Hıncal Uluç'tan Kartal'a ağır sözler

Hıncal Uluç'tan Kartal'a ağır sözler

SPOR Haberleri

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbi karşılaşması öncesinde Hıncal Uluç görüşlerini dile getirdi.

Spor yazarı Hıncal Uluç, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbi karşılaşması öncesinde görüşlerini dile getirdi. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'a 'Korkak' benzetmesi yapan Uluç, "Yani, Fenerbahçe'nin kazanma zorunda oluşu Fenerbahçe'ye bir dezavantaj getirebilir. Ama Fenerbahçe oyunu Bilic'in Liverpool'a karşı kurduğu gibi de kurabilir" yorumunda bulundu. Galatasaray'ı da değerlendiren Uluç, "Hamza Hoca da bıçak sırtında gidiyor. Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki fark 4 puana çıktıysa da Fener'in kaybettiği 7 puanın en azından 4'ü Fenerbahçe'nin kötü oynadığından değil, kısmetsizliğinden oluştu" dedi.


İşte Hıncal Uluç'un o sözleri...


Bir defa, Galatasaray'ın lider olarak girmesi önemli değil, önemli olan Galatasaray'ın 4 puan farkla Fener'in önünde olması. Şimdi 4 puan şu; maçı Galatasaray kazanırsa fark 7'ye çıkar, maçı Fenerbahçe kazanırsa fark 1'e iner, berabere biterse fark 4 puan olarak kalır. Bu 3 sonuçtan birisi Galatasaray'ın fevkalade lehine, ikincisi Galatasaray'ın lehine. Çünkü deplasmandaki bir derbiyi Fenerbahçe ile arasındaki 4 puan farkı koruyarak atlatacak, bu da lehine. Bir tanesi Galatasaray'ın aleyhine, o da yenilmesi. O zaman 1 puana iniyor fark.


Fener tarafına bakalım. Fenerbahçe yenilirse neredeyse şampiyonluk yarışından düşüyor. Fark 7 puan, o kadar ciddi. 4 puan, ümitleri büyük ölçüde kırılıyor. Kazanırsa ve fark 1 puana inerse ancak Fenerbahçe'nin işine yarıyor. Yani, Fenerbahçe muhakkak kazanmak zorunda olduğu bir maça çıkacak. Galatasaray kazanırsa ne ala ama beraberliğin de onu mutlu edeceği bir maça çıkacak. Şimdi, Fenerbahçe – Galatasaray maçına deplasmanda oynanan bir derbi diye bakarsan çok yanılırsın. Bu açıdan bakacaksın; Galatasaray'a beraberlik yeter, Fenerbahçe muhakkak kazanmak zorunda.


İSMAİL KARTAL İÇİN SERT ELEŞTİRİ
Bunlar her iki takımın teknik direktörlerinin maç öncesi hazırlıklarına ve düşüncelerine ön alacak bir durum. Son haftalarda Fenerbahçe'nin kaybettiği puanlara bak, bunların hepsinde ön plana çıkan şey, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın korkaklığı. 'Ben bu maçı kazanmalıyım' düşüncesiyle sahaya takım çıkarmıyor, 'Ben bu maçı kazanmalıyım' düşüncesiyle oyuncu değişikliği yapmıyor ve işler zora girdiği zaman da panik içinde saçma sapan değişiklikler yapıyor. Başından beri söylüyorum; İsmail Kartal Fenerbahçe'yi taşıyacak hele bu çapta bir kadrosu olan Fenerbahçe'yi taşıyacak bir hoca değil. Ama şimdi, İsmail Kartal bu maça çıkarken mecburen "Korkunun ecele faydası yok" diyecek. Ve "Korkunun ecele faydası yok" diye oynayacak Fenerbahçe'de durum ne olacak?


GALATASARAY'A LIVERPOOL TAKTİĞİ
Fenerbahçe savunmasının üstüne korkmadan giden ve yerden hücum eden her takım hele bu Galatasaray olursa çok büyük başarı sağlayabilir. Yani, Fenerbahçe'nin kazanma zorunda oluşu Fenerbahçe'ye bir dezavantaj getirebilir. Ama Fenerbahçe oyunu Bilic'in Liverpool'a karşı kurduğu gibi de kurabilir 'Benim kazanmam lazım. Ama kazanmak için önce gol yememem lazım. Kendimi bir sağlama alayım, benim nasıl olsa ilerde çok iyi adamlarım var. (Aslında hep söylüyorum, kaleci Volkan'ı bir kenara koy, geri kalan 10 kişinin 10'u da golcü) Beni kazandıracak golü nasıl olsa atarım' düşüncesine de girebilir. Ama bu ikisinin arasındaki tercih tam bıçak sırtı bir tercih. İsmail Kartal, korkak bir takım çıkarır da kaybederse biter, cesur bir takım çıkarır da farklı yenilirse gene biter. Yani İsmail Kartal öyle bir durumdaki Fenerbahçe'den önce kendini düşünme durumunda.


"GALATASARAY İLE ARASINDAKİ FARK 4'E ÇIKTIYSA..."
Hamza Hoca da bıçak sırtında gidiyor. İki takımın da durumu çok kritik. Takımlardan biri maçı koparırsa fark atar. O takım hangisi olur bilemiyorum. Çünkü ikisinin de fark oluşturacak hücum gücü var, ikisinin de fark yiyecek savunma zaafları var. Tabii bu arada kısmetin de rolünü unutmamak lazım. Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki fark 4 puana çıktıysa da Fener'in kaybettiği 7 puanın en azından 4'ü Fenerbahçe'nin kötü oynadığından değil, kısmetsizliğinden oluştu. Ne goller kaçtı! Taraflardan biri için gene böyle bir maç olabilir. Ve tabii en sonuncusu da bir hakem hatası dengede geçen bir maçı bozabilir. Fevkalade ilginç bir derbi olacak.


"KAHRAMAN HAMZAOĞLU YA DA KARTAL OLUR"
Öne çıkacak isimler Hamza Hamzaoğlu ve İsmail Kartal. Takımlarını nasıl oynatacaklar? Çünkü ikisinin de elinde her türlü oyuna uygun kadrolar var, sahaya çıkaracakları takımdan, verecekleri taktiğe kadar… Yani kısmet unsurunu bir tarafa bırakıyorum. Tavlada hem oyun zekası vardır ama bir yandan da zar vardır. Sen benden iyi tavla oynasan da sen hepyek atarsan, ben düşeş atarsam çok farklı olur oyun. Bu haftaki maç bana biraz tavla değil, satranç gibi geliyor. Hocaların sahaya diziliş ve yapacakları hamleleri çok önemli. Onun için bu maçın kahramanı olacak isimler Hamza Hamzaoğlu ile İsmail Kartal.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...