Galatasaray geçen hafta kaptırdığı koltuğu geri aldı

Galatasaray geçen hafta kaptırdığı koltuğu geri aldı

SPOR Haberleri

Gaziantepspor'un etten duvarını aşmakta çok zorlanan sarı-kırmızılılar, 85'te Hakan Balta'nın kafa golüyle maç fazlasıyla liderliği yeniden ele geçirdi

MURAD TAMER
Geçen hafta zirveyi ezeli rakibi Fenerbahçe'ye kaptıran Galatasaray, koltuğunu geri aldı. TT Arena'da Gaziantepspor savunmasının ördüğü etten duvarı aşmakta çok zorlanan sarı-kırmızılılar, 85'te Hakan Balta'nın kafa golüyle altın değerinde 3 puanın sahibi oldu. Maça tempolu başlayan Galatasaray, rakip yarı alanda oynadığı ilk yarıda gol pozisyonu üretmekte güçlük yaşadı. İlk 45 dakikalık dilimde misafir ekip Gaziantepspor, şampiyonluk yarışı yapan rakibine ceza sahasına girmesine izin vermezken, ani kontrataklarla gol aramaya çalıştı. 17. dakikada Emre Çolak'ın attığı şut denemesinden sonra Galatasaray'ın kaleye attığı ikinci şut 29'da Burak Yılmaz'ın dönerek yaptığı vuruş oldu. nbsp;
İkinci yarıda hareket var
Devrenin hemen başında Gaziantepspor gole çok yaklaştı. Muhammet Demir'in ara pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında bir anda karşısında Muslera'yı gören Mustafa Durak, yakın mesafeden şutunda topu auta attı. 48'de bu defa Galatasaray golle burun buruna geldi. Emre Çolak'ın ortasında Hakan Balta'nın kafayla aşırdığı topa Chedjou bomboş durumda topu auta atarak tribünlere saç-baş yoldurttu. nbsp;53'te Emre Çolak'ın şutunda kaleci Eray kalesinde gole izin vermezken, 64'te hızlı gelişen G.Antepspor atağında topla birlikte ilerleyen Luis Leal'in ceza yayının sol tarafından attığı şut Muslera'nın ellerinde eridi. Hamza Hamzaoğlu beklenen golün gelmemesi üzerine üst üste Yasin ve Bruma hamleleri yapınca, son bölümler Galatasaray'ın baskısı şeklinde geçti. 73 ve 78'de net goller kaçıran 81'de net bir kafa vuruşundan daha faydalanamadı. 85'te sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Selçuk İnan'ın ön direğe yaptığı ortaya bomboş durumda kafayı vuran Hakan Balta, Arena'yı ayağa kaldırdı: 1-0.
Galatasaray geçen hafta kaptırdığı koltuğu geri aldı

Bu kez attı
Kaydettiği golle dün takımına 3 puan kazandıran Hakan Balta 2011-12 sezonunda Gaziantepspor deplasmanından topu çizgiden çıkarmıştı. Sarı-kırmızılılar o karşılaşmayı da 2-1'lik galibiyetle tamamlamıştı.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...