortalamasıyla oynayan ve Gaziantepspor'la birlikte ligin en az gol atan takımı olan Balıkesirspor da siyah-beyazlı fileleri 2 kez havalandırmayı başardı.


Son 8 sıradaki takımlardan gol yedi
Beşiktaş, kalesini 22. hafta itibarıyla ligin son 8 sırasında yer alan takımlardan koruyamadı. Siyah-beyazlılar, Medicana Sivasspor, Torku Konyaspor, Eskişehirspor, Çaykur Rizespor, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, Kardemir Karabükspor ve Balıkesirspor ile oynadığı maçlarda kalesinde toplam 14 gol gördü.


İki derbide 4 gol
Beşiktaş, Süper Lig'in ilk yarısında Galatasaray ve Fenerbahçe ile oynadığı 2 derbide gol atmayı başaramadı ve rakiplerinin toplam 4 golüne engel olamadı. Siyah-beyazlılar, iki derbide de sahadan 2-0'lık sonaçlarla mağlup ayrıldı.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...