Trabzonspor'un borcu beklenenin aksine düştü

Trabzonspor'un borcu beklenenin aksine düştü

SPOR Haberleri

Aralık ayındaki Mali Genel Kurul'a göre borç 288.6 milyon lira düzeyine gerilirken, öz kaynakların da artması muhalefeti şoke etti

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nu astronomik transfer bedelleri ödeyerek kulübü çok fazla borçlandırdığı için eleştiren muhalefet, aralık ayındaki Mali Genel Kurul'a göre borcun düşmesi, öz kaynakların da artması üzerine şaşkına döndü. Trabzonspor'da sezon başında ve ara transferde alınan futbolculara ödenen bonservis ve yıllık garanti ücretler, menajerlik paraları ve diğer giderlere rağmen, kulübün borcunun düştüğü dikkati çekti. 20 Aralık'taki Olağan Mali Genel Kurul'da Denetleme Kurulu, kulübün borcunun 288 milyon 647 bin 972 lira olduğunu açıkladı. Bordo- mavili kulüp, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği yazıda, ekonomik açıdan sıkıntılı günler geçirdiği ileri sürülen Trabzonspor'un borcun azalma olduğunu belirtti.
Kaynaklarda 3 milyon TL artış
1 Haziran 2014-28 Şubat 2015 tarihleri arasındaki Trabzonspor Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu'na göre Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği AŞ'nin borcunun 288 milyon TL olduğu ifade edildi. Kısa vadeli borçların 182 milyon, uzun vadeli borçların ise 106 milyon TL olduğu vurgulanan Faaliyet Raporu'nda, Trabzonspor'un mevcut borçlarının dışında kısa vadede alacakları ve kasa-banka toplamları ile 44 milyon TL'si bulunduğu da yer aldı. Öte yandan raporda Trabzonspor'un 45 milyon lira ekside bulunan öz kaynaklarının da 3 milyon lira arttığı ifade edildi.
Yanal başkanla görüşemedi
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, futbolcu izlemek üzere gittiği yurt dışından Trabzon'a döndü. Avrupa'da milli maçlar izleyerek gelecek sezon için çalışmalarını sürdüren Yanal ile Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu arasında Trabzon'da yapılması beklenen geniş kapsamlı görüşme ise gerçekleşmedi. Yanal'ın gribal enfeksiyon geçirdiği ve bu nedenle görüşmenin yapılmadığı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...