Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ersun Yanal'a Cumhurbaşkanı sorusu

Ersun Yanal'a Cumhurbaşkanı sorusu

SPOR Haberleri

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal Galatasaray galibiyeti sonrası soruları cevapladı

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'ı 2-1 yenen Trabzonspor'un teknik direktörü Ersun Yanal, kazanma arzularını ortaya koyduklarında kazanabildiklerini söyledi.
Yanal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, kendi sahalarında sergiledikleri performansın başarılı olduğunu belirterek, "İç sahada kazanmak için ortaya koyduğumuz mücadele tutarlı ama bunu dış sahada bir türlü gerçekleştiremedik. Özellikle Konyaspor, Kasımpaşa ve Gaziantepspor maçlarıyla birlikte epey kayıplarımız oldu. Deplasmanda bu başarıyı ortaya koyamadığımız için beklentilerimizin bayağı altında kaldık" dedi.
Ersun Yanal, Galatasaray maçıyla ilgili şunları kaydetti:
"Kazanma arzumuzu ortaya koyduğumuzda kazanabiliyoruz. İkinci yarıda oyunu rakibe teslim ettiğimiz anlarda rakip golü buldu. Bizim istediğimiz süreci tamamladığımızda ise biz üstündük ve maçın büyük çoğunluğunun böyle geçtiğini düşünüyorum. Özellikle Galatasaray'ın hücuma çıktığı ve savunmaya dönemediği pozisyonlarda daha iyi olabilirdik. Kazandık, bu yüzden oyuncularımızı kutluyorum. Bundan sonra zirveyi ilgilendirecek maçlarda rakibimize başarılar diliyorum. Bizim de zirveyi ilgilendiren maçlarımız var. Bursaspor ve Beşiktaş ile sahamızda oynayacağız. O maçlarda daha iyi olup, kazanmak arzusundayız."

- "Trabzon, oluşturulmaya çalışılan imajı hak etmiyor"
Ersun Yanal, saha içinde yaşanan gerginliklerle ilgili bir soru üzerine de şu ifadeleri kullandı:
"Türk futbolu ilginç bir süreçten geçiyor. Trabzon'da yaklaşık 19 aylık bir dönemde yaşadım ve şimdi de tekrar Trabzon'dayım. Trabzon'un futbola olan tutkusunu çok iyi biliyorum. Halkın futbola yaklaşımını biliyorum. Burada yaşamın ne kadar kolay ve keyifli olduğunu da biliyorum. Sanıldığı gibi değil, ben çok keyif alıyorum. Bunu da her fırsatta dile getiriyorum. Şu anda Trabzonspor'un hak ettiği bir imajın dışında bir görüntü var. Bu algıyı hep beraber değiştirmemiz gerekiyor. Trabzon, futbol adına ülkenin çok önemli bir merkezi. Trabzon'dan çıkıp, ülke futboluna katkı sağlayan birçok oyuncu var. Haksız bir şekilde kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan imajı, buranın hak etmediğini düşünüyorum."
Trabzon'da bu tür derbilerin keyifli geçtiğini her seferinde dile getirdiğini anlatan Yanal, "Trabzon seyircisi coşkulu. Oyunun heyecanlı bölümlerini seviyor ve alkışlıyor. Bugün de aynı şeyler oldu. Bugün kaybedebilirdik veya maç berabere bitebilirdi. Futbolda bunlar var. Bu tempo ve coşkulu hava birkaç pozisyon dışında futbolun gerekleriydi. Bu keyifli dakikalar Trabzon'da yaşandı. Sağduyulu olmak gerek. Trabzon'daki futbol keyfinin tadını çıkarmak lazım. Ülkede de futbol keyfinin tadını çıkartmak lazım" diye konuştu.

- "Özer'in atılmasına üzüldüm"
Ersun Yanal, hakemi nasıl bulduğu konusundaki bir soru üzerine de şunları söyledi:
"Özer'in atılmasına üzüldüm. Çünkü Özer saha içine bir oyuncuyu tutmak için girdi ve Muslera'yı tuttu. Ben de saha içerisine girdim, oyuncularımı engellemek adına. Gereksiz bir gerginlik oluştu. Oyuncuların sağduyusuyla bu tartışma erken bitti ve oyun devam etti. Özer, karakterini bildiğim bir oyuncu ve o çatışmayı engellemek adına sahaya girdi. Sahanın içine girme nedenimiz olayı yatıştırmak içindi."
Türkiye'de hakemlerle ilgili herkesin yorum yaptığını dile getiren Yanal, "Hakemleri bu gerginlikten kurtarmak lazım. Hakemlerle ilgili şu yorumu yapabilirim; herkes yetenekleri kadar başarılı oluyor. Yetenekli olmadığını düşündüğüm hakemler de vardır ve bunu dile getirdim. Birkaç maçta haksızlığa uğradık. Eskişehirspor maçında Yusuf'a yapılan pozisyon sonrasında golü yedik. Yusuf 8 hafta sahalardan uzak kaldı" ifadelerini kullandı.

- Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırı

Yanal, saha içindeki gerginlik ve Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırıyla ilgili bir soruya da şu yanıtı verdi:
"Saha içinde yaşanan kavga değil, iki kişinin atışmasıydı ve gerilmesiydi. Bence Türkiye'de futbolcular arasında hiçbir gerginlik yaşanmıyor. Ben saha dışında kalıyorum. Zaten gerekli araştırmalar yapılıyor ama ben bunun futbolla ilgisi olmadığını düşünüyorum. Trabzon'da yaşayan biri olarak Trabzon'un bu olayın hiçbir yerinde olmadığını ve olmayacağını düşünüyorum."

- "Cumhurbaşkanımız futbolu iyi biliyor"
Ersun Yanal, "Cumhurbaşkanımızın kaptanları kabulünde Bosingwa'ya sağda oynaması gerektiği yönünde bir telkinde bulunduğu haberleri çıktı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki soru üzerine, "Bunu burada sizden duyuyorum. Cumhurbaşkanımız futbolu çok iyi biliyor, takdir ederim" dedi.
Yanal, "Dikkate alır mısınız?" ifadesi üzerine de "Dikkate almadık mı bu maçta" değerlendirmesinde bulundu.
Bu arada, karşılaşmanın hakemi Ali Palabıyık, maçın son anlarında üzerine atılan yabancı bir maddeyi 4. hakeme verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...