Rıdvan Dilmen'den Fenerbahçe için şaşırtan iddia

Rıdvan Dilmen'den Fenerbahçe için şaşırtan iddia

SPOR Haberleri

Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin Bursaspor'u 1-0 yenerek liderlik koltuğuna oturduğu maçın ardından çarpıcı tespitlerde bulundu...

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Bursaspor'u 1-0 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından çarpıcı tespitlerde bulundu...

İşte Dilmen'in o tespitleri...

WEBO TAKIMIN SANTRAFORU
Ligin zirvesinde yer alan 3 takım (Galatasaray, Beşiktaiş, Bursaspor) ile sahanızda oynuyorsunuz. 3'ü de 0-0'a kitlenmiş gibi dururken son dakikalarda atılan gollerle 1-0 glaip geliyorsunuz ve 2'şer puandan 6 puan alıyorsunuz. Bu beceri işidir. İsmail Kartal'ın Webo tercihinin ne kadar doğru olduğunu bugün de gördük. Webo, Fenerbahçe'nin santrafodur.

BUNDAN İYİ ZOR YÖNETİRDİ
Fernando Belluschi'nin verilmeyen golünde yaptığı kafa vuruşunda ofsayt yok gibi gözüküyor. Pozisyonun gol olma ihtimali daha fazlaydı. Bu pozisyon dışında bu maç bundan daha iyi zor yönetilirdi. Fena maç yönetmedi bence. Skoru etkileyecek hata yapmadı. Genel anlamda maçın tansiyonu yüksekti. Bursaspor da çok diri bir takım. İkinci yarıda antrenörler arasında satranç oynandı.

MAÇI KAZANDIRAN DEĞİŞİKLİK
İsmail Kartal, Emenike - Hasan Ali değişikliğinde çok doğru bir karar verdi. Kartal'ın yaptığı bu hamle maçı da kurtardı. Daha dirençli bir takım haline geldiler. Webo, bu takımın santraforu olarak oynamaya devam edecektir. Fenerbahçe, psikolojik ve fiziksel bir savaş verdi.

DEPLASMAN MAÇLARI BELİRLEYECEK
Çok kritik haftalara giriyoruz. Fenerbahçe'nin 7 maçtan 3 maçı içerde. Bu 3 maçı da kazanacak gibi görünüyor. Fenerbahçe, küçük de olsa bir avantaj yakaladı. 3 büyüklerin deplasman maçları hep zor geçecektir. Deplasman maçları şampiyonlukta belirleyici olacaktır.

TRABZONSPOR'U TUTMUŞLARDIR
Artık psikolojik savaşlar başladı. Golü atana kadar 2. ya da 3. sıradasınız. Golü atıp liderliğe yükseliyorsunuz. Trabzonspor - Galatasaray maçını izleyen Samandıra'daki Fenerbahçeli oyuncular Trabzonspor'u tutmuştur. Golde de çok fazla sevinmişlerdir.

FEDERASYON DİKKAT ETMELİ
3 takım da şampiyonluk için yarışıyor. Federasyonun maç tarihlerinde oldukça dikkatli davranması gerekiyor. Artık fikstürler de belli. Takımlar da itiraz edeceklerse şimdiden itiraz etsinler.

SOW KALİTESİNİN ALTINDA
Sow, sezon başındaki göbekli, hımbıl halinden kurtuldu ama aklımıza sadece Çaykur Rizespor maçındaki performansı geliyorsa kalitesinin altında olduğunu söyleyebiliriz. Ama Webo geldiğinde daha rahat oynadığı gerçek. Performansı artıyor.

YENİ YAPILANMA LAZIM
Kulübün ekonomik durumu nasıl bilmiyorum ama Fenerbahçe'nin lig bittikten sonra yeniden bir yapılanmaya gitmesi lazım. Takımın yaş ortalaması yükseldi çünkü.

HER TAKIMDA İŞ YAPAR
Bursaspor'un santraforu deplasmanda da iş yapıyor. Fernandao'nun baskılı bir takımda oynayabildiğini düşünebiliyor musun? Fernandao, 3 büyüklerin hangisinde oynarsa oynasın iş yapar. Oyunun sonunda yorgun çıkıyor maçtan. Çok gezgin bir oyuncu.

KARTAL SINIFI GEÇTİ
İsmail Kartal genel anlamda sınıfı geçti. Ligin bitimine 7 hafta kaldı ve lider. Süper Kupa'yı kazandı. Türkiye Kupası'nda yarı finalde. Emenike olayında eleştirebilirsiniz çünkü Emenike kaybetmeyeyim diye çok forma verdi ama sonunda Webo'yu oynatmaya başladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...