Maratonun Eyüp güzergahı koşuluyor

/ Kaynak: İHA
Maratonun Eyüp güzergahı koşuluyor

SPOR Haberleri  / İHA

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nun, "İstanbul rekora koşuyor" sloganı ile tarihi yarımadada Eyüp güzergahı koşuluyor.

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, "İstanbul rekora koşuyor" sloganı ile tarihi yarımadada koşuluyor. Atletler Yenikapı Miting Alanı'ndan başladıkları maratonda Eyüp İskelesi Kavşağı'na gelerek buradan tekrar Yenikapı'ya dönüyorlar. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın maratonla ilgili olarak "Kazanmak ya da kaybetmek değil, asıl önemli nokta toplum sağlığı" dedi.


Maratonun startı Yenikapı Miting Alanı'nda saat 09.00'da verildi. Maratonun 21 kilometrelik güzergahında yarışmacılar sahilden Kumkapı, Sirkeci, Eminönü, Unkapanı, Fener, Balat ve Feshane'yi geçerek Eyüp İskele Kavşağı'na geliyorlar. Buradan dönüş yapıp sahil yolundan geri koşuyla, yarışın başladığı yer olan Yenikapı Miting Alanı'na devam ediyor.
Maraton'a ABD, Bahreyn, Belarus, Eritre, Etiyopya, Güney Afrika, Kenya, Rusya ve Ukrayna'dan 33 elit atlet katılıyor. Erkeklerde Kenyalı Wilson Kiprop ve Etiyopyalı Deriba Merga ile kadınlarda son dünya yarı maraton şampiyonu Kenyalı Gladys Cherono gibi atletler de maratona katılan isimler arasında.


Bu arada Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, bu tür spor etkinliklerine uluslararası atletlerin yanı sıra vatandaşlarımızın da yoğun ilgi göstererek katılım sağlamasının çok güzel bir netice olduğunu söyledi. Spor adına yapılan etkinliklerde amacın sadece kazanmak olmadığının altını çizen Başkan Remzi Aydın, sportif faaliyetlerde bulunmanın toplum sağlığı açısından da çok büyük önem taşıdığını vurguladı. nbsp;

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...