Ümit Milliler Bosna hazırlıklarını bitirdi

/ Kaynak: AA
Ümit Milliler Bosna hazırlıklarını bitirdi

SPOR Haberleri  / AA

Ümit Milli Futbol Takımı, Bosna Hersek ile yapacağı maçın hazırlıklarını noktaladı.

Ümit Milli Futbol Takımı, yarın(31 Mart) Bosna Hersek ile yapacağı özel maçın hazırlıklarını, başkent Saraybosna'daki Otoka Stadı'nda yaptığı antrenmanla tamamladı.

Antrenmanın ardından AA muhabirine açıklama yapan teknik direktör Mehmet Hacıoğlu, eylül ayında başlayacak 2017 Avrupa Şampiyonası eleme maçları öncesinde millilerin son durumunu değerlendirdi. Elemelerde çok ciddi rakiplerle karşılaşacaklarını belirten Hacıoğlu, Bosna Hersek ile hazırlık maçı yapacaklarını hatırlatarak, "Ayrıca liglerin tamamlanmasıyla birlikte hazırlık dönemi geçirmeyi planlıyoruz" dedi.

İlk hazırlık döneminde oynadıkları Danimarka maçının ilk yarısında futbolcuların kendilerinden istenileni iyi bir şekilde sahaya yansıttığını anlatan Hacıoğlu, "İkinci yarıda istediğimiz gibi olmadı. Burada, onları da gidererek, oyun anlamında daha ileriye gitmek istiyoruz" diye konuştu.

Hacıoğlu, takımda çok yetenekli futbolcuların bulunduğunu ifade ederek, "Tek sıkıntımız, bu oyuncuların çoğunun kendi takımlarında yeterli zamanı bulamıyor olması. Maalesef bu, futbolumuz adına genel bir rahatsızlık ama önümüzdeki yıldan itibaren bu handikap da ortadan kalkacak. Çünkü rekabete daha açık bir lig olacak" ifadesini kullandı.

Özellikle yabancı kuralından sonra, milli takımlara gelen üst düzey oyuncuların takımlarında daha fazla süre bulacaklarına inandığını kaydeden Hacıoğlu, şöyle devam etti:

"Her ne kadar bu kural geldikten sonra Türk oyuncularına kapıların kapanacağı zannedilse de aslında bu planlanma yapılırken, tam aksine Türk oyuncuları daha teşvik edici, daha rekabete sokucu bir ortam hazırlanıyor. Amaç da buydu zaten. Bu da hem oyuncularımızın daha fazla oynamasını, hem de kalitesini yükseltmelerini sağlayacak. Bu kalitede oyuncularımızı Avrupa'da ön plana çıkarmaya başlayacak."

Teknik direktör Hacıoğlu, Salih Uçan'ın takımından sakat gelmesi nedeniyle riske etmek istemediklerini ve geri gönderdiklerini kaydetti. Ayrıca, Enes Ünal'ın da Lüksemburg maçı için A Milli Takım'a katıldığını anımsatan Hacıoğlu, sakatlığı bulunan futbolcuların ciddi sıkıntıları olmadığını, en kısa zamanda yeniden kadroya dahil edileceklerini ifade etti.

Türkiye Ümit Milli Takımı, yarın TSİ 15.00'te, Kakanj şehrinde Bosna Hersek ile karşılaşacak.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...