Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Derbide Galatasaraylıların gözü o iki isimde

/ Kaynak: AA
Derbide Galatasaraylıların gözü o iki isimde

SPOR Haberleri  / AA

Derbide 8 Mart Pazar günü Fenerbahçe'ye konuk olacak lider Galatasaray'da gözler, takımın yıldız isimleri Burak Yılmaz ve Wesley Sneijder'de olacak.

Sarı-kırmızılı ekibin devre arası hazırlık kampında yaşadığı sakatlığı iki kez nükseden ve son dönemde istikrarlı olarak forma giyemeyen Burak, Fenerbahçe derbisi öncesi yeniden sağlığına kavuşarak teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun en büyük kozu durumuna geldi.
Fenerbahçe derbisine yetişip yetişmeyeceği merak edilen ancak tedavisinin tamamlanmasıyla birlikte antrenmanlara çıkmaya başlayan Burak Yılmaz'ın, Hamzaoğlu'nun tercihleri arasına girmesi ve bu önemli karşılaşmada takımdaki yerini alması bekleniyor.
- 26 maç 16 gol
Burak Yılmaz, bu sezon takımıyla 26 resmi maça çıktı, rakip fileleri 16 kez havalandırdı. Galatasaray'ın en skoreri durumundaki milli oyuncu, son dönemde sakatlığı nedeniyle kaçırdığı maçlara karşın, ligde yine de gol krallığı yarışının en iddialı isimlerinden biri olmayı sürdürdü. Bu sezon Süper Lig'de takımının 19 maçta formasını terleten Burak, rakip fileleri 13 kez havlandırarak, 14'er gollü Beşiktaş'tan Demba Ba ve Bursaspor'dan Fernandao'nun hemen ardından, Trabzonsporlu Oscar Cardozo ile zirvenin en yakın takipçilerinden biri durumunda. Burak Yılmaz, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki 6 maçta 2, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki tek maçta ise 1 gol attı. Hamza Hamzaoğlu'nin göreve gelişiyle performansını daha da yukarı çeken yıldız oyuncu, ligde maç başına 1 gol ortalaması yakalayarak, oynadığı 8 lig maçına 8 gol sığdırdı.
- Sneijder'den beklenti yüksek
Galatasaray taraftarlarının Fenerbahçe deplasmanında en güvendiği isimlerden birisi de Hollandalı yıldız Wesley Sneijder.
Son dönemde yükselen form grafiğiyle dikkati çeken Sneijder, 15 yılı aşkın süredir maç kazanılamayan Kadıköy deplasmanında takımının gol yollarında Burak Yılmaz ile birlikte en güvendiği futbolcu olacak.
Bu sezon Galatasaray formasıyla 31 resmi müsabakaya çıkan yıldız oyuncu, 9 kez skora katkı yaparken, ligdeki 21 maçta 6, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki 4 maçta 2, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki 6 maçta da 1 gol üretti.
- Son 2 lig derbisinde Fenerbahçe'yi yıkan isim oldu
Sneijder, Fenerbahçe'ye karşı çıktığı son 2 lig maçında Galatasaray'ın kazanmasını sağlayan futbolcu oldu.
Geride kalan sezonun ikinci yarısında Türk Telekom Arena'da yapılan derbiyi 1-0 kazanan Galatasaray'ın tek golünü Sneijder atarken, bu sezonun ilk yarısında yine Türk Telekom Arena'da 2-1 kazanılan karşılaşmanın golleri de Hollandalı oyuncudan geldi. Sneijder, son derbide ceza sahası dışından attığı iki şık golle, Galatasaray taraftarlarını sevindirdi.
Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'daki son iki derbide Fenerbahçe'ye attığı 3 golde de Sneijder'in imzası bulunuyor.
- Sarı-kırmızılı formayla Kadıköy'de ilk kez
Wesley Sneijder, Galatasaray kariyerinde Fenerbahçe'ye karşı Şükrü Saracoğlu Stadı'na ilk kez sahaya çıkacak.
Sarı-kırmızılı ekibe 2012-2013 sezonunun devre arasında transfer olan ve ikinci yarıda Kadıköy'de yapılan derbiye sakatlığı nedeniyle çıkamayan Hollandalı oyucu, geride kalan sezonun ilk yarısındaki müsabakada da yine sakat olmasından dolayı Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynayamamıştı.
Öte yandan, FIFA 2014 Dünya Kupası Elemeleri D Grubu son maçında A Milli Takım'ın rakibi olarak Hollanda formasıyla Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na çıkan Sneijder, 2-0 kazandıkları müsabakada 1 de gol kaydetmişti.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...