Derbilerin en iyileri ve en kötüleri karşı karşıya

/ Kaynak: AA
Derbilerin en iyileri ve en kötüleri karşı karşıya

SPOR Haberleri  / AA

24 Mayıs Pazar günü Beşiktaş'ı ağırlayacak lider Galatasaray, son dönemde Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye derbilerde üstünlük kurdu.

Spor Toto Süper Lig'de 24 Mayıs Pazar günü Beşiktaş'ı ağırlayacak lider Galatasaray, son dönemde Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye derbilerde üstünlük kurdu.Galatasaray, son 4 sezonda Beşiktaş ve Fenerbahçe ile oynadığı 19'u Süper Lig, 3'ü TFF Süper Kupa olmak üzere toplam 22 derbiden 12'sini kazandı, 6'sında berabere kaldı, sadece 4'ünü yitirdi.Söz konusu dönemde rakiplerinin filelerini 34 kez havalandıran Galatasaray, kalesinde ise 22 gol gördü.Son 22 derbinin 18'inde en az bir gol atan sarı-kırmızılı ekip, sadece 4'ünde gol yollarında suskun kaldı.Galatasaray, söz konusu dönemde 9 maçta ise kalesini gole kapatmayı başardı.Beşiktaş ise son yıllarda derbi galibiyetine hasret kaldı.


Galatasaray ve Fenerbahçe'ye karşı son yıllardaki lig derbilerinde galip gelmekte zorlanan Beşiktaş, bu rakipleriyle son 10 sezonda yaptığı 43 lig maçında 8 galibiyet alabildi. Söz konusu dönemdeki derbilerden 25'ini yitiren, 10'unda berabere kalan siyah-beyazlılar, bu süre içinde Süper Lig'de taraftarlarına sadece 8 kez derbi galibiyeti izlettirebildi.Beşiktaş, son 43 lig derbisinde rakiplerine 50 gol attı, kalesinde ise 74 gol gördü.Söz konusu dönemde 14 maçta gol yollarında suskun kalan siyah-beyazlılar, sadece 6 müsabakada kalesini gole kapatabildi.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...